Samsung Galaxy Z Fold4 показва ползите от неспирните иновации

Lyuboarsenov
Регистриран: 12 окт 2022, 00:56

Re: Samsung Galaxy Z Fold4 показва ползите от неспирните иновации

Мнение от Lyuboarsenov » 13 окт 2022, 17:47

Spikul написа:
13 окт 2022, 08:36
Моля.
Обаче готов ли си заради един дизяйн да приемеш следните неща в китаеца:
1. Липса на услугите на Google и изключително слабата и вяла софтуерна поддръжка (пак го казвам от опит с Хуауей и то преди санкциите).
2. Стар процесор без 5G.
3. Двойно по-бледия дисплей и по-ниска честота на опресняване.
4. Липсата на водоустойчивост.
5. Липса на поддръжка на стисул.
Просто хардуерно е далеч назад, а в същото време цената е същата.
Парите са си твои и ти си решаваш разбира се, но аз дълго претеглях плюсовете и минусите на всички сгъваеми телефона и за мен най-доброто устройство в този клас несъмнено е Фолд 4.
Успех с покупката.
1. Липсата на Гугъл услуги е минало. Момчето днес ми показа програма инсталирана на телефона, чрез която си е преместил Гугъл акаунта от предния телефон и си ползва gmail пощата и въобще пълноценен Гугъл плей. Ютуб разбира се също има, но ме посъветва да сваля версия от Хуауей ап стор, която била без реклами.
2. Бързината беше добра. Говоря като обикновен потребител. Вероятно ако му пусна антуту ще направи по-малко точки от самсунга, но при реално ползване ми се стори много добре. Явно процесорите са напреднали доста през последните години. Липсата на 5Г поне за Испания не ми се струва, че реално ще я усетя. Аз ползвам телефона за ежедневни нужди и дали ще имам 100 мегабита или 1000 ми е все едно, а и в Испания интернета е много по-назад от България. Тук на оптика имам 50-60 пинг, а в България ми е 3. Така или иначе при нормално ползване това не е болка за умиране.
3. Двойно по-блед дисплей не видях, а честота на опресняване от 120 херца би трябвало да не е зле. Както и да е. На живо дисплея изглеждаше прекрасно с ярки и живи цветове. Припомням, че ползвам s22 ultra и не е да не знам какво значи хубав дисплей. Въобще човек е добре да се запознае лично с даден продукт преди да пише небивалици за него. Фолда също го плюят заради мижавите 370 dpi, а на живо си е много добре. Жалко, че е такъв грозен дебелак с не особено приятен като пропорции преден дисплей.
4. Липсата на водоустойчивост ще я преживея. Без това не взимам душ с телефона. Чак толкова не съм се вманиачил.
5. Писалката не съм я ползвал нито веднъж. Явно нямам навик и нужда да го правя. Сигурно е удобно и за някои това е важна екстра, но ултрата ми е втори телефон с писалка и определено даже забравям, че има такава екстра.
Отново благодаря за мненията. Какво нещо е съдбата. Ако не бях попаднал на тези момчета даже нямаше да знам, че Хуауей имат сгъваем телефон, камо ли да го отразя. А покрай тях не само разбрах, че имат, но и пипнах, поиграх и много, много харесах.
Дано следващият фолд да подобри драстично визията и да занули гънката. Днешните, а и вчерашните флагмани са толкова напреднали като дисплеи, процесори, бързина и камери, че от доста време не си струва човек да сменя телефона си ежегодно. Ако не ми беше влязла мухата за сгъваем телефон щях да си изкарам с ултрата сигурно още поне две години.

