"Разочароващият" iPhone 4S се разпродаде за часове
Re: Над 1 000 000 поръчки на Iphone 4S
[Quote]Направо немога да ги разбера 4С не кой знае какво повече от 4 или от доста други телефони на пазара.[/Quote]
А ти защо си мислиш, че за да се продава, един телефон трябва да е много повече от другите?
На повечето им стига добра изработка, добър софтуер и добра подръжка. Като се добави и по-ниска цена на целия този пакет ето ти едно наистина неустоиомо предложение.
В месеците преди официалното обявяване на новие iPhone, из интернет се появиха куп клипчета които показват новите му "функции и дизайн", които естествено нямат нищо общо с реалността, но което пък от една страна вдигна доста летвата на очакванията, особенно като се има предвид, че Епъл е добре известна със свия стремеж към иновации.
Получи се така, че хората сякаш винаги очакват нещо революционно, което просто не е възможно и както някой спомена, от революция се примина към еволюция, което е напълно нормално и не виждам защо някои се изненадват. А който е имал нереално високи очаквания, лошо за него.
А ти защо си мислиш, че за да се продава, един телефон трябва да е много повече от другите?
На повечето им стига добра изработка, добър софтуер и добра подръжка. Като се добави и по-ниска цена на целия този пакет ето ти едно наистина неустоиомо предложение.
В месеците преди официалното обявяване на новие iPhone, из интернет се появиха куп клипчета които показват новите му "функции и дизайн", които естествено нямат нищо общо с реалността, но което пък от една страна вдигна доста летвата на очакванията, особенно като се има предвид, че Епъл е добре известна със свия стремеж към иновации.
Получи се така, че хората сякаш винаги очакват нещо революционно, което просто не е възможно и както някой спомена, от революция се примина към еволюция, което е напълно нормално и не виждам защо някои се изненадват. А който е имал нереално високи очаквания, лошо за него.
-
- Регистриран: 21 дек 2007, 14:17
[Quote]А ти защо си мислиш, че за да се продава, един телефон трябва да е много повече от другите?
[/Quote] Не е задължително, но скоро ще го тествам, и ще ви кажа какво точно му е повече на 4Sката :)
[/Quote] Не е задължително, но скоро ще го тествам, и ще ви кажа какво точно му е повече на 4Sката :)
[Quote] Например когато Самсунг пуска Галакси С2 (разлика в скоростта без нови функции) фенбойчетата...[/Quote]
[Quote]СГС2 е по - тънък, по - лек.
За дисплея : по - голям дисплей, дисплей с допълнителен субпиксел(+), дисплей с по - голям контраст...
Памет : СГС2 се предлага с 16/32 гб, а не с 8/16, и 1гб РАМ, а не 512.
3Г-то е подобрено на 21 Mbps.
Има Wi-Fi Direct.
Чрез USB - то се осъществява HD връзка и можеш да подаваш HD сигнал.
Има USB On-the-go.
Камерата вече е 8мп със светкавица и снима 1080п на 30фпс.
Предната камера е 2мп.
Чипсетът е драматично подобрен.
СГС2 има два микрофона.
NFC.
По - голяма батерия[/Quote]
Точно така - без нови функции :D:D Вещ си. По - скоро 4С е по - бърз без нови функции.
Не мога да си обясня, това нещо дето ходи по "фенбойс" ли е? Да казваш на черното бяло.
Едит: Е, естествено всички тези функции са напълно безсмислени и ненужни и въобще не се броят за подобрение на стария модел. Нали така?
[Quote]СГС2 е по - тънък, по - лек.
За дисплея : по - голям дисплей, дисплей с допълнителен субпиксел(+), дисплей с по - голям контраст...
Памет : СГС2 се предлага с 16/32 гб, а не с 8/16, и 1гб РАМ, а не 512.
3Г-то е подобрено на 21 Mbps.
Има Wi-Fi Direct.
Чрез USB - то се осъществява HD връзка и можеш да подаваш HD сигнал.
Има USB On-the-go.
Камерата вече е 8мп със светкавица и снима 1080п на 30фпс.
Предната камера е 2мп.
Чипсетът е драматично подобрен.
СГС2 има два микрофона.
NFC.
По - голяма батерия[/Quote]
Точно така - без нови функции :D:D Вещ си. По - скоро 4С е по - бърз без нови функции.
Не мога да си обясня, това нещо дето ходи по "фенбойс" ли е? Да казваш на черното бяло.
Едит: Е, естествено всички тези функции са напълно безсмислени и ненужни и въобще не се броят за подобрение на стария модел. Нали така?
