Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Re: Re: Re: Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване

Мнение от samoznai » 05 май 2017, 19:26

Значи, принципно нямам проблем да мечтаеш инсънуваш колкото си искаш.
Имам проблем само с това, че не слагаш предупреждение, ме говорим за фантазии и сънища.
Всеки има право да е аматьор, дотолкова, доколкото сам си знае, че е такъв.
Не лъжи, момче, недей, не се прави, че ги разбираш тия неща, не помагаш на никого.

kapron
Регистриран: 21 яну 2015, 09:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване

Мнение от kapron » 05 май 2017, 19:28

Може и да съм се объркал за цитата, за което се извинявам.

А по темата за 4К. На умирам да гледам БГ телевизиите в 4к, но има събития, които изглеждат убийствено. Пробвай се с Нетфликс въпреки, че са ОТТ и не са точно ТВ.

samoznai

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване

Мнение от samoznai » 05 май 2017, 19:31

Аз отново да кажа, нека успеят Булсат, ще се радвам за тях.
Но нека да сме и реалисти - захапали са много голям залък и според мен не са си преценили достатъчно възможностите.
От интервюто на Заеков ми стана ясно, че банките вече губят търпение, че всичко вече е заложено (вероятно повече от веднъж) на успешното изстрелване и пускане на сателита и евентуално отлагане с половин година може да се окаже фатално.

kapron
Регистриран: 21 яну 2015, 09:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване

Мнение от kapron » 05 май 2017, 19:48

Според мен залъка няма общо. Изстрелването на сателит е business as usual, като имаш парите, поръчваш и си готов. Забавянето е от Спейс Х, а не че Булсат са си гледали пъпа, а и банките го знаят. Ако толкова са на зор да са гледали проекта, като са одобрявали парите и да са казали изстрелването да е от Москва (добре де Байконур, че има много пунктоални колеги) примерно. Спейс Х си е рисков проект от ден 1, а банките би трябвало да ги знаят тия работи.

Като правиш нещо за първи път няма как всичко да ти е ясно, но то така се напредва, научаваш нови работи. И аз пак да кажа, все пак говорим за Булсат, които са но.1 на пазара, а не за "язбратоиаверите ООД". Щом са стигнали до там знаят нещо, което другите не знаят.

А, и има нещо друго много ценно в интервюто - вертикална интеграция. Булсат не обича да аутсорсва, правят си нещата сами или поне най-важните. Телекомите от разни аутсорсвания за щяло и нещяло са в позиция да не знаят как им работи бизнеса и костовете отиват по дяволите.

alphaleader
Регистриран: 06 авг 2004, 21:15

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване

Мнение от alphaleader » 05 май 2017, 19:52

Много е любопитно. защо мислите, че Булсат не са си направили сметките, преди да се заемат с този проект?
Тука само експерти сме се събрали и разбираме нещата повече от хората, вложили милиони...

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 05 май 2017, 20:00

"Аз не съжалявам, банките съжаляват" каза шефът на Bulgariasat. Преведено: Банките нямат друг избор, освен да изчакат да стане на печалба сателита, иначе не могат да спечелят дори главницата на тоя заем обратно". За нас това е добре. А сънищата и фантазиите на трите оператора булсатком да ги няма, ги знаем. При това подплатени с по-груби и неточни сметки дори от моите, без никакви реални числа и без сравнение с подобни други проекти.

........
Регистриран: 28 мар 2017, 17:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване

Мнение от ........ » 05 май 2017, 21:44

Преведено: ти си главният глупак на форума.
Жалка картинка си- дори и 10 годишните деца на вярват на глупостите които ти проповядваш навсякъде...

samoznai

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване

Мнение от samoznai » 05 май 2017, 22:02

И ти започна като Цинка :)
Сателитът е финансиран основно от американска държавна банка. Тази банка съществува с една-едничка цел: да финансира сделки, които ще докарат бизнес на американски компании, които малко други банки биха финансирали.
Колкото до "вертикалната интеграция"... Що се връзваш на приказки? Кое да си разработили Булсат сами? Приемниците и сателитните чинии ли? Или приложенията за мобилни телефони? Или сами си проектират и произвеждат базовите станции? Или дори сателита? Били като Тесла и Спейс Екс, хаха. Ще са като тях ако имат същия развоен бизнес, само тогава.
И кое е аутсорснато от телекомите толкова? Мтел аутсорснаха поддръжка и обслужване на клиенти, точно за да намалят коста. Не им пука особено за качество. Теленор не мисля, че аутсорсват нещо. Виваком със сигурност вече не аутсорсват нищо съществено - след провала на историята с Алкател.

samoznai

Мнение от samoznai » 05 май 2017, 22:05

една банка съжалява, когато е подкрепила губещ проект.
Кое не ти е ясно?
Има си хас шефът на Булсат да каже, че съжалява...
Не знам изобщо защо още ти обръщам внимание...

Отговори