Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване
Не съм казвал подобно нещо за никакви 7 години. И ако наистина са взели 150 милиона за седем години, значи са... меко казано, не особено добри в сметките.
Заемът може да е 150 млн, а лихвите по него? А застраховките? А останалите оперативни разходи само по самия сателит, без да броим заплати, инвестиции, поддръжка на останалата инфраструктура и лицензи?
Като ми засмяташ така на едро, броиш ли ги тия неща или за първи път чуваш за тях?
Заемът може да е 150 млн, а лихвите по него? А застраховките? А останалите оперативни разходи само по самия сателит, без да броим заплати, инвестиции, поддръжка на останалата инфраструктура и лицензи?
Като ми засмяташ така на едро, броиш ли ги тия неща или за първи път чуваш за тях?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване
и не само. Отивам в офис в София и им казвам "искам да подпиша договор и да ми пуснете ТВ на вилата, която се намира в едно село в Родопите". На вилата има постоянно човек, така че има кой да посрещне екипа техници. Казвам им, ще предплатя 6 месеца или година направо.
А те ми викат нестава. Трябва да си отидеш на вилата и да ги чакаш техниците и там да подпишеш договора. Аз им обяснявам че затова съм отишъл в офиса им да подпиша, да им дам парите за 1 година напред, а техниците когато са свободни в следващите няколко седмици да отидат на адреса и да слагат чинията. И познайте какво - отрязоха ме, не ставало, трябвало да отида на място да ги чакам, отгоре на всичко не могат да ми дадат точен ден кога ще дойдат техници.
По малоумно от тяхното просто няма. В крайна сметка загубиха ме като клиент.
А те ми викат нестава. Трябва да си отидеш на вилата и да ги чакаш техниците и там да подпишеш договора. Аз им обяснявам че затова съм отишъл в офиса им да подпиша, да им дам парите за 1 година напред, а техниците когато са свободни в следващите няколко седмици да отидат на адреса и да слагат чинията. И познайте какво - отрязоха ме, не ставало, трябвало да отида на място да ги чакам, отгоре на всичко не могат да ми дадат точен ден кога ще дойдат техници.
По малоумно от тяхното просто няма. В крайна сметка загубиха ме като клиент.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване
Кредити на Булсатком:
Уникредит Булбанк - 44.4 млн. евро;
Европейски банки начело с Дойче Банк - 85млн. евро, срок 2020г.;
Американска банка - 150млн. долара, срок 8.5 години, към 2023г.
Уникредит Булбанк - 44.4 млн. евро;
Европейски банки начело с Дойче Банк - 85млн. евро, срок 2020г.;
Американска банка - 150млн. долара, срок 8.5 години, към 2023г.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване
Върху това определено трябва да се работи.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване
Не ги мисли толкова много. Все пак правят съществена промяна към по-добро. Новият спътник ще даде много по-добра услуга, което ще доведе до ръст с който ще си плащат, каквото има да плащат. Отделно и ново перо приходи. Е ще трябва и да се научат научат да дундуркат клиентите. Но са в по-добра позиция например от Теленор, които губят 200к клиенти за една година, по-лошото е че се запазва скоростта, с която ги губят. Скоро ще стигнат нивата на приходи от 2015, колкото и да се фукат с ARPU.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване
Хората вече свикнаха с благата, които предоставя IPTV - гледаш, когато ти искаш и ти е удобно. Сателитен оператор не може да ти предложи такива неща. Така че тенденцията е IPTV операторите да набират сила.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване
Ама аз нямам нищо против - да успяват и преуспяват. Издразних се на глупостите, които прочетох.
За Тленор мисля, че не си прав. Гледам им резултатите от години, добре вървят засега. Губят предплатени карти, това е очевидно, но не губят пари от това. За разлика от една друга компания.
Но след три месеца ще стане голямата веселба, защото и трите оператора ще имат много съществено намаление на броя абонати, а общият брой декларирани ще е вече горе-долу реалистична бройка спрямо населението.
За Тленор мисля, че не си прав. Гледам им резултатите от години, добре вървят засега. Губят предплатени карти, това е очевидно, но не губят пари от това. За разлика от една друга компания.
Но след три месеца ще стане голямата веселба, защото и трите оператора ще имат много съществено намаление на броя абонати, а общият брой декларирани ще е вече горе-долу реалистична бройка спрямо населението.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване
Теленор не губят само предплатени карти. Като цъкнеш ексела с резултатите положението хич не е розово. Приходите от абонаменти падат сериозно и общия ръст идва от лек финансов инженеринг и малко роуминг. Лошото на високия ARPU е че като губиш клиенти боли още повече :)
Иначе за Булсат, не мисля че IPTV е болка някаква. Да, някаква глезотия е, но Меси и Роналдо ги отвяват от воле.
Иначе за Булсат, не мисля че IPTV е болка някаква. Да, някаква глезотия е, но Меси и Роналдо ги отвяват от воле.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване
[Quote]Меси и Роналдо ги отвяват от воле.[/Quote]
Другата година приключва договорът на Булсат за Примера дивисион. А след това Ронално и Меси ще ги виждат само по Ментел Спорт или в мрежата на Виваком ;)
Другата година приключва договорът на Булсат за Примера дивисион. А след това Ронално и Меси ще ги виждат само по Ментел Спорт или в мрежата на Виваком ;)
-
- Регистриран: 06 авг 2004, 21:15
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сателитът на “Булсатком” е готов да се отправи към площадката за изстрелване
IPTV е много далеч като качество спрямо сателитната телевизия. Компресията е жестока, опъват се кабели, трябва интернет, а сигнала пак се сваля от сателит...Да, има някакви глезотии, но ако искаш перфектен сигнал, сателита все още е незаменим...