Samsung и LG обръщат гръб на 3D телевизорите
Re: Re: Samsung и LG обръщат гръб на 3D телевизорите
Най-вероятно новината ще се окаже партенка. Няма никаква логика да махат 3Д-то. По-скоро да е някакъв ход да върнат 3Д-то в по-горния клас телевизори и да мотивират хората да си вземат ненужно по-висок клас само заради 3Д-то.
Re: Re: Re: Samsung и LG обръщат гръб на 3D телевизорите
Четох и в друг сайт новината. Още преди години споделих с приятели, че 3Д в този му вид няма голямо бъдеще в телевизорите. Всичките ми познати не ползват тази функция, а са платили за нея. Тази година мисля да сменя стария 40 инчов с нов 55 и не мисля да избирам 3Д модел. Като цяло и 4к не мисля, че ще ми върши работа, освен да си гледам клиповете от телефона, които пък са ограничени до 5 минути... Телевизиите масово са все още под 720p. 3Д като цяло не ми допада. Филмите които гледам на кино са доста тъмни.
Re: Re: Re: Re: Samsung и LG обръщат гръб на 3D телевизорите
Аз не мисля, че 3д е ненужна технология, дори напротив. Качествено 3д е само през блу рей. Това съм си харесал http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-PHILIPS-55PUS7909-Ultra-HD-3D-LED/p/15397 и до есента ако му падне малко от цената, ще си го взема.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Samsung и LG обръщат гръб на 3D телевизорите
Предпочитам за същите пари по висок клас FHD. :)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung и LG обръщат гръб на 3D телевизорите
Проектирането на 2D-noly модел струва повече от спестените компоненти. Сега TV производителите просто деактивират достъпа до 3D менюто, но 3D хардуера остава вграден. Така се постъпва в моделни семейство от 10 телевизора с едни и същи компоненти (медиа-процесори, платки и т.н.). Потребителя вече е платил за 3D хардуера, въпроса е колко още е склонен да даде за активирането и. Биха могли да продават ваучети за 200 лева. Ако държиш на 3D - въвеждаш с дистанционното кода от ваучера и ползваш. :D