Продажбите очаквано са рекордни, най-малкото сега в щатите го продават 3-те им основни оператора, докато миналата година четворката се предлагаше само от един.
Въпреки, че се характеризира като разочарование, 4S си е една чудесна машинка. Това че не вдигнаха размера на дисплея, не го прави лош. Най-малкото по-голям дисплей означава и по-голям телефон, а не всеки иска да носи огромна плочка в джоба си.
Крейзи! случайно да има някаква яснота кога ще го пусне Мтел?
Въпреки, че се характеризира като разочарование, 4S си е една чудесна машинка. Това че не вдигнаха размера на дисплея, не го прави лош. Най-малкото по-голям дисплей означава и по-голям телефон, а не всеки иска да носи огромна плочка в джоба си.
Крейзи! случайно да има някаква яснота кога ще го пусне Мтел?
Има място на пазара както за СГС2, така и за 4С. Който и да изберете от тях , няма да сгрешите. Все пак старият модел на Apple (iPhone4) имаше нужда от ъпгрейд за да стигне СГС2. Прайм се очаква да запази преднината на Самсунг.
рекордни и заради другото - много хора са се въздържали от покупка през последните месеци с надеждата да вземат следващия iphone и сега се насочват към 4s
-
- Регистриран: 21 дек 2007, 14:17
[Quote]Крейзи! случайно да има някаква яснота кога ще го пусне Мтел?
[/Quote] Още няма, Епъл се опитват да преговарят с по големи имена за ексклузивност... лично се надявам за Коледа да го пуснем, но това не е официална информация.
[/Quote] Още няма, Епъл се опитват да преговарят с по големи имена за ексклузивност... лично се надявам за Коледа да го пуснем, но това не е официална информация.
[Quote]рекордни и заради другото - много хора са се въздържали от покупка през последните месеци с надеждата да вземат следващия iphone и сега се насочват към 4s[/Quote]
По принцип е така, но като се сетя за 20+ милиона продадени през последното тримесечие, за което има информация, явно не са се въздържали много. В този ред на мисли, огромните количества хора купили си 4-ки в последните месеци сигурно са много доволни, че ъпгрейда на 4S не е толкова осезаем. ;)
Като се замисля, че миналата година за момент и аз се чудих, дали да не си остана с 3GS-a, чакайки супер яката петица :)
По принцип е така, но като се сетя за 20+ милиона продадени през последното тримесечие, за което има информация, явно не са се въздържали много. В този ред на мисли, огромните количества хора купили си 4-ки в последните месеци сигурно са много доволни, че ъпгрейда на 4S не е толкова осезаем. ;)
Като се замисля, че миналата година за момент и аз се чудих, дали да не си остана с 3GS-a, чакайки супер яката петица :)
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
Хубаво щеше да направиш. Аз лично смятам, че ъпдейтите на Apple си заслужават през поколение. 3G не беше нищо кой знае какво на фона на 2G, a 4 работи със същите CPU/GPU, с които и 3GS (макар и със завишена честота и по по-добър производствен процес).
Но ако сравняваш 3GS с 2G или 4S с 3GS, разликата е потресаваща.
Но ако сравняваш 3GS с 2G или 4S с 3GS, разликата е потресаваща.
За мен 3GS -> 4 си беше огромен ъпдейт. Основно заради дисплея, просто се влюбих в дисплеите с висока резолюция. Освен това 4 си беше осезаемо по-бърз, въпреки еднаквата архитектура, а по-добрия производствен процес се отрази на батерията..
Както и да е, иначе съм съгласен с твоите думи и смятам, че Епъл до някъде умишлено се стремят да не правят толкова големи скокове. Тъй като в повечето държави айфона се продава с двугодишен договор, това се явява естествения цикъл за повечето хора. И за да останат доволни от покупката си, дори след излизането на следващия модел, трябва много добре да се балансират нещата.
Това ми е един от основните проблеми в момента, тъй като на 80% следващия ми телефон ще е с Андроид, а там имам чувство, че каквото и да си взема, до няколко месеца ще има по-добър модел и ще съжалявам, че не съм го изчакал.
Както и да е, иначе съм съгласен с твоите думи и смятам, че Епъл до някъде умишлено се стремят да не правят толкова големи скокове. Тъй като в повечето държави айфона се продава с двугодишен договор, това се явява естествения цикъл за повечето хора. И за да останат доволни от покупката си, дори след излизането на следващия модел, трябва много добре да се балансират нещата.
Това ми е един от основните проблеми в момента, тъй като на 80% следващия ми телефон ще е с Андроид, а там имам чувство, че каквото и да си взема, до няколко месеца ще има по-добър модел и ще съжалявам, че не съм го изчакал.