Точно така е колега, абсолютно си прав. Някои форумни "умници" не знаят че 1 милиард ползватели в Китай живеят без услугите на Google (в Китай Гугъла е забранен) и нищо им няма, живи и здрави са, не са умряли. Няма незаменими неща.tzincbg написа: ↑20 май 2019, 19:40Дреме ми за Гугъл услугите.
YouTube vanced или new pipe за тубата, блумейл за Gmail, 1mobile вместо google play. Някои игри може и без тях.
Контактите в mi cloud вместо google contacts,
mi notes вместо google keep. Gdrive и one drive може да се ползват в solid explorer. Готово.
Reuters: Google спира част от работата с Huawei след мерките на САЩ
Re: Reuters: Google спира част от работата с Huawei след мерките на САЩ
Точно това е простичката истина и всъщност борбата и войната са точно не за пари, а за много пари.
Иначе четейки темата се чудя как 2-3 форумни капацитета не са поканени още от Bloomberg, CNN или Reuters да работят за тях и да обогатяват света с безценните си знания в света на технологиите и производните им.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!
Тоя Тръмп най накрая ще успее да фалира великата Америка. Нали се сещате за какви огромни загуби ще понесе и гугъл.
Е, ще има загуби, но пък нали хората ще се принудят да купят други телефони, ще печелят от тях.
Аре стига сте се филмирали. Нищо няма да спре. Играят се някакви задкулисни игри и накрая ще се разберат под масата. Никой няма да спечели, ако се налагат някакви ограничения на който и да било. До две седмици всичко ще си е по старому, само нета ще се напълни с простотии...
Samsung GALAXY S22 Ultra
Чак до 2 седмици няма да успеят да се разберат. Иначе е доста смешно как някои хора тук твърдят, че не им трябват услугите на google, а в същото време споделят какви алтернативи ще използват, за да могат да се възползват именно от услугите на google... За мен най-полезната услуга на google, която няма алтернатива, е google maps. И не, няма прилична алтернатива на тази услуга. След това е youtube, до който така или иначе почти винаги се стига, когато се търси видео в нета. За google photos със сигурност има алтернативи, но пък във photos има неограничено пространство. В крайна сметка от тези санкции Huawei ще загубят като пазар Европа, където са най-платежоспособните клиенти.Ванката написа: ↑21 май 2019, 08:57Аре стига сте се филмирали. Нищо няма да спре. Играят се някакви задкулисни игри и накрая ще се разберат под масата. Никой няма да спечели, ако се налагат някакви ограничения на който и да било. До две седмици всичко ще си е по старому, само нета ще се напълни с простотии...
Действията на американците ще се отразят негативно на нас като потребители, но пък от друга страна и китайците си го заслужиха. След като на територията на Китай са забранени всички продукти на Google, Facebook и т.н. сега получиха реципрочни действия. А да не говорим за това, че в Китай не може нито една фирма да работи самостоятелно, а трябва задължително да работи с китайска фирма, която накрая изнася незаконно know how-то и китайците след това създават аналогична фирма със 100% китайски капитали.
Here we go(бившите nokia maps) e отлична алтернатива на Google MAPS. Също има трафик инфо, картите също са много подробни и дори не е нужен интернет, може да си ги свалиш предварително.
Алтернатива на услугите на Гугъл имам предвид алтернатива на предоставяните директно от тях услуги, които не са обхванати от забраната.
Алтернатива на услугите на Гугъл имам предвид алтернатива на предоставяните директно от тях услуги, които не са обхванати от забраната.
Картите може да са подробни, но търсенето на места в google maps е много по-добро. Google maps също може да се използва offline. В google се нанасят пропеми по картата доста по-бързо. Трафик информацията е по-точно именно заради хилядите активни android устройства,а и има много полезна информация за трафика освен тззи в реално време а именно - "типичен трафик", чрез който може да се провери трафика през седмицата в избран час и ден. В here има ли street view и наклон на сателитната карта, понеже не съм ги ползвал и нямам представа?
Отсъствието на Huawei извън Китай бързо ще бъде компенсирано с модели на други компании, вероятно предимно на Самсунг.
Аз много харесвам продуктите на Huawei, но не виждам голям проблем да ги заменя.
В крайна сметка, Google ще претърпи временни загуби. За разлика от Huawei.Флагманите на Huawei са от най-високия ценови клас вече и са насочени към пазари извън Китай.
Аз много харесвам продуктите на Huawei, но не виждам голям проблем да ги заменя.
В крайна сметка, Google ще претърпи временни загуби. За разлика от Huawei.Флагманите на Huawei са от най-високия ценови клас вече и са насочени към пазари извън Китай.
Ясно е, че нищо няма да е същото. Че ще е по-тегаво. Просто казвам, че има алтернативи ако не ти се плаща за Самсунг и айфон, при това добри.