Legolaself01 написа: ↑11 авг 2019, 18:00
Как да спорим като ти говориш наизуст по някаква си твоя логика?
Note 8 и 9 имат почти еднакви дисплеи. Слагам note 9 на full hd+ резолюция на дисплея а note 8 на WQHD+ и разликата е очевидна като гледаш в youtube, филми, Галерия и някой игри и в браузера. По-приятно, по-детайлно изображение. Разликата между новите ноутове е 0.5 инча в диагонал, или 1.27 см, това малко ли ти се вижда? Начертай си го на един лист.
Каквото и да сложат в камерата на note 11, имах удоволствието да пощракам със Sony Alpha 2, повярвай, такова нещо в телефон не е възможно.
Това за дисплеите го разправяй на някой друг, защото си има изследвания какво може и какво не може човешкото око. А какво си втълпяваш за това, че усещаш разликата, си е твое субективно усещане, а не реални наблюдения. Имам от години 4k HDR дисплей на Сони и знам за какво говоря - разлика НЯМА.
Пък никой не ти е казал, че телефоните правят снимки като фотоапарат, защото няма с какво да се замести оптиката. Идеята е, че не навсякъде и веднага може да снимаш с такъв фотоапарат и на светло и отблизо някои телефони правят почти същите снимки, но те определено не са с 12 МР. Иначе на дисплея на Note 9 ако ти пратя снимка от Nokia N73 няма да може да разбереш дали не е от Alpha 2, докато не зуумнеш.
Като искаш вярвай и в дядо Мраз, твоя воля, но сензор 1/1,7 инча с 40 МР в телефон следва да прави по-добри снимки от сензор с 12 МР и размер 1/2,55 инча. Друг е въпросът, че китайците са преекспонирали нещата и на ярко слънце и плаж, снимките прегарят и губят контраст - вече го писах.
П.п: Вече не знам за какво пискаш - ти не харесваш дисплея, аз не харесвам камерата, какъв е проблема? Казах, че телефона за цената си е супер.