Продажбите на бюджетни телефони тепърва ще се увеличават

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Re: Продажбите на бюджетни телефони тепърва ще се увеличават

Мнение от keyone » 13 юни 2009, 23:09

Няма смисъл да им го казваш. Те явно не го разбират. Оправдават се с това, че Нокиа печели много пари от джобовете на заблодените хорица, които си купуват глупавите им телелфони, защото нямат пари за по-добро. Под глупави не разбирайте, че са тъпи. Просто не разбират и нямат пари, което ги кара да си купуват Нокии. Говорят, че бъдещето е в ниския и средния клас, защото ги мързи да измислят нещо ново. Или в най-добрият случай ще видим нещо от тях и с това ще си останат аз следващите 1-2 години.

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 14 юни 2009, 00:36

@keyone:
"......заблодените хорица, които си купуват глупавите им телелфони, защото нямат пари за по-добро. "

Човек, какви са тия "бисери" които ръсиш ?
Развитието е това да се задоволява търсенето.
Закаво ти е това уникално технологично чудо, като няма "оптимални" печалби ?
Какво ти е желанието, телефона да е с вертикално излитане ли и само ти са си му клиента ?

Предполагам, че на Нокия им е през "оная работа" за фантазиите на НЕ "заблодените хорица".
Мисля че е нормално във всеки един бизнес първостепенно да са печалбите.
Това е критерия за успех, а не да се измерват НЕ "заблодените хорица".

@keyone:
"Просто не разбират и нямат пари, което ги кара да си купуват Нокии "

Перфектни разсъждения.
А ти какво ползваш?
И какви пари разполагаш?
Ако искаш да се "цакаме" да проверим теорията ти?

@keyone:
"Няма смисъл да им го казваш. Те явно не го разбират."

Както не разбират, така добре се устройват в живота, говоря за тъпия потребител на Нокия.

keyone

Мнение от keyone » 14 юни 2009, 00:50

ОК. По твоята теория, понеже се търси нещо на добри пари, дай да не се правят хай-енд телефони. Нали така? А тези, които искат такива, да си гледат работа! Те не са хора!

Не разбирам как "производител номер 1" не може да направи "телефон номер 1"
Може би сме еволюирали достатъчно. Дайте да поспрем малко. Ще видиш, че дори и тази ТЪПА стратегия на Нокиа няма да спечели, защото те не са единствената фирма, която произжеда телефони от среден клас, а няма и какво да преложи във високият такъв.

Ще ти дам пример какво става с Нокиа: Мерцедес, като макра, приета за най-добра, изкарва S-класа. След време обаче обявява, че няма намерение да създава следващо поколение, понеже не се търси. Пълна глупост!

Знаеш ли, че ако Нокиа имаха телефон, който наистина си заслужаваше, можеше да отнесът 30-40% от пазара на айФоун-и?

Да не говорим, че на по-големите европейски пазари, телефоните се купуват на цена от 1 евро от повечето хора. Поне те заслужават нещо наистина иновативно.

Но ти, като кон с капаци, ше продължиш да ме убеждаваш колко уникална е стратегията на Нокиа и че ТАЗИ ФИРМА ще спечели много пари. С това мислене никога не тряваше да правят Н95.

Купувайки евтинте телефони от среден клас на Нокиа, ние толерираме създаването на нови такива и вечният кръговътеж.

Виж колко струва сега една Н95-ца. Ето толкова ще струва един невероятно иновативен, създаден сега, телефон след 1-2 години. За жалост явно няма поглед върху бъдещето.

О, и развитието е задоволяване на търсенето, само че не на Кунджу Селяшки от Права Бабунка, а на човек, който иска нещо ново и интересно. Пък като половината свят иска нещо евтино, а другата нещо иновативно, да направят нещо евтино и иновативно!

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 14 юни 2009, 01:13

@keyone:
"ОК. По твоята теория, понеже се търси нещо на добри пари, дай да не се правят хай-енд телефони. Нали така? А тези, които искат такива, да си гледат работа! Те не са хора!

Не разбирам как "производител номер 1" не може да направи "телефон номер 1"
Може би сме еволюирали достатъчно. Дайте да поспрем малко. Ще видиш, че дори и тази ТЪПА стратегия на Нокиа няма да спечели, защото те не са единствената фирма, която произжеда телефони от среден клас, а няма и какво да преложи във високият такъв.

