И как го сметна??
Инфлацията обезценява парите, не ги оскъпява..
Това означава, че с 1000 долара днес можеш да купиш по-малко отколкото с 1000 долра през 2017
Както колите преди 60 години са стрували нови 4000$ а сега са по 20000%.
И как го сметна??
Дано не сме прави и следващата S-серия март 2021 (или когато я пуснат) да е поне със зарядно и на подобна, а не по-висока цена, но имам големи съмнения. Направи ли го Samsung, до няколко месеца ще забравим за всичко от One+, Xiaomi, Motorola и останалите. С изключение на бюджетните модели, от които не се интересувам така или иначе...Ванката написа: ↑21 окт 2020, 18:13Браво за поста! Общо взето и аз това бях написал преди време. Харесвам тази марка, но не ми харесва, как се подиграват с всички нас като потребители и то от алчност, а не от някаква измислена псевдо екополитика...Не се съмнявам, че ако текущото поколение на Apple се купува, още по-алчните Samsung и останалите покрай тях ще последват, изваждайки всички аксесоари от кутията и започвайки да ги предлагат по 50 евро парчето. Губим само ние като потребители. За съжаление много просто ще си кажат, "ама аз вече имам 50 зарядни и 10 хедсета - на мен не ми пречи" - и ще излеят още 3К за поредния скопен боклук с дизайн от 2010. Докато това се случва, всички големи и вече и малките ще си правят каквото си искат с нас...
Как точно го реши това не е ясно
Вземи прочети малко и помисли. И не го гледай от страната на Епъл, а от потребителската.radko89 написа: ↑22 окт 2020, 07:06Как точно го реши това не е ясно
Инфлацията обезценява парите - 1лв днес е повече от един лев утре.
През 2017 епъл получаваха повече стойносто от цената на айфона, 2020 получават по-малко.
Колите са стрували по 2000$ преди 60 години, сега са по 20000.
Помисли мялко..
Голям смях.
Не го гледам от страна на епъл, гледам го от финансова гледна точка - стойността на парите намалява - това е основното понятие зад "инфлация" - https://www.ecb.europa.eu/ecb/education ... ex.bg.htmlwer_aac написа: ↑22 окт 2020, 08:54Вземи прочети малко и помисли. И не го гледай от страната на Епъл, а от потребителската.radko89 написа: ↑22 окт 2020, 07:06Как точно го реши това не е ясно
Инфлацията обезценява парите - 1лв днес е повече от един лев утре.
През 2017 епъл получаваха повече стойносто от цената на айфона, 2020 получават по-малко.
Колите са стрували по 2000$ преди 60 години, сега са по 20000.
Помисли мялко..
Голям смях.
И няма какво да решавам.. научи за инфлацията и тогава пиши. Ти сам си противоречиш и пишеш тотални глупости. Но тези ти глупости идват, защото гледаш инфлацията как влияе на епъл, а не на моя джоб.
Пишеш , че парите се обезценяват, пишеш, че цените от 2000 са станали 20 000. И накрая вика айфона е по-евтин с 10%. Ей това е глупост, ама то айфона нема ти налее акъл.