arakchiev
Регистриран: 01 мар 2014, 11:45

Мнение от arakchiev » 13 окт 2022, 19:09

Lyuboarsenov написа:
13 окт 2022, 17:47
Spikul написа:
13 окт 2022, 08:36
Моля.
Обаче готов ли си заради един дизяйн да приемеш следните неща в китаеца:
1. Липса на услугите на Google и изключително слабата и вяла софтуерна поддръжка (пак го казвам от опит с Хуауей и то преди санкциите).
2. Стар процесор без 5G.
3. Двойно по-бледия дисплей и по-ниска честота на опресняване.
4. Липсата на водоустойчивост.
5. Липса на поддръжка на стисул.
Просто хардуерно е далеч назад, а в същото време цената е същата.
Парите са си твои и ти си решаваш разбира се, но аз дълго претеглях плюсовете и минусите на всички сгъваеми телефона и за мен най-доброто устройство в този клас несъмнено е Фолд 4.
Успех с покупката.
1. Липсата на Гугъл услуги е минало. Момчето днес ми показа програма инсталирана на телефона, чрез която си е преместил Гугъл акаунта от предния телефон и си ползва gmail пощата и въобще пълноценен Гугъл плей. Ютуб разбира се също има, но ме посъветва да сваля версия от Хуауей ап стор, която била без реклами.
2. Бързината беше добра. Говоря като обикновен потребител. Вероятно ако му пусна антуту ще направи по-малко точки от самсунга, но при реално ползване ми се стори много добре. Явно процесорите са напреднали доста през последните години. Липсата на 5Г поне за Испания не ми се струва, че реално ще я усетя. Аз ползвам телефона за ежедневни нужди и дали ще имам 100 мегабита или 1000 ми е все едно, а и в Испания интернета е много по-назад от България. Тук на оптика имам 50-60 пинг, а в България ми е 3. Така или иначе при нормално ползване това не е болка за умиране.
3. Двойно по-блед дисплей не видях, а честота на опресняване от 120 херца би трябвало да не е зле. Както и да е. На живо дисплея изглеждаше прекрасно с ярки и живи цветове. Припомням, че ползвам s22 ultra и не е да не знам какво значи хубав дисплей. Въобще човек е добре да се запознае лично с даден продукт преди да пише небивалици за него. Фолда също го плюят заради мижавите 370 dpi, а на живо си е много добре. Жалко, че е такъв грозен дебелак с не особено приятен като пропорции преден дисплей.
4. Липсата на водоустойчивост ще я преживея. Без това не взимам душ с телефона. Чак толкова не съм се вманиачил.
5. Писалката не съм я ползвал нито веднъж. Явно нямам навик и нужда да го правя. Сигурно е удобно и за някои това е важна екстра, но ултрата ми е втори телефон с писалка и определено даже забравям, че има такава екстра.
Отново благодаря за мненията. Какво нещо е съдбата. Ако не бях попаднал на тези момчета даже нямаше да знам, че Хуауей имат сгъваем телефон, камо ли да го отразя. А покрай тях не само разбрах, че имат, но и пипнах, поиграх и много, много харесах.
Дано следващият фолд да подобри драстично визията и да занули гънката. Днешните, а и вчерашните флагмани са толкова напреднали като дисплеи, процесори, бързина и камери, че от доста време не си струва човек да сменя телефона си ежегодно. Ако не ми беше влязла мухата за сгъваем телефон щях да си изкарам с ултрата сигурно още поне две години.
Тоест, на теб тепърва ти предстои да откриеш, че Vivo и Xiaomi също имат прекрасни сгъваеми телефони? :) Така както си описал какво ти е важно и без какво можеш, може да погледнеш и тях, а и ще спестиш 1000 лева. Иначе на Хуауея мен най-много ме впечатлява разпределението на тежестта постигнато с изтъняването на корпуса, гениален инженеринг. Самсуняците още ги чакаме да почнат да им се долепват двете половини... 😄

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 13 окт 2022, 19:49

Lyuboarsenov написа:
13 окт 2022, 17:47

Ти пита, аз ти казах. Изобщо не съм се опитвал да те убеждавам в нищо друго, освен във факти:
1. Официално няма услуги на Гугъл, пък ти вече може и да си качиш каквото искаш и да ти се отдава програмиране, но аз лично не бих ползвал подобно устройство, особено след като ползвам интернет банкиране и плащам с него през Google Wallet. И пак да ти кажа, че имах флагман на Хуауей преди санкциите и знам за каква липса на поддръжка говоря, защото основните ъпдейти на Андроида закъсняваха с 6 месеца, а секюрити пачове почти нямаше. Та не знам кое момче какво ти е разправял, но аз този филм съм го гледал преди 3-4 години.
И какъв е смисълът от форума, щом ще вярваме на всеки продавач в магазин? Спокойно може да си спестим писането и просто да отидем да питаме момчето в магазина.
2. Процесора може да не ти е важен, но нали ти пита в началото дали Фолда е бърз всравнение с Ултрата и за това съм споменал, че разликата е огромна между SD 888 и SD 8+ gen 1.
3. Друго имах предвид за честотата, но явно грешно съм се изразил, просто Самсунга е с най-новото поколение OLED панел и сваля честотата много по-ниско, за да пести енергия. В съчетание с по-новия процесор животът на батерията на Фолд 4 е по-голям даже и от твоята Ултра, да не говорим за Хуауея. В нета има достатъчно информация и сравнения.
Само не разбах кой пише небивалици? Ти измери ли пиковата яркост на дисплеите в магазина? Надявам се правиш разлика между изкуствената светлина в магазина и ярката директна слънчева светлина на открито, където Хуауея ще е много блед? Ако не вярваш на мен, ето ти тестове, защото иначе просто си говорим наизуст:
https://www-gsmarena-com.translate.goog ... _tr_pto=sc
Обърни внимание на стойностите - 1000 нита срещу 542 нита. Или ще кажеш, че и на открито не ползваш телефона в слънчево време?
Тук изобщо не разбирам защо трябва да се поменава гъстотата на пикселите на инч дали е 372 или 432, след като е доказано, че човек не вижда повече от 300?! Ако искаш най-голяма гъстота, вземаш Sony с 4k резолюция, но и там яркостта куца.
4 и 5 няма да ги коментираме щом не са важни.
Обаче ми се струва, че вече каквото и да ти кажа, ти си се самонавил, че нищо не е важно освен дизайна, така че скачай, но можеш да спестиш едни 1500 лева, като вземеш даже първия сгъваем Хуауей.
Аз нито съм търговец на Самсунг, нито пък робувам на марки. Вземам това, което ми харесва и което смятам, че е най-доброто на пазара.
Успех!