Ще ти дам пример какво става с Нокиа: Мерцедес, като макра, приета за най-добра, изкарва S-класа. След време обаче обявява, че няма намерение да създава следващо поколение, понеже не се търси. Пълна глупост!

Знаеш ли, че ако Нокиа имаха телефон, който наистина си заслужаваше, можеше да отнесът 30-40% от пазара на айФоун-и?

Да не говорим, че на по-големите европейски пазари, телефоните се купуват на цена от 1 евро от повечето хора. Поне те заслужават нещо наистина иновативно.

Но ти, като кон с капаци, ше продължиш да ме убеждаваш колко уникална е стратегията на Нокиа и че ТАЗИ ФИРМА ще спечели много пари. С това мислене никога не тряваше да правят Н95.

Купувайки евтинте телефони от среден клас на Нокиа, ние толерираме създаването на нови такива и вечният кръговътеж.

Виж колко струва сега една Н95-ца. Ето толкова ще струва един невероятно иновативен, създаден сега, телефон след 1-2 години. За жалост явно няма поглед върху бъдещето.

О, и развитието е задоволяване на търсенето, само че не на Кунджу Селяшки от Права Бабунка, а на човек, който иска нещо ново и интересно. Пък като половината свят иска нещо евтино, а другата нещо иновативно, да направят нещо евтино и иновативно!

Редактирано от keyone на 2009-06-14 00:54:37. "

Това мнение ми харесва и знаеш ли защо???
Защото не присъства това "Няма смисъл да им го казваш. Те явно не го разбират. Оправдават се с това, че Нокиа печели много пари от джобовете на заблодените хорица, които си купуват глупавите им телелфони, защото нямат пари за по-добро."

Нямаш никакво право на "квалификации" от подобен род само заради избора им на модел.
Аз не печеля нищо от Нокия, просто ме радва всяко "явление" което остава трайна "следа" в сектора си.
Това име е "легенда" вече и с продажбите си до сега няма човек на земята които да не е докосвал телефон тяхно производство, от които и да е клас.

keyone

Мнение от keyone » 14 юни 2009, 01:30

Съгласне съм, но времето на лидерството им вече отминава, не разбираш ли?

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Мнение от motofen2 » 14 юни 2009, 01:54

Човек,ако не си чул съществува сериозна финансова криза в Европа,USA и другаде,закриват се производства,хора губят работата си,а ти с твоите високопарни претенции...Седни малко на задника си и помисли трезво:колко хора сменят апаратите си на 6 месеца,през година или повече?Освен това Нокиа създаде толкова добри апарати през последната петилетка -да не изброявам всичките,че техните клиенти си ги ползват все още с кеф.
То и да загубят лидерството си ти лично какво печелиш?

keyone

Мнение от keyone » 14 юни 2009, 02:02

Явно кризата не пречи на Самсунг. Ама с тебе от много време съм решил да не споря, че съм се наслушал на глупости.

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Мнение от motofen2 » 14 юни 2009, 02:18

Самсунг наистина се представя отлично и показва разнообразие с впечатляващи характеристики.Също и аз смятам,че Нокиа не показва кой знае какви върхови резултати през последната 1 или 2 години.Но за бога аз не ги намразих и не започнах да предричам фалита им.Май ти си глупавия с тези крайности.

keyone

Мнение от keyone » 14 юни 2009, 02:35

Думата "фалит", както и мисълта за нея, се среща само в твоят пост. Аз просто казвам, че продажбите им ще спаднат.

chicho_tomovata_koliba
Регистриран: 18 авг 2006, 11:51

Мнение от chicho_tomovata_koliba » 14 юни 2009, 10:06

Вие нещо съвсем изперколясахте.... чакането на прословутото ви телефонче и жегите май не ви понасят много много. Лошото е, че след като излезне ще отидете да го разцъкате, да ви потекат лигите и после - на бегом обратно в форума да направим 10 теми колко е велик и в още 10 да оплюем Нокия... Това го казвам защото на много от Вас в бележниците ви им 3ки и 4ки и мама няма да ви го купи и сега ви е яд и се заяждате. Надявам се поне от 2та лева джобни да отидете до пазарчето да си купите половинка ябълки и да си ги хапнете на спокойствие.
(Не съм заядлив, ама такива екземпляри като board, чиято смелост стига до писане във форумите е просто смешна и всъщност thorpune май им го каза най-добре.)

Отговори