Само 20 000 продадени броя от Google Nexus One за седмица?
Re: Само 20 000 продадени броя от Google Nexus One за седмица?
wosrokop, никога не си можел да спориш. Просто казваш нещо, което всички трябва да приеме за вярно или иначе получваме "приятен де" и това е. Всъщност, истината е, че на Андроид не и требва мощен процесор, а добър ускорител, за да се правят страхотни приложения. Не че телефона не ми допада, дори напротив, но и той си има минуси.
Чета темата и недоумявам за какво става въпрос. Грозен бил. А вие всъщност си купувате висок клас смартфон за да го ползвате или като фешън аксесоар? Същия бил като предишните. Същия само дето с в пъти по-добър хардуер и по-нова ОС ;)
Просто за една от най-добрите машинки излизала скоро се говори като за последния боклук. И честно, не мога да разбера защо.
Просто за една от най-добрите машинки излизала скоро се говори като за последния боклук. И честно, не мога да разбера защо.
Да, прав си. Това е един от най-добрите апарати в своят клас, но точна и това е големият му минус. Може би всички очакваха нещо уникално то Google, като например нова ниша, както се случи с айФоун, а получиха просто поредният опит в тази, която вече я има. Няма я изненадата. Няма нищо нищо ново в телефона, освен ОС. Всичко вече ни е познато.
Устройството според мен никак не е грозно, напротив, допада ми. Особено задната страна, интересният пауч в комплекта, бях впечатлен и от самата кутия, с ненабиващите се на очи цветове на Google по ръба.
Относно хардуера, безброй пъти сме споменавали, че най-важно е крайното юзабилити, което е комбинация от хардуер, софтуер и оптимизации. 3GS и N1 работят с еднаква скорост като цяло, на места единият има лека преднина, на други - вторият. Така че изтъкането на Snapdragon и голямото количество RAM просто е безпочвено.
Относно хардуера, безброй пъти сме споменавали, че най-важно е крайното юзабилити, което е комбинация от хардуер, софтуер и оптимизации. 3GS и N1 работят с еднаква скорост като цяло, на места единият има лека преднина, на други - вторият. Така че изтъкането на Snapdragon и голямото количество RAM просто е безпочвено.
Нова ниша? И каква по-точно? Google пуснаха телефонът като го обявиха за супер смартфон или нещо подобно, надали са искали да го пускат в оделен пазарен сегмент, който всъщност го няма.. И както всички ти обесниха, Nexus One е най-доброто устройство с Андроид, а може би и изобщо. Многото РАМ са голям +, защото както знаем при Андроид приложенията се качват там, а не в картата памет, което може да се случи само след руут. Друг + също е, че при едни бъдещи версии на Андроид и едни бъдещи UI (като Sense), хардуерът на N1 ще може да се справи без проблеми, докато този на Hero, Milestone и др. може и да не успее.. И keyone - не ми се спори с хора като теб, които търсят за какво да се хванат, за да напишат нещо..
[Quote]не забравяйте че на пазара вече има доста хай тек устройствоа които са заели голяма ниша и надали някой който е дал примерно 400 500 евро за някой от наскоро излезлите смарттелефони ще ги захвърли за да си купи нов (no)[/Quote]
Относно съм съгласен. Нови НТС-та излезат почти всеки месец - и [B]всяко[/B] е по-добро от следващото. N1 не е нито първия нито последния от серията НТС-та. И това е от години насам. С този бизнес модел просто няма как да очакват огромни продажби на всеки един модел а.к.а iPhone
[Quote]смартфон с капацитивен дисплей с поддръжка на мултитъч? Че си сътрудничеха с google за създаването на първия Android смартфон (G1)? Че произведоха най-добрият UI, който всички боготвореха[/Quote]
Време е да се събудят - капацитивен тъчскрийн с поддръжка на мултитъч през 2010 вече не впечатлява никого. Най-малкото видяхме го още преди три години.
Много добре да се изразили наистина от engadet затова ще го цитирам още един път:
[Quote]
Industry politics aside, though, the Nexus One is at its core just another Android smartphone. It's a particularly good one, don't get us wrong -- certainly up there with the best of its breed -- but it's not in any way the Earth-shattering, paradigm-skewing device the media and community cheerleaders have built it up to be. It's a good Android phone, but not the last word -- in fact, if we had to choose between this phone or the Droid right now, we would lean towards the latter.[/Quote]
Относно съм съгласен. Нови НТС-та излезат почти всеки месец - и [B]всяко[/B] е по-добро от следващото. N1 не е нито първия нито последния от серията НТС-та. И това е от години насам. С този бизнес модел просто няма как да очакват огромни продажби на всеки един модел а.к.а iPhone
[Quote]смартфон с капацитивен дисплей с поддръжка на мултитъч? Че си сътрудничеха с google за създаването на първия Android смартфон (G1)? Че произведоха най-добрият UI, който всички боготвореха[/Quote]
Време е да се събудят - капацитивен тъчскрийн с поддръжка на мултитъч през 2010 вече не впечатлява никого. Най-малкото видяхме го още преди три години.
Много добре да се изразили наистина от engadet затова ще го цитирам още един път:
[Quote]
Industry politics aside, though, the Nexus One is at its core just another Android smartphone. It's a particularly good one, don't get us wrong -- certainly up there with the best of its breed -- but it's not in any way the Earth-shattering, paradigm-skewing device the media and community cheerleaders have built it up to be. It's a good Android phone, but not the last word -- in fact, if we had to choose between this phone or the Droid right now, we would lean towards the latter.[/Quote]
Говорех за капацитивен дисплей с поддръжка на мултитъч на [B]WM СМАРТФОН, КОЙТО БЕ ПРОИЗВЕДЕН ПРЕЗ 2009 ГОДИНА И ВСЕ ОЩЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ![/B]
Говориш пълни измишльотини. Сам казвап, че аз си търся за какво да се хвана, а ти просто ми подржаваш, явно.
Тц тц умишлено не добавих WM за да не развалям положителното въздействие. Сериозно .. останаха ли хора, които да предпочитат тази ОС :|
Или какво беше .. софтуера не е от никакво значение - интересува ни единствено хардуера :X
В крайна сметка мнението ми е, че НТС Nexus One е най-добрия и съвършен робот за момента и си заслужава парите ако нямаш предишната ревизия купена преди няколко месеца. Ако вече имаш просто изчакваш там докато ти омръзне и излязат 4-5 нови и всеки по-добър от предишните.
Или какво беше .. софтуера не е от никакво значение - интересува ни единствено хардуера :X
В крайна сметка мнението ми е, че НТС Nexus One е най-добрия и съвършен робот за момента и си заслужава парите ако нямаш предишната ревизия купена преди няколко месеца. Ако вече имаш просто изчакваш там докато ти омръзне и излязат 4-5 нови и всеки по-добър от предишните.
[Quote]Сериозно .. останаха ли хора, които да предпочитат тази ОС :|[/Quote]
Намират се. Това, че с пълна сила се пробутва андроида, не е достатъчно условие всеки да спре да харесва уиндоуса;)
Намират се. Това, че с пълна сила се пробутва андроида, не е достатъчно условие всеки да спре да харесва уиндоуса;)