Промяна на цветовете и прогаряне на дисплея на iPhone X са нормални според Apple

dxv_pro
Регистриран: 02 юли 2010, 18:27

Промяна на цветовете и прогаряне на дисплея на iPhone X са нормални според Apple

Мнение от dxv_pro » 04 ное 2017, 11:31

Казано накратко - майната ви потребители.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Промяна на цветовете и прогаряне на дисплея на iPhone X са нормални според Apple

Мнение от tzincbg » 04 ное 2017, 12:16

IPS e истината - добри цветове и не прогаря, не синее, след много години. И вече е евтин.
AMOLED е икономичен и ярък, но не изкарва толкова години и цветовете не са верни, в по-евтините варианти направо анимационни.

NasP
Регистриран: 29 юни 2016, 17:02

Re: Re: Промяна на цветовете и прогаряне на дисплея на iPhone X са нормални според Apple

Мнение от NasP » 04 ное 2017, 12:22

да.но IPSа имат един малък недостатък. всеки телефон с такъв дисплей винаги е имал едни леко блеещи сивеещи петна от натиск (no)

ronnie
Регистриран: 09 юли 2004, 23:33

Re: Re: Re: Промяна на цветовете и прогаряне на дисплея на iPhone X са нормални според Apple

Мнение от ronnie » 04 ное 2017, 13:19

Би ли споделил конкретен модел телефон при който се забелязва този ефект/дефект. Аз съм сменил 8 телефона с такъв дисплей и не съм забелязъл подобно нещо.

tzincbg

Re: Re: Re: Промяна на цветовете и прогаряне на дисплея на iPhone X са нормални според Apple

Мнение от tzincbg » 04 ное 2017, 14:57

Нямам такива петна. Тел. на 2 г. и половина. Предишният с IPS също нямаше.
Xiaomi Redmi 2 и Lenovo A789.

pp122
Регистриран: 23 авг 2010, 12:54

Мнение от pp122 » 04 ное 2017, 17:21

Xiaomi Mi2 (от януари 2013) - никакви петна по дисплея.

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Промяна на цветовете и прогаряне на дисплея на iPhone X са нормални според Apple

Мнение от Spikul » 04 ное 2017, 19:03

Пак ще дъвчем едно и също.
LCD не е истината, защото има повече минуси отколкото плюсове.
Пак ще повторя защо всички производители предпочитат AMOLED:
1. Има по-ниска консумация;
2. По-видим е на пряка слънчева светлина;
3. Има по-голям ъгъл на виждане.
А LCD има вместо прогаряне, отвратително светене на подсветката в краищата на дисплея. Ето дори на Sony XZ Premium как се вижда ивицата много повече от каквото и да е прогаряне:
https://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-XZ-Premium/XZ-PREMIUM-SCREEN-BLEEDING-ISSUE/td-p/1228416

Wallker
Регистриран: 25 сеп 2012, 13:01

Re: Re: Промяна на цветовете и прогаряне на дисплея на iPhone X са нормални според Apple

Мнение от Wallker » 04 ное 2017, 19:28

Ти си ненормален човек...Остави хората да ползват технологията която искат и спри да си налагаш наглото мнение за Amoled...

Стига с тези глупости от рода на по-ниска консумация. Да това е така, но въпреки това всички телефони изкарват един ден и ги слагаш вечер да се заредят. Ако правеха икономия колкото E-Ink дисплей, тогава щеше наистина да има смисъл. Да по-ясно се виждат на слънчева светлина, но LCD в днешно време също се вижда на слънчева светлина доста добре, и не съм чул някой да се оплаква. Колкото до ъгъла на виждане... ами ъгълът на виждане при LCD е предостатъчен при нормална употреба! А що не споменаваш недостатъка на Amoled, че е доста по-скъп, защото това също е фактор!? Или пък, че има доста по-кратък живот на работа спрямо LCD? Фактори, които според мен са далеч по-важни, от фактори като малко по-високата яркост, или няколко градуса по-добър ъгъл на видимост.

Ти въобще направи ли си поне усилието да прочетеш какво пише в коментарите на линкът, които си посочил? Аз ще ти "пейстна" един коментар... Този проблем не е технологичен, а производствен, ама ти явно си "не толкова схватлив инженер" и не го проумяваш.

[Quote]Is this white part always visible?

No, not always it's a Quality control problems ...[/Quote]

Предпочитам да имам такъв проблем при LCD, отколкото технологичния проблем на Amoled технологията, който е [B]нерешим[/B]! Защото като закарам Sony-то на сервиз, дисплея ще ми го сменят гаранционно и проблема ще е решен. А ти като си занесеш наакания Amoled на ремонт, пак ще ти го заменят, но доста трудно, и в повечето случаи дори ще получаваш отговор, че това е естествено за Amoled и не се нуждае от ремонт, след което сърбаш баницата. А потребителите на iPhone X вече са прецакани, защото дори и да имат проблем, гаранцията не го покрива, и щеш, не щеш, ще си го ползваш телефона с оттенъците на дисплея, колкото и да те дразнят... Това получавате за 2000 + лева... Дано ви кефи!

П.П. И за пореден път ще те питам... Ти ли си създателя на Amoled, че палиш от раз и приемаш всичко относно Amoled, като лични нападки и обиди?!

tzincbg

Мнение от tzincbg » 04 ное 2017, 19:31

При голям телевизор ъгълът на виждане ако е малък е минус, да.
Но според мен при телефона е плюс - околните много по-трудно надничат.
А по краищата не заничам.

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 04 ное 2017, 20:17

[quote]Ти си ненормален човек...Остави хората да ползват технологията която искат и спри да си налагаш наглото мнение за Amoled...

П.П. И за пореден път ще те питам... Ти ли си създателя на Amoled, че палиш от раз и приемаш всичко относно Amoled, като лични нападки и обиди?![/quote]
Значи аз съм ненормален, че се меся на хората какво да ползват? А ти видя ли темата, че е за AMOLED?
Сега ще те помоля да ми цитираш една обида в поста ми, каквато ти си позволи към мен!
Приканвам те да спазваме добрия тон, защото ми писна от глупости!
А що се отнася до това, че някой е написал някакъв коментар, че на Sony не било технологичен проблем, то изобщо няма смисъл да коментираме повече каквото и да било!

П.п: Ти колко телефона си имал с LCD? Аз съм имал поне 10 и знам какво представлява РЕАЛНО.

Отговори