Само 20 000 продадени броя от Google Nexus One за седмица?

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Re: Само 20 000 продадени броя от Google Nexus One за седмица?

Мнение от keyone » 17 яну 2010, 23:09

wosrokop, никога не си можел да спориш. Просто казваш нещо, което всички трябва да приеме за вярно или иначе получваме "приятен де" и това е. Всъщност, истината е, че на Андроид не и требва мощен процесор, а добър ускорител, за да се правят страхотни приложения. Не че телефона не ми допада, дори напротив, но и той си има минуси.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 17 яну 2010, 23:13

Чета темата и недоумявам за какво става въпрос. Грозен бил. А вие всъщност си купувате висок клас смартфон за да го ползвате или като фешън аксесоар? Същия бил като предишните. Същия само дето с в пъти по-добър хардуер и по-нова ОС ;)

Просто за една от най-добрите машинки излизала скоро се говори като за последния боклук. И честно, не мога да разбера защо.

keyone

Мнение от keyone » 17 яну 2010, 23:22

Да, прав си. Това е един от най-добрите апарати в своят клас, но точна и това е големият му минус. Може би всички очакваха нещо уникално то Google, като например нова ниша, както се случи с айФоун, а получиха просто поредният опит в тази, която вече я има. Няма я изненадата. Няма нищо нищо ново в телефона, освен ОС. Всичко вече ни е познато.

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 18 яну 2010, 09:08

Устройството според мен никак не е грозно, напротив, допада ми. Особено задната страна, интересният пауч в комплекта, бях впечатлен и от самата кутия, с ненабиващите се на очи цветове на Google по ръба.
Относно хардуера, безброй пъти сме споменавали, че най-важно е крайното юзабилити, което е комбинация от хардуер, софтуер и оптимизации. 3GS и N1 работят с еднаква скорост като цяло, на места единият има лека преднина, на други - вторият. Така че изтъкането на Snapdragon и голямото количество RAM просто е безпочвено.

wosrokop
Регистриран: 06 дек 2008, 20:54

Мнение от wosrokop » 18 яну 2010, 10:16

Нова ниша? И каква по-точно? Google пуснаха телефонът като го обявиха за супер смартфон или нещо подобно, надали са искали да го пускат в оделен пазарен сегмент, който всъщност го няма.. И както всички ти обесниха, Nexus One е най-доброто устройство с Андроид, а може би и изобщо. Многото РАМ са голям +, защото както знаем при Андроид приложенията се качват там, а не в картата памет, което може да се случи само след руут. Друг + също е, че при едни бъдещи версии на Андроид и едни бъдещи UI (като Sense), хардуерът на N1 ще може да се справи без проблеми, докато този на Hero, Milestone и др. може и да не успее.. И keyone - не ми се спори с хора като теб, които търсят за какво да се хванат, за да напишат нещо..

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 18 яну 2010, 11:07

[Quote]не забравяйте че на пазара вече има доста хай тек устройствоа които са заели голяма ниша и надали някой който е дал примерно 400 500 евро за някой от наскоро излезлите смарттелефони ще ги захвърли за да си купи нов (no)[/Quote]

Относно съм съгласен. Нови НТС-та излезат почти всеки месец - и [B]всяко[/B] е по-добро от следващото. N1 не е нито първия нито последния от серията НТС-та. И това е от години насам. С този бизнес модел просто няма как да очакват огромни продажби на всеки един модел а.к.а iPhone

[Quote]смартфон с капацитивен дисплей с поддръжка на мултитъч? Че си сътрудничеха с google за създаването на първия Android смартфон (G1)? Че произведоха най-добрият UI, който всички боготвореха[/Quote]

Време е да се събудят - капацитивен тъчскрийн с поддръжка на мултитъч през 2010 вече не впечатлява никого. Най-малкото видяхме го още преди три години.

Много добре да се изразили наистина от engadet затова ще го цитирам още един път:

[Quote]
Industry politics aside, though, the Nexus One is at its core just another Android smartphone. It's a particularly good one, don't get us wrong -- certainly up there with the best of its breed -- but it's not in any way the Earth-shattering, paradigm-skewing device the media and community cheerleaders have built it up to be. It's a good Android phone, but not the last word -- in fact, if we had to choose between this phone or the Droid right now, we would lean towards the latter.[/Quote]

wosrokop
Регистриран: 06 дек 2008, 20:54

Мнение от wosrokop » 18 яну 2010, 11:10

Говорех за капацитивен дисплей с поддръжка на мултитъч на [B]WM СМАРТФОН, КОЙТО БЕ ПРОИЗВЕДЕН ПРЕЗ 2009 ГОДИНА И ВСЕ ОЩЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ![/B]

keyone

Мнение от keyone » 18 яну 2010, 13:29

Говориш пълни измишльотини. Сам казвап, че аз си търся за какво да се хвана, а ти просто ми подржаваш, явно.

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 18 яну 2010, 15:21

Тц тц умишлено не добавих WM за да не развалям положителното въздействие. Сериозно .. останаха ли хора, които да предпочитат тази ОС :|

Или какво беше .. софтуера не е от никакво значение - интересува ни единствено хардуера :X

В крайна сметка мнението ми е, че НТС Nexus One е най-добрия и съвършен робот за момента и си заслужава парите ако нямаш предишната ревизия купена преди няколко месеца. Ако вече имаш просто изчакваш там докато ти омръзне и излязат 4-5 нови и всеки по-добър от предишните.

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 18 яну 2010, 15:33

[Quote]Сериозно .. останаха ли хора, които да предпочитат тази ОС :|[/Quote]
Намират се. Това, че с пълна сила се пробутва андроида, не е достатъчно условие всеки да спре да харесва уиндоуса;)

Отговори