През юни и юли Huawei е задминала Apple по продажби на смартфони

sladyrko
Регистриран: 01 апр 2009, 18:02

Huawei задмина Apple по продажбите на смартфони

Мнение от sladyrko » 06 сеп 2017, 15:55

[B]юни и юли [/B]

Нормално, повечето които са иска Айфон са си купили до Май месец още, после вече се чака новия модел... Голяма статистика правят тея ей... :)
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!

StefiMo
Регистриран: 09 сеп 2012, 11:58

Re: Huawei задмина Apple по продажбите на смартфони

Мнение от StefiMo » 06 сеп 2017, 16:47

Тук е по-дълга графиката и си личи ясно тенденцията.
http://www.ixbt.com/news/2017/09/06/v-ijune-kompanija-huawei-smestila-apple-so-vtorogo-mesta-na-rynke-smartfonov-.html
Ябълките продават основно в месеците с премиера на новия модел, а след това сигурно надолу. Разчита се основно на еуфорията за 2-3 месеца.
Хуавей, бавно но стабилно си карат нагоре, а не присъстват сериозно все още на всички важни пазари.

Stoicho_M4al
Регистриран: 13 яну 2007, 17:58

Re: Re: Huawei задмина Apple по продажбите на смартфони

Мнение от Stoicho_M4al » 06 сеп 2017, 17:13

Huawei са много по евтини от Apple, нормално е да продават повече. Аз взех P8-lite през март месец тази година от Mtel за 170 лв. и съм доволен за момента. За тези пари не знам дали мога да намеря по-добро.
Xiaomi Mi Mix 3

chasovnik
Регистриран: 07 юни 2017, 20:20

Мнение от chasovnik » 06 сеп 2017, 17:16

Източна Европа реално не е "големия пазар" дайте статистика за Северна и Южна Америка. Както е писано и ще се пише в щатите цените с план са супер изгодни сравнение с тези в Европа-та.

IPS_IPS
Регистриран: 07 май 2014, 14:04

Мнение от IPS_IPS » 06 сеп 2017, 18:06

а в Америка има ли планове които да почват от 6$ като тук. Защото ако договора е за 40-50$ месечно и тук за тези пари еквивалентно, ще вземеш телефон изгодно. ;)

t_btt
Регистриран: 03 фев 2014, 13:59

Мнение от t_btt » 06 сеп 2017, 18:41

Мдаааа. Само дето ябълките продават с ужасяващ марджин. Т.е. при равен брой устройства печелят в пъти повече

feuer34
Регистриран: 10 яну 2013, 16:15

Мнение от feuer34 » 06 сеп 2017, 18:52

Малко подвеждащо заглавие. Доста се съмнявам в глобален мащаб да са ги разминали. И е абсолютно безсмилсено да се сравнява при положение че Huawei може чисто нов да си вземеш за 50 евро, сравнението е направо нелепо. А за източна и централна Европа е по-вероятно, но това е нормално при положение че доста голяма част от хората просто не могат да си позволят такъв телефон. Това е като да кажеш в Сомалия Дачия изпревари Ягуар по продажби. И ако се вгледате в графиката ще видите че не Huawei изпреварва Iphone ами Iphone се срива надолу, има разлика, но надали някой го разбира.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 06 сеп 2017, 19:43

Доставени бройки от продадени такива има голяма разлика. Излезте навън сред хората, по паркове, по заведения, по молове или пък в градския транспорт ЕЙ така с очите си да видите хората какви устройства най-често ползват. Честно казано до сега едно Редми не съм видял. Може би трябва да излезя на кафе с Милен, че най-накрая да го пипна.

Забележете в статистиката, кой от най-продаваните телефони за месец юли присъства. Това е iPhone 6. Странно нали? Модел на три години, да е сред най-продаваните до средата на 2017 година. Признавам, че все по-често виждам марката Huawei да присъства сред хората и няма лошо. Но не могат да се сравняват с ябълковидните. С два-три модела - все висок клас, разбиват пазара всяка година.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Re: Re: Huawei задмина Apple по продажбите на смартфони

Мнение от algor » 06 сеп 2017, 19:55

Ванка, сега ще те налазят феновете на Хуявей, че и на Xiaomi, че обиждаш феновете на марките.
Мен преди време така ме нарочиха, че спамя темите и обиждам всеки притежател на Андроид.

Та готви се...
Всяко мнение За iPhone и Против Андроид, тук не се приема добре. (whistle)
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Huawei задмина Apple по доставки на смартфони

Мнение от Ванката » 06 сеп 2017, 20:15

В постовете си винаги търся обективност и истина! Може на много хора да не им се харесва това, но това съм аз. Заглавието е подвеждащо! Отново съм обективен и моля да бъде редактирано, както съм го редактирал аз в поста си.

Плюс това, аз не съм си позволил да обидя никого от форума, докато мен са ме обиждали не веднъж или два пъти. Уважавам избора на всеки един присъстващ тук, но искам и другите да уважават избора на тези, които са избрали, да не ползват китайски марки. Не може в тема на Apple, Samsung, LG, Sony или HTC, да влезе някой и да ми каже колко съм прост, че съм си купил айфон или ще дам пари за айфон, а той бил с шаоми и карал Опел за два бона. Съжалявам, но това си е чист спам и в други форуми за това налагат наказания.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Отговори