С P20 Pro Huawei иска да промени мобилната фотография
Re: Re: С P20 Pro Huawei иска да промени мобилната фотография
Защо да не е 40МР? Много ясно си пише, че сензора е 40, но чрез oversampling се компресира 10мр снимка. Подобно нещо ставаше и при Lumia 1020.
Точно! +1
Тия телефони са само агресивна и досадна реклама и пълни китайски боклуци. Ако искаш да правиш добро фото ще си купиш Канон или Никон.
Тия телефони са само агресивна и досадна реклама и пълни китайски боклуци. Ако искаш да правиш добро фото ще си купиш Канон или Никон.
Re: Re: Re: С P20 Pro Huawei иска да промени мобилната фотография
Говорим за различна Quad Bayer матрица. Това е добре за качеството на фотографията, но е за сметка на разделителната способност.
Ами и при Lumia 1020 беше лъжа и измама.
Ами и при Lumia 1020 беше лъжа и измама.
Re: Re: Re: Re: С P20 Pro Huawei иска да промени мобилната фотография
Защо да е лъжа и измама? Суровият RAW файл преди Oversampling беше именно 40мр. Тук при huawei не знам как ще е точно. И при по-новия ми телефон Lumia 950 от 20мр мога да получа oversampling до 8 при което се повишава качеството. Въпрос на избор е дали ще ползвам файла преди или след oversampling. При китаеца как е?
Re: Re: Re: Re: Re: С P20 Pro Huawei иска да промени мобилната фотография
Прочетете статията/теста към който съм дал линк. Там е обяснено.
-
- Регистриран: 21 яну 2008, 09:01
Re: Re: Re: Re: Re: С P20 Pro Huawei иска да промени мобилната фотография
Разясни малко за RAW и Oversampling, че ми стана интересно. Какво е това, и как се използва? Аз знам само, че като направя снимка, тя излиза в JPEG :)
Re: С P20 Pro Huawei иска да промени мобилната фотография
По-зле от iPhone на светло, и от S9+ на тъмно ... https://www.forbes.com/sites/bensin/2018/03/27/camera-shootout-huawei-p20-pro-vs-iphone-x/#7907b1685d33
То май смисъла на Quad Bayer-a е само в HDR режим, ако правилно се ориентирам.
Re: С P20 Pro Huawei иска да промени мобилната фотография
Допускам, че някой може да извади сензор на Сони, който никъде досега го няма. Но е малко странно да не сме го виждали никъде. Самплинга явно е защото отделните пиксели на 40МР режим са доста малки, оттам идва нуждата да се снима на 10 (където 4 пиксела правят един). Технологията не е нова, виждали сме я с pureview брандинг. Тук очевидно играе и доста софтуер, но всяко нещо с времето си - ще излязат снимки на потребители и ще видим качеството на пълноразмерните снимки и ръчния режим. Спикъл - здравей :D
И аз не останах впечатлен от видяното. Хубави снимки прави, но не и за като 40 мегапиксела. И те точно на презентацията сравняваха на тъмно с новото Галакси, то излезе, че прави по-добри снимки...
А и това за low light е пълна простотия, кой очаква изобщо телефон да прави снимка като DSLR на тъмно... Дори фотоапаратите трудно се справят, тръгнали с low light да ми се промотират всички брандове...
Като цяло поне засега, все още не виждам телефон на нивото на Pixel 2 по отношение на камерата. Вижте Twitter акаунта на MKBHD, често пуска снимки правени с него и какъв е резултата... :)
А и това за low light е пълна простотия, кой очаква изобщо телефон да прави снимка като DSLR на тъмно... Дори фотоапаратите трудно се справят, тръгнали с low light да ми се промотират всички брандове...
Като цяло поне засега, все още не виждам телефон на нивото на Pixel 2 по отношение на камерата. Вижте Twitter акаунта на MKBHD, често пуска снимки правени с него и какъв е резултата... :)
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!