Lyuboarsenov

Мнение от Lyuboarsenov » 13 окт 2022, 20:51

На живо китаеца е уникален. Страшно ми хареса. Като се отвори екрана не се вижда гънка и е страхотно да се браузва. Огромен екран с разкошни цветове. Казвам какво видях на живо. А това как са успели да го направят с размерите на ултрата също е страхотно. В затворено състояние човек даже не разбира, че това е сгъваем телефон. Ултрата е много добър телефон, но китайците ми скриха шапката. Казвам какво видях и усетих, и го казвам като ползвател на хубав флагман. Поне аз считам ултрата за такъв.
F4199D94-F00F-4488-B2ED-AC0B80466048.jpeg
Това е приложението за Гугъл акаунт. Някой ползвал ли го е?
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Spikul

Мнение от Spikul » 13 окт 2022, 21:36

Все едно чета Димчо :mrgreen:
Не, че нещо, но темата май беше за Фолд 4, а не за изпадане в амок пред китайския дизайн. Няма нищо лошо да се направи тема за Хуауея, за да не се размиват нещата.

Scorpinox10
Регистриран: 09 фев 2011, 23:01

Мнение от Scorpinox10 » 14 окт 2022, 19:16

Lyuboarsenov написа:
13 окт 2022, 20:51
На живо китаеца е уникален. Страшно ми хареса. Като се отвори екрана не се вижда гънка и е страхотно да се браузва. Огромен екран с разкошни цветове. Казвам какво видях на живо. А това как са успели да го направят с размерите на ултрата също е страхотно. В затворено състояние човек даже не разбира, че това е сгъваем телефон. Ултрата е много добър телефон, но китайците ми скриха шапката. Казвам какво видях и усетих, и го казвам като ползвател на хубав флагман. Поне аз считам ултрата за такъв.
И аз се заблудих отначало като теб.
Но с тази некадърна панта, която се люлее като врата на каубойски бар, телефона става безсмислен. И съвсем ясно се вижда цепката по средата. А и със софтуера, фолдовете на Самсунг са много напред. Примерно само фолд 4 дава Youtube на целия екран. Версията на UI е специално променена за вътрешния дисплей.

Spikul

Мнение от Spikul » 17 окт 2022, 17:49

Scorpinox10 написа:
14 окт 2022, 19:16
Lyuboarsenov написа:
13 окт 2022, 20:51
И аз се заблудих отначало като теб.
Но с тази некадърна панта, която се люлее като врата на каубойски бар, телефона става безсмислен. И съвсем ясно се вижда цепката по средата. А и със софтуера, фолдовете на Самсунг са много напред. Примерно само фолд 4 дава Youtube на целия екран. Версията на UI е специално променена за вътрешния дисплей.
Човека иска дизайн и друго явно не го вълнува :mrgreen:
То и флекс режимът е супер. Също е супер и калъфа със стилус, защото е направен така, че спокойно може да работиш с една ръка в отворено положение с телефона, държейки с пръсти издаденото гнездо за стилуса, докато с палеца скролваш съдържание, без дори да вадиш стилуса.
Лично за мен Фолд 4 е най-добрия сгъваем телефон към момента.

