Samsung Galaxy Note10 и Note10+ с 200 лв. отстъпка при връщане на стар смартфон

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Samsung Galaxy Note10 и Note10+ с 200 лв. отстъпка при връщане на стар смартфон

Мнение от Spikul » 11 авг 2019, 15:07

Legolaself01 написа:
11 авг 2019, 14:40
Spikul написа:
11 авг 2019, 13:34
Значи ти може да ревеш, че дисплея на Note 10 бил зле, но ако някой каже, че камерата е зле, веднага подскачаш да се плюнчиш колко е тъп, защото на същия този дисплей снимките изглеждали супер?!
Наистина започвам искрено да те съжалявам!

Дисплея на note 10 бил зле?
Няма такова нещо.
Оспорвам резолюцията на малкия модел.
И не съм единствен.
Ти можеш ли да видиш тази разлика дали са 3 млн точки или са 8 млн на 6,3 инча дисплей?
Хората са преценили, че с такава резолюция, ще могат да сложат по-малка батерия и оттам да свалят цената под тази на конкурентите с тези параметри.
Пък като сложат 64 МР сензор в новия Note 11 догодина, друга песен ще запееш, но фенщината не се лекува.

Spikul

Re: Samsung Galaxy Note10 и Note10+ с 200 лв. отстъпка при връщане на стар смартфон

Мнение от Spikul » 11 авг 2019, 18:17

Legolaself01 написа:
11 авг 2019, 18:00

Как да спорим като ти говориш наизуст по някаква си твоя логика?
Note 8 и 9 имат почти еднакви дисплеи. Слагам note 9 на full hd+ резолюция на дисплея а note 8 на WQHD+ и разликата е очевидна като гледаш в youtube, филми, Галерия и някой игри и в браузера. По-приятно, по-детайлно изображение. Разликата между новите ноутове е 0.5 инча в диагонал, или 1.27 см, това малко ли ти се вижда? Начертай си го на един лист.
Каквото и да сложат в камерата на note 11, имах удоволствието да пощракам със Sony Alpha 2, повярвай, такова нещо в телефон не е възможно.
Това за дисплеите го разправяй на някой друг, защото си има изследвания какво може и какво не може човешкото око. А какво си втълпяваш за това, че усещаш разликата, си е твое субективно усещане, а не реални наблюдения. Имам от години 4k HDR дисплей на Сони и знам за какво говоря - разлика НЯМА.
Пък никой не ти е казал, че телефоните правят снимки като фотоапарат, защото няма с какво да се замести оптиката. Идеята е, че не навсякъде и веднага може да снимаш с такъв фотоапарат и на светло и отблизо някои телефони правят почти същите снимки, но те определено не са с 12 МР. Иначе на дисплея на Note 9 ако ти пратя снимка от Nokia N73 няма да може да разбереш дали не е от Alpha 2, докато не зуумнеш.
Като искаш вярвай и в дядо Мраз, твоя воля, но сензор 1/1,7 инча с 40 МР в телефон следва да прави по-добри снимки от сензор с 12 МР и размер 1/2,55 инча. Друг е въпросът, че китайците са преекспонирали нещата и на ярко слънце и плаж, снимките прегарят и губят контраст - вече го писах.

П.п: Вече не знам за какво пискаш - ти не харесваш дисплея, аз не харесвам камерата, какъв е проблема? Казах, че телефона за цената си е супер.

