Qualcomm представи чипа от следващо поколение Snapdragon 805
Re: Qualcomm представи чипа от следващо поколение Snapdragon 805
Кой те кара да си купуваш скъп телефон? Скъпият телефон прилича на скъпият прах за пране. Върши същата работа като друг, с нормална цена. Разликата е че го рекламират нон-стоп от къде ли не. Рекламата налага мода. Така че ако искаш да си в крак с нея - яко бецален и ще го имаш заветното лого върху пластмасовия панел. :D
-
- Регистриран: 21 мар 2011, 16:28
[Quote] И не съм на мнение, че 4k запис на видео е безсмислено.[/Quote]
И как възможността за запис на 4к видео кореспондира с масовата практика за производство на телефони с 16 Гб вградена памет и без слот за карта ? Предполагам знаеш че едно клипче от 10 мин. в 4к е окло 10Гб .Дори и да имаш слот за камера, мисля че пак ще има проблем, защото скоростта на запис в/у SD картата може да се окаже твърде ниска . И къде ще ги гледате тези клипчета после ? Колко човека в този форум имат 4к телевизор в тях ?Докато телевизорите с 4к резолюция не станат по 500-600$ от запис в 4к няма никакъв смисъл за обикновеният ползвател . Вместо да се занимават с такива глупости, да вземат да предложат комбинация от процесор и батерия която да може да изкара 4-5 дена с едно зареждане на батерията !
И как възможността за запис на 4к видео кореспондира с масовата практика за производство на телефони с 16 Гб вградена памет и без слот за карта ? Предполагам знаеш че едно клипче от 10 мин. в 4к е окло 10Гб .Дори и да имаш слот за камера, мисля че пак ще има проблем, защото скоростта на запис в/у SD картата може да се окаже твърде ниска . И къде ще ги гледате тези клипчета после ? Колко човека в този форум имат 4к телевизор в тях ?Докато телевизорите с 4к резолюция не станат по 500-600$ от запис в 4к няма никакъв смисъл за обикновеният ползвател . Вместо да се занимават с такива глупости, да вземат да предложат комбинация от процесор и батерия която да може да изкара 4-5 дена с едно зареждане на батерията !
Те първо да предложат телефон, който 1 ден да може да изкара:) Че засега и това е твърде условно
-
- Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41
- Контакти:
Оф, защо повечето гледате толкова елементарно на нещата??? Като коне с капаци :X Ясно е, че няма голяма полза от 4к видеото и от постоянното надуване на мощността на хардуера. Това обаче абсолютно не означава, че прогреса трябва да се спре на едно ниво, което задоволява средният потребител. Причината за падане на цените е в масовото производство. 4к телевизорите ще поевтинеят, паметите ще станат по-бързи и по-евтини, процесорите ще се подобрят и съответно ще им намалее цената. Всичко е едно гигантско воденично колело, което се върти благодарение на парите, които се генерират от интереса на потребителите. Единственият аспект, който, поне според мен, е в застой са акумулаторните батерии. Не съм технически запознат с тънкостите и нямам идея каква е причината за това. Дали е възможно изобщо да се направи някакъв пробив или просто това е максимума, който е възможно да постигне човечеството поне според сегашните ни представи за химия и физика... Все пак, се надявам на пробив и най-после да не ми се налага първото нещо, което попитам, като отида на гости е, дали имат microUSB зарядно...
"4K" телевизори за $500 има, при това с отлични цветовете и ъглите на виждане. Дори са с реално опресняване от 240Hz на 1080p. Погледнете 39 инчовият модел на Seiki. 50 инчовият е $829.98 ;)
http://gizmodo.com/5994765/seiki-50+inch-4k-tv-eyes+on-how-the-hell-is-a-tv-this-beautiful-so-cheap
http://www.amazon.com/Seiki-Digital-SE39UY04-39-Inch-Ultra/dp/B00DOPGO2G
http://gizmodo.com/5994765/seiki-50+inch-4k-tv-eyes+on-how-the-hell-is-a-tv-this-beautiful-so-cheap
http://www.amazon.com/Seiki-Digital-SE39UY04-39-Inch-Ultra/dp/B00DOPGO2G