Lyuboarsenov

Мнение от Lyuboarsenov » 19 окт 2022, 22:40

По параметри s22 ultra e много по-добре от фолд 4. Например като дисплей, камера и батерия. При реално пряко сравнение обаче разликата не е толкова видна. Ето вие въпреки,по-слабите параметри сте си купили фолд вместо по-добрата ултра. Същото е и с китаеца. Може на хартия някои параметри да не са като на Самсунг, но при пряко сравнение един до друг положението е повече от приятно. На живо дисплея на китаеца е разкошен. И в затворено, и в отворено положение като усещане отвява фолда. Бързината му също е на ниво. Да, както казах сигурно ще направи по-малко точки на антуту от моята Ултра, но отваря приложенията много гладко. В крайна сметка аз ползвам един от най-добрите телефони на пазара. С две думи не е да нямам база за сравнение. Наистина съм очарован колко хубаво стои в затворено състояние китаеца до ултрата и колко несравнимо по-добре спрямо фолда. Това с развяващите се панти ще приема, че е майтап. На живо всичко е страхотно и сгъвката на китаеца е направо незабележима спрямо фолда. Наистина няма прилика. Другия месец се прибирам в България и в Технополис ще направя последен тест преди да купя. Но отсега знам, че няма какво да промени мнението ми. На живо мейта е страхотна машинка. След някоя и друга седмица на ползване може да споделя и по-подробно впечатление. Припомням, че тези редове ги пише дългогодишен ползвател на флагманите на Самсунг.

Spikul

Мнение от Spikul » 19 окт 2022, 23:15

Lyuboarsenov написа:
19 окт 2022, 22:40
По параметри s22 ultra e много по-добре от фолд 4. Например като дисплей, камера и батерия. При реално пряко сравнение обаче разликата не е толкова видна. Ето вие въпреки,по-слабите параметри сте си купили фолд вместо по-добрата ултра. Същото е и с китаеца. Може на хартия някои параметри да не са като на Самсунг, но при пряко сравнение един до друг положението е повече от приятно. На живо дисплея на китаеца е разкошен. И в затворено, и в отворено положение като усещане отвява фолда. Бързината му също е на ниво. Да, както казах сигурно ще направи по-малко точки на антуту от моята Ултра, но отваря приложенията много гладко. В крайна сметка аз ползвам един от най-добрите телефони на пазара. С две думи не е да нямам база за сравнение. Наистина съм очарован колко хубаво стои в затворено състояние китаеца до ултрата и колко несравнимо по-добре спрямо фолда. Това с развяващите се панти ще приема, че е майтап. На живо всичко е страхотно и сгъвката на китаеца е направо незабележима спрямо фолда. Наистина няма прилика. Другия месец се прибирам в България и в Технополис ще направя последен тест преди да купя. Но отсега знам, че няма какво да промени мнението ми. На живо мейта е страхотна машинка. След някоя и друга седмица на ползване може да споделя и по-подробно впечатление. Припомням, че тези редове ги пише дългогодишен ползвател на флагманите на Самсунг.
Гледай сега, не ти знам сравненията, но определено си пишеш наизуст, пренебрегвайки преки сравнения на реални стойности. Ултрата може да има по-голям сензор и по-ярък дисплей, но дори и с по-голяма батерия, издържа по-малко време, заради по-стария процесор и дисплей. Качил съм в темата за Фолда сравнение за издържливостта на батерията, където Фолда издържа повече от Ултрата.
Освен това да ни разправяш като Димчо как китаеца имал разкошен дисплей, след като е с реално измерен двойно по-блед дисплей, звучи леко смешно.
Човека ти обяснява, че пантите на китаеца са направени така, че не може да се ползва във флекс режим като Фолда, ама явно и това не е важно за теб.
Не знам какъв дългогодишен ползвател на Самсунг си, но виждам, че си се регистрирал преди седмица и си писал само тук, а и отгоре на всичко твърденията ти, че не ти трябва водоустойчивост, не ти трябва стилус, не ти трябва поддръжка на Андроида, не ти трябва нов процесор и не ти трябва 5G, са леко несъвместими с дългогодишен ползвател на флагмани на Самсунг.
Както казах, парите са си твои, но и темата е за Фолд 4 и ти направи добре, че отвори нова тема за китаеца, защото нас тук няма как да ни убедиш колко велик е този китаец с миналогодишен хардуер и почти нулева софтуерна поддръжка.

Lyuboarsenov

Мнение от Lyuboarsenov » 19 окт 2022, 23:21

Това ми е телефона. Добре ли е?
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Отговори