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 12 авг 2019, 07:37

Изследванията на ОЛЕД екраните според мен са супер неадекватни и това е така от първия телефон на Самсунг с такъв екран. Ако се сещате за Омния ХД. Неговия екран е пълна скръб, но получи доста награди и хвалебствия, въпреки хубавите IPS на епъл например, които още си работят с добро цветопредаване , 12 години след като са произведени. На час по лъжичка , технологията се подобряваше само от Самсунг, щото те държат 80% от патентите и с тях ефективно спират всички останали производители. Та всеки нов телефон на самсунг получаваше хавалебствия за поредния най-добър олед екран, но стъпките на подобрение са малки. Проблените останаха, просто са заметени под килима. Пентайл матрица, диамантена матрица, пиково светене при 1% запълване на екрана, прогаряне и всякакви подобни простотии си ги има и днес. Цената не е паднала, напротив дори се вдига всяка следваща година. Колко да е добър този екран, за 200 лева ли да е добър? Вижте прогреса при чипсетите. Тези на Интел от 2005 бяха на 190 нанометра, сегашните са на 7. Преди за EUV литография се говореше като за научна фантастика, днес масово се използва. Индустрията се отваря, генерира приходи и в нея се насочват инвестиции, които преодоляват смятани за нерешими технически проблеми.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 12 авг 2019, 09:13

А да ми каже някой nore 9 8/512 не е ли по-добрата покупка от малкия note 10? При едни 500 лева разлика?
Note9 8/512 е по-добрата бира, а и е най-добрият досега.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Spikul

Мнение от Spikul » 12 авг 2019, 12:18

Legolaself01 написа:
12 авг 2019, 08:49
A4i написа:
12 авг 2019, 07:37
Изследванията на ОЛЕД екраните според мен са супер неадекватни и това е така от първия телефон на Самсунг с такъв екран. Ако се сещате за Омния ХД. Неговия екран е пълна скръб, но получи доста награди и хвалебствия, въпреки хубавите IPS на епъл например, които още си работят с добро цветопредаване , 12 години след като са произведени. На час по лъжичка , технологията се подобряваше само от Самсунг, щото те държат 80% от патентите и с тях ефективно спират всички останали производители. Та всеки нов телефон на самсунг получаваше хавалебствия за поредния най-добър олед екран, но стъпките на подобрение са малки. Проблените останаха, просто са заметени под килима. Пентайл матрица, диамантена матрица, пиково светене при 1% запълване на екрана, прогаряне и всякакви подобни простотии си ги има и днес. Цената не е паднала, напротив дори се вдига всяка следваща година. Колко да е добър този екран, за 200 лева ли да е добър? Вижте прогреса при чипсетите. Тези на Интел от 2005 бяха на 190 нанометра, сегашните са на 7. Преди за EUV литография се говореше като за научна фантастика, днес масово се използва. Индустрията се отваря, генерира приходи и в нея се насочват инвестиции, които преодоляват смятани за нерешими технически проблеми.
Имам един Samsung Wave S8500 от преди 9 години.
Първия Супер Амолед. И най-интересното е, че има неща които после липсваха в следващите амолед дисплеи. Например той има чудесна видимост на слънце и дори не е на максимална яркост. 9 години не е мръднал дисплея. А дисплеите на айфона имаха само едно предимство някога : добрата видимост на слънчева светлина, но си имаха други проблеми. За мен роля има и огромното производство, процента от всякакви дефекти се увеличи.

@Spikul, нищо не искам, но това, което говориш не е вярно. Телефоните са в ръцете ми (note 8 и 9), правил съм безброй снимки с тях, всички ноутове ми нинаха през ръцете, дори ползвах note 7 почти 3 години, телефоните снимат много добре. Като камера не отстъпват на никой. Дори напротив, в доста от случаите правят по-хубави снимки. Имах и айфон 7, камерата си беше пълна скръб. После имах айфон Х, има една страхотна камера. Проблема ви е, че се връзвате на клипове и ютубъри, а аз предпочитам сам да разбера.
Ето и сега телефоните са в ръцете ми, ти тръгваш да ми казваш как точно стоят нещата! Нелепо е!

