Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване
То и тогава не е сигурно с точност, но дано да стане по-скоро. Дано пуснат добра телевизия и прилично бърз интернет. Нямам нищо против да си давам парите на тях, стига услугата да е на ниво!
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване
Естествено. Но предварително се извинявам, че няма да съм повече патриот защото вече има български сателите в орбита. :)
-
- Регистриран: 02 мар 2017, 09:19
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване
Всъщност спътникът на Булсатком въобще не е първият изкуствен спътник на България.
Интеркосмос 22 (България 1300) е - на базата на съветска платформа Природа са наблъскани построени в България научни инструменти.
Не е вярно, че българската космонавтика се изчерпва с Георги Иванов и Александър Александров. През 90-те години наша оранжерия летя в космоса. През 2008 година роден прибор летя до Луната, а през 2016 - до Марс.
Какво е спътникът на Булсатком? Ами да кажем, че това е първият български геостационарен приложен спътник.
Няма нищо лошо да има български приложни спътници, които да предоставят услуга... Но да кажа и аз - не съм особено заинтересуван. Краен потребител на интернет съм, като има оферта - сключвам договор и плащам. Оттук насетне очаквам нещото (каквото и да е) да ми работи, а по какъв начин е второстепенно. Също както не ме интересува и как кренвиршите стигат до масата ми :)
Интеркосмос 22 (България 1300) е - на базата на съветска платформа Природа са наблъскани построени в България научни инструменти.
Не е вярно, че българската космонавтика се изчерпва с Георги Иванов и Александър Александров. През 90-те години наша оранжерия летя в космоса. През 2008 година роден прибор летя до Луната, а през 2016 - до Марс.
Какво е спътникът на Булсатком? Ами да кажем, че това е първият български геостационарен приложен спътник.
Няма нищо лошо да има български приложни спътници, които да предоставят услуга... Но да кажа и аз - не съм особено заинтересуван. Краен потребител на интернет съм, като има оферта - сключвам договор и плащам. Оттук насетне очаквам нещото (каквото и да е) да ми работи, а по какъв начин е второстепенно. Също както не ме интересува и как кренвиршите стигат до масата ми :)
-
- Регистриран: 06 авг 2004, 21:15
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване
Имах големи надежди за този спътник, но ако го позиционират, както се чува на около 2 градуса, за мен става неизползваем, а и за много други хора ще е така...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване
Станцията за управление изглежда готова. (yes)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване
Да, това е сериозен проблем. Дано не се окаже, че половината настоящи клиенти де факто няма да могат да се възползват от новия спътник...
-
- Регистриран: 10 юли 2010, 22:52
Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване
Аз предпочитам кабелните оператори, защото няма по-грозно нещо от накачулените сателитни антени по терасите. Освен това, кабелът осигурява по-широка честотна лента и от там по-добро качество на каналите с по-малка компресия, не се влияе от сняг и вятър, можеш да си ползваш вградения в телевизора тунер и т.н.
Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване
Влияе се от на комшията лозарската ножица :D
Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване
Подобен пост написах и аз преди време. В малките населени места без алтернатива чиниите са добро решение, но в големите градове, с толкова много голям избор на доставчици, е грозно и това разваля фасадата на сградата. То панелките и без това са ужасно грозни, всеки с собствен цвят на изолация, "усвояване" на тераса и за капак - сателитна чиния.
Не, мерси. Според мен трябва да се актуализира Закона за етажната собственост и подобен вид своеволия да бъдат забранени. Но остава въпросът на кой ще му стиска да предложат тези промени, като се има предвид, че около 1 млн. абоната ползват сателитни услуги... :|
Не, мерси. Според мен трябва да се актуализира Закона за етажната собственост и подобен вид своеволия да бъдат забранени. Но остава въпросът на кой ще му стиска да предложат тези промени, като се има предвид, че около 1 млн. абоната ползват сателитни услуги... :|
-
- Регистриран: 06 авг 2004, 21:15
[Quote]Освен това, кабелът осигурява по-широка честотна лента и от там по-добро качество на каналите с по-малка компресия[/Quote]
По-малка компресия, ама друг път...пусни си един HD канал (ама истински) през сателит и ще видиш веднага разликата. Кабелните доставчици нямат един истински HD канал, всичко е пипано...
По-малка компресия, ама друг път...пусни си един HD канал (ама истински) през сателит и ще видиш веднага разликата. Кабелните доставчици нямат един истински HD канал, всичко е пипано...