Сенатор оправи питане до Apple относно забавянето на iPhone

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re: Сенатор оправи питане до Apple относно забавянето на iPhone

Мнение от centur » 12 яну 2018, 22:25

Една буква "т" изяли, за което може би е виновен някой глаДен редактор на сайта :D
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

Wallker
Регистриран: 25 сеп 2012, 13:01

Re: Re: Сенатор оправи питане до Apple относно забавянето на iPhone

Мнение от Wallker » 12 яну 2018, 23:14

Нямам търпение да дойде 23-ти януари, за да разбера какъв е отговора на Apple. :D

Doondie
Регистриран: 03 юли 2017, 06:52

Мнение от Doondie » 12 яну 2018, 23:57

Дреме ти за грешката - важното е да има повече новини за "компанията от Купертино". :D

Относно самата... новина - във Франция пък щели да ги съдят. Боооже мили! С какви глупости се занимават хората. Да, не са им казали, но масата потребители дори не са забелязали това "забавяне". И макар да не ги оневинява, Епъл са го направили не за да принуждават клиентите си да купуват нови телефони заради забавяне, което дори не са усетили, а за да могат клиентите всъщност да си ползват стартите телефони по-дълго, т.е. обратното на това, което им се вменява. Не ги защитавам, понеже каквото и да е, което става на тъмно, било то и в полза на потребителите, е лоша практика, понеже щом не са го обявили, значи са се притеснявали от негативни последици. А такива, види се, не закъсняха - някои съфорумци дори предвиждат фалит на компанията. хахаха

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 13 яну 2018, 09:30

Айде и аз да се похваля. Айфона ми се рестартира за първи път след подмяната с нова бройка. Да отбележа, че батерията ми е на 100% прясно заредена от сутринта. След рестарта ми паднаха 2-3%.

Реших да си пусна нещо от тубата, докато пътувам за работа и хоп... :D
Абе майната му, техника е, не е перфектна, няма такава!
Samsung GALAXY S22 Ultra

Потребителски аватар
centur

Мнение от centur » 13 яну 2018, 09:35

[Quote]Ванката:
Реших да си пусна нещо от тубата, докато пътувам за работа и хоп... [/Quote]

Можеш ли да пратиш линк да пробвам дали моя ще се рестартира :D
Apple Watch S10 LTE 46мм

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Сенатор оправи питане до Apple относно забавянето на iPhone

Мнение от Ванката » 13 яну 2018, 09:44

Хаха, едва ли има връзка Youtube , може да е от студа нещо.

Твоят айфон е по-нов модел плюс това - не се гъбаркай сега със старото... :D

Само го отбелязвам, защото не беше ми се случвало досега. Може да е единичен случай. :) С7 Едж не си спомням да е имал рестарт за година и половина ползване от мен, а доколкото знам и майка ми не се оплаква.

ПС: Нямам за цел да създавам напрежение, просто искам да съм максимално обективен. Не членувам в никой лагер и ползвам това, което ми харесва!
Samsung GALAXY S22 Ultra

solarrepo
Регистриран: 03 сеп 2017, 18:44

Мнение от solarrepo » 13 яну 2018, 10:10

[Quote]И макар да не ги оневинява, Епъл са го направили не за да принуждават клиентите си да купуват нови телефони заради забавяне, което дори не са усетили, а за да могат клиентите всъщност да си ползват стартите телефони по-дълго, т.е. обратното на това, което им се вменява.[/Quote]

Купуваш си кола, която по спецификация на производителя вдига 180 км/час, но след една година софтуерно ти я ограничават на 90 км/час защото и се бил амортизирал акумулатора и това е ОК за теб, да ти имам и сбърканата логика... :D:D:D

Ти зададе ли си въобще въпросът защо само на тях от всички производители на смартфони им се налага да правят такива софтуерни ограничения, след като батерията им се амортизира на 20%?! Защо на никой от другите не се налага?

kipe
Регистриран: 13 окт 2007, 20:59

Мнение от kipe » 13 яну 2018, 10:31

[Quote]Епъл са го направили не за да принуждават клиентите си да купуват нови телефони заради забавяне, което дори не са усетили, а за да могат клиентите всъщност да си ползват стартите телефони по-дълго, т.е. обратното на това, което им се вменява.[/Quote]

Точно така. Това е преди всичко телефон и при тези обстоятелства, стара батерия, все пак оставаш на линия, а не с изключено устройство.

Потребителски аватар
centur

Re: Re: Re: Re: Сенатор оправи питане до Apple относно забавянето на iPhone

Мнение от centur » 13 яну 2018, 10:40

Когато старият Galaxy S4 навърши 3 години и нещо взе да се изключва сам на около 40%. Връщах stock ROM с Odin и какво ли не направих, но винаги доближи ли 30 и няколко 40% остатък се изключваше сам. След като го включа работеше още малко с останалото количество ток, но пак като твоя пример с YouTube, докато пусна клипче изведнъж черен екран и вече е умрял за зарядното.
Сега да взема да обвиня Samsung, че старата ми батерия не държи, колкото нова - ето в това е "спорът" за Apple, които са ограничили този тип недостатък с намаляване на честотата на процесора вместо често рестартиране/изключване, заради по-слабата батерия, която след подмяна с нова всичко си идва на мястото и честотата на процесора си е според спецификациите.

[Quote]solarrepo:
Купуваш си кола, която по спецификация на производителя вдига 180 км/час, но след една година софтуерно ти я ограничават на 90 км/час защото и се бил амортизирал акумулатора и това е ОК за теб, да ти имам и сбърканата логика... [/Quote]

Какво общо има колата с телефона? За пример със сигурност не става, защото механичните части, които се движат в телефон са няколко копчета: за сила на звука и включване.
Apple Watch S10 LTE 46мм

Wallker
Регистриран: 25 сеп 2012, 13:01

Мнение от Wallker » 13 яну 2018, 15:58

[Quote]Абе майната му, техника е, не е перфектна, няма такава![/Quote]

Именно! Затова аз никога няма да се навия да давам 2000+ лева за телефон, просто не си струва. Хубаво е никой да не го прави, но всеки отговаря сам за себе си.

Отговори