Recode: Догодина Nokia ще се завърне на пазара на телефони
Recode: Догодина Nokia ще се завърне на пазара на телефони
това е интересно, дали няма да пуснат нещо с Android? Винаги съм искал да видя как ще се развият с него.
Re: Recode: Догодина Nokia ще се завърне на пазара на телефони
Чакаме триумфалното завръщане на arm11. Не е пускат модел с него и android от 2012г.
Каквото си искат могат да пуснат,защото сега е по-лесно тъй като няма да го произвеждат те, а само ще прибират лицензионна такса за ползване на името. Само дизайна ще е техен. Всичко останало ще се прави и дистрибутира от партньор.
Да, ще има продукти с името Нокиа, но те няма да имат нищо общо с това, което бяха през изминалите години.
Реално, телефон Microsoft ще е повече Nokia от телефон Nokia /през 2016/
Да, ще има продукти с името Нокиа, но те няма да имат нищо общо с това, което бяха през изминалите години.
Реално, телефон Microsoft ще е повече Nokia от телефон Nokia /през 2016/
Re: Re: Recode: Догодина Nokia ще се завърне на пазара на телефони
Това го предвидих още преди години, когато имаше слухове за продажбата на мобилното подразделение на Нокия, само че всички ме обвиниха за луд, ето че... Всичко се сбъдва ;).
Re: Re: Re: Recode: Догодина Nokia ще се завърне на пазара на телефони
Не вярвам да се върнат, и да се върнат, ще кретат, ама надали ще видим флагмани които ще ни накарат да ги изберем преди Самсунг или Епъл.
Пък и китайците вече чукат на врата- Леново, Хуавей, Шиаоми, Оппо, вече не толкова "непознати" марки.... по-скоро много желани, а цените им.... там е черешката на тортата, та надали:) Нокиооо Нокиооо добри години бяха.... и хубаво, че бяха:)
Пък и китайците вече чукат на врата- Леново, Хуавей, Шиаоми, Оппо, вече не толкова "непознати" марки.... по-скоро много желани, а цените им.... там е черешката на тортата, та надали:) Нокиооо Нокиооо добри години бяха.... и хубаво, че бяха:)
Re: Re: Re: Re: Recode: Догодина Nokia ще се завърне на пазара на телефони
Вече официално http://hicomm.bg/kratki-novini/nokia-ochakvajte-android-telefonite-ni-prez-2016-r-d-divizijata-ni-se-mesti-v-kitaj.html/?utm_source=Newsletter%20from:%2024-25.04.2015&utm_medium=email&utm_campaign=Hicomm_Newsletter :D
Те нека пуснат в Европа телефон от сорта на таблета им N1 пък нека Microsoft е повече Nokia. ;)
Любопитният въпрос е с каква ОС ще правят смартфони?
Някаква нова ОС? Едва ли, пазарът е пренаситен и нова ОС няма шансове да пробие.
Симбиан е мъртъв.
Маемо е трансформирано в Тизен на Самсунг, и едва ли Нокия ще иска да набутва там.
Майкрософт ОС е изключен както опция според мен
Файрфокс ОС е мъртво родена ОС.
Андроид - Нокия са изпуснали всички влакове и нямат никакви шансове срещу набралите скорост китайски производители.
Остава Убунту ОС ??
Да, би било интересно да правят смартфони в Убунту сегмента, има перспектива ...
Edit:
@Диян по-долу
Да, не бях прочел другата статия - че Нокия ще прави Андроид смартфони. Жалко, според мен - Нокия ще постигне само един безславен ОПИТ за завръщане на пазара със смартфони.
Някаква нова ОС? Едва ли, пазарът е пренаситен и нова ОС няма шансове да пробие.
Симбиан е мъртъв.
Маемо е трансформирано в Тизен на Самсунг, и едва ли Нокия ще иска да набутва там.
Майкрософт ОС е изключен както опция според мен
Файрфокс ОС е мъртво родена ОС.
Андроид - Нокия са изпуснали всички влакове и нямат никакви шансове срещу набралите скорост китайски производители.
Остава Убунту ОС ??
Да, би било интересно да правят смартфони в Убунту сегмента, има перспектива ...
Edit:
@Диян по-долу
Да, не бях прочел другата статия - че Нокия ще прави Андроид смартфони. Жалко, според мен - Нокия ще постигне само един безславен ОПИТ за завръщане на пазара със смартфони.
Май не прочете другата статия:
[B]Nokia: Очаквайте Android телефоните ни през 2016, R&D дивизията ни се мести в Китай[/B]
[Quote]Ограниченията на финската компания за производство на телефони изтичат след година и Nokia ще бъде свободна от Microsoft. Вчера изпълнителният директор на компанията обяви, че се връщат на мобилната сцена.
Китайската дивизия на Nokia е запланувала доста големи неща за феновете си. Идеята на компанията е да започне производство и разпространение на смартфони базирани на Android. Устройствата вероятно ще са изработени в Сичуан, където се мести R&D дивизията на Nokia.
Фактът, че финската компанията става все по-китайска може би няма да се понрави на част от феновете. Въпреки това Nokia смартфони, които не са вързани с договора към Microsoft със сигурност ще създадат нова динамика на мобилния пазар.[/Quote]
[B]Nokia: Очаквайте Android телефоните ни през 2016, R&D дивизията ни се мести в Китай[/B]
[Quote]Ограниченията на финската компания за производство на телефони изтичат след година и Nokia ще бъде свободна от Microsoft. Вчера изпълнителният директор на компанията обяви, че се връщат на мобилната сцена.
Китайската дивизия на Nokia е запланувала доста големи неща за феновете си. Идеята на компанията е да започне производство и разпространение на смартфони базирани на Android. Устройствата вероятно ще са изработени в Сичуан, където се мести R&D дивизията на Nokia.
Фактът, че финската компанията става все по-китайска може би няма да се понрави на част от феновете. Въпреки това Nokia смартфони, които не са вързани с договора към Microsoft със сигурност ще създадат нова динамика на мобилния пазар.[/Quote]
Re: Re: Re: Recode: Догодина Nokia ще се завърне на пазара на телефони
Пазара е много променен. Нокиа ще се сблъска с ожесточена конкуренция от китайските производители. Наивно е да очаква някой завръщане към старата "слава". Дори и да пуснат телефони, те няма да имат голям успех. За влизане в топ 5 на производителите също е абсурд да мечтаят.
Ако бяха пуснали телефон с Андроид преди 5 години ситуацията щеше да е коренно различна. Но те сами се закопаха. Сега ще бъдат един малък/среден производител, далечна сянка на някогашния номер 1 в света!
Ако бяха пуснали телефон с Андроид преди 5 години ситуацията щеше да е коренно различна. Но те сами се закопаха. Сега ще бъдат един малък/среден производител, далечна сянка на някогашния номер 1 в света!