Открих всичко цитирано - голям смях!
Това е първоизточникът на thebulgariantimes:
- https://www.activistpost.com/2019/10/da ... ation.html
Българската статия е директен превод.
Статията се позовава на ето този сайт:
- http://www.5gappeal.eu/about/
Този сайт е една подписка на доктори (научни и медицински), които влизат и ако имат против 5G се разписват. И така - разписана е вече от 322 учени. Не че тези учени са правили изследвания и тестове - те просто се подписват, че са против.
Въпреки това в сайта има един куп допълнителни материали - разгледах ги отгоре отгоре, някои прочетох, които изглеждаха по-надеждни или с повече шанс да покажат нещо стойностно по въпроса.
Основното позоваване е, че WHO (world health organization) са сложили RF вълните като възможни канцерогени от група 2б. Да, ама обърнете в тази група какво попада още - киселите краставчики Не се шегувам! Погледнете.
Тази група описва какво може да бъде канцерогенно, а не неговият риск за хората. Това означава, че може да са канцерогенни, но рискът е малък към нищожен. И точно тези неща се използват от конспиративните акъли да ги политизират и да ги влагат в изявления използвайки пълни крайности.
Има 2 отговора от европейската комисия към искания на тази група 5G appeal да се спре разработването на 5G - ето тук са:
отговор 1: http://www.5gappeal.eu/wp-content/uploa ... ciunas.pdf
отговор 2: http://www.5gappeal.eu/wp-content/uploa ... y_ryan.pdf
можете сами да се сетите какви са отговорите
Като цяло се използват само откъси от проведени експерименти като аргументи срещу 5G - примерно в един от тях се взима доста голяма извадка от плъхове, които биват облъчвани.
Изводите са, че се се увеличили случаите на рак в облъчваните. Това, което се премълчава от конспираторите е какво пише след това изявление (не се гледа целият извод) - увеличението е толкова малко, че не може да се каже дали е от облъчването или е просто от вероятността мишките да са били генетично предразположени. Също така тези резултати са се проявили само при мъжките мишки, което допълнително показва, че причината не е облъчването.
Начинът по който се интерпретират и разпространяват резултати от подобни експрерименти или изявления на учени много ми напомня на едно интервю, което давах по btv - това, което имах предвид и казах така беше изкривено, като повечето беше изтрито за да могат да напаснат казаното от мен към сценария и идеята, която искаха да втълпят в хората...
Пак да кажа - всеки са решава за себе си в какво да вярва, но начинът, по който се взимат решения в днешно време ме притеснява - информация има всякаква - изкривена, фалшива и точна и вярна. Лошото е, че който не е запознат с материята е по-добре да не взима страна докато не се запознае с нея. Иначе се умножава разпространението на така или иначе многото невярна информация (в повечето случаи).
Днес реших да направя един експеримент - жена ми не е много запозната (технологично с материята) и не сме обсъждали въпросът.
Попитах я ако се налага да гласува в референдум какво би гласувала - за или против? Тя каза, че няма достатъчно информация за да ми отговори и в следващите няколко дни ще се опита по стандартните начини (познати и интернет) да се сдобие с нужната информация и след това ще ми даде отговор. Много ми е интересно какъв ще е резултатът от това упражнение.
По този начин ще мога да получа още по-достоверна информация какво въздейства на не толкова техническо лице като информация и какво успяво да се запечата в съзнанието и като по този начин ще разбера по-добре механизмът на колективното мислене и референдумите
Дано има ефект.
Не се опитвам да се правя на интересен колега. Просто винаги съм бил против твърденето на нещо, за което няма доказателство за истинноста му. В случая за 5G - няма доказателство, че са вредни, както няма доказателства за което и друго лъчение с изключение на йонизиращите лъчения!wer_aac написа: ↑13 апр 2020, 14:01radko89
Дали ще е на имунната или друга система в организма няма значение. Истината, е че има вреда за хората, но никой не може да спре човешкото развитие. Не знам за какво се правите на интересни. Да вредата не е голяма, но я има. Има я и от обикновените рутери, микровълновите и т.н но не можем без тях нали.. Никой не е против човешката еволюция и развитие, просто споменаваме, че има вредни неща от технологията това е.
Знаеш ли, че изгореният бензин, нафта от автомобилите също е вреден, както за нас така и за околната среда. Е въпреки това, транспорта е ключов за човешкото развитие. Знаем, че има лош ефект от това, но какво да направим...
Същото е и с 5G има вреден ефект, но какво от това. Ще го въведат и това е. Но това не означава, че е безвредно. Това трябва да се знае, развитието изисква жертви. А ти като искаш си сложи една антена на главата и се затвори в един гараж и пусни автомобила нищо няма да ти стане всичко е безвредно.
За колите никой не говори - там си има достатъчно изследвания, които доказват вредите. Проблемът е, че има също толкова изследвания за радио вълните и нито едно не доказва вреда! Не доказва безвредие, но ние търсим риск от вреда и такъв няма!