А да ми каже някой nore 9 8/512 не е ли по-добрата покупка от малкия note 10? При едни 500 лева разлика?
AMOLED дисплеите винаги са били за мен по-добрата технология - малка консумация, истинско черно и липса на жълти петна, които са доста срещани при LCD панелите.
А да кажеш, че Note 9 със SD 845 е по-добра покупка от Note 10 със SD 855, само защото има половин мегапиксел повече на дисплея, показва кой колко разбира. Да не говорим, че малкия Note 10 с 256 GB е 300 лева по-евтин от Note 9 с 512 GB.
Както и да е, може би си свръх човек и виждаш невидими за обикновения човек неща. Сигурно и чуваш над 20 kHz, но това е друга тема.

Ванката

Мнение от Ванката » 12 авг 2019, 15:02

Липсата на жака за слушалки в Note10 си е някакъв даунгрейд, както и по-слабия дисплей. При всички положения, ако аз сега трябваше да избирам между двата, щях да взема Note9. Обаче, ако сравняваме Note10+ и Note9, то е ясно кое ще избера. :D

@Legolaself01, ти ще си го вземеш ли новия Ноут 10+?
Samsung GALAXY S22 Ultra

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 12 авг 2019, 17:12

A4i написа:
Изследванията на ОЛЕД екраните според мен са супер неадекватни и
Нали, те OLED дисплеите са супер скапани, ама производителите не знаят този факт, за това всики ги слагат в топ телефоните си. Ех как няма кой да им отвори очите.... ;)
A4i написа:
Преди за EUV литография се говореше като за научна фантастика, днес масово се използва.
Все още те толкова масово, след като Note 10 е първия телефон с 7nm EUV чипсет.

Spikul

Мнение от Spikul » 12 авг 2019, 17:19

Legolaself01 написа:
12 авг 2019, 14:20
Моите ноутове са със snapdragon 835 и 845.
Единствената разлика между двата телефона е много по-добрата батерия на note 9. Всичко друго е само на хартия:разлика няма. И писалката може да управлява дистанционно някой неща.
Не знам от къде ги гледаш тези цени, но note 9 8/512 е около 1500 лева, а note 10 ще.стартира от 1000 евро.
Много се връзвате на тези характеристики.
Както и да е. Всеки си има глава на раменете да си решава какво иска. Моите наблюдения са, че видими разлики има през 3 години.
Брех, ти да видиш. Значи виждаш разликата в броя на пикселите, за които учени са доказали, че не може да я видиш, но не виждаш разликата в производителността на SD 835, 845 и 855?
Страшна логика имаш, няма що!
Та ти дори не може да си направиш труда да провериш колко струват телефоните в операторите, иначе го раздаваш последна инстанция. На, чети:
https://www.telenor.bg/bg/private/devic ... axy-note10
https://www.telenor.bg/bg/private/devic ... -gb?page=1
С моята програма от 50 лева Note 9 с 512GB е 1420 лева, а Note 10 с 256GB е 1150 лева. Та математиката май не ти е силна страна, както и смислените аргументи?!

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 12 авг 2019, 17:32

Legolaself01 написа:
12 авг 2019, 08:49
А да ми каже някой nore 9 8/512 не е ли по-добрата покупка от малкия note 10?
Винаги избирам по-новото, почти винаги е по-добро.

Ванката

Мнение от Ванката » 13 авг 2019, 11:16

Legolaself01 написа:
12 авг 2019, 22:37
Ванката написа:
12 авг 2019, 15:02

@Legolaself01, ти ще си го вземеш ли новия Ноут 10+?
Ако купя note 10+ ще е след Нова година.
Този път за Коледа и Нова година ми се иска да зарадвам жената и децата. С едно приятелско семейство ще посрещаме 2020 на Канарските острови и няма да имам за телефон. Но ще го купя задължително по някое време.
Аз вече съм си дал дума да не пропускам модел на S-серията. Преди си мислих, че подобренията са незначителни, но се оказа, че не е точно така. По-голям дисплей в същото тяло, по-добра резолюция, обратно зареждане, подобрена камера (разликата със S9+ е забележителна), както и по-добра батерия...
Samsung GALAXY S22 Ultra

Отговори