Sony прекратява всички PlayStation продажби в Русия

Потребителски аватар
odesos
Регистриран: 28 мар 2019, 10:46

Re: Sony прекратява всички PlayStation продажби в Русия

Мнение от odesos » 12 мар 2022, 16:58

+++++++

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 12 мар 2022, 18:01

По-важното е кога ще се спре разпространението на руска пропаганда тук?
Може би, когато спре и западната такава?
Не мога да разбера тази незнайна любов и симпатия на българите към Русия
Може би, защото са ни освободили от турско робство и най-малкото затова трябва да сме им благодарни. Умирали са руснаци и украинци за нашата свобода.
Все едно ни е генетично заложена.
Имаме повече генетични сходства с руснаците, отколкото с която и да е англоезична държава!
Национализацията не решава никакви проблеми, а напротив - създава още повече. И също така тези, които искат да гледат филми и сериали на аванта - безплатен обяд НЯМА.
Не национализацията, а санкциите са проблема за всички нас като обикновен народ. Нямате и капка милост към бедните хора в България, за да аплодирате и обяснявате, как сте можели да приемете последствията. София не е България! За авантаджиите е ясно.
И за тези, които си мислят, че съм поредният предател - господа, май не осъзнавате, че всъщност вие сте такива.
Учил съм история и съм ходил в казармата. Дал съм дължимото към родината с моята служба. Да ми каже някой, който не ми е нито на годините, нито на чекиите, че съм предател е абсурдно!
Моят съвет е да мислете за вас самите и за вашата си страна, а не за нещо чуждо, дето хал хабер си нямате.
Добре, че ти хал хабер си имаш. :lol: То, ако мислехте за страната си тия 200000 новооткрити работни места щяха да са за българи, майките нямаше да получават 40лв месечно за детски, колкото са дневните за клетите украинци и куп други абсурди. Докато политиците не спрат да приемат собственият си народ като втора ръка, никога няма да се оправим!
Samsung GALAXY S22 Ultra

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 12 мар 2022, 18:59

Dubspace написа:
12 мар 2022, 14:41
По-важното е кога ще се спре разпространението на руска пропаганда тук? Не мога да разбера тази незнайна любов и симпатия на българите към Русия (особено към този болен мозък, наречен Владимир Путин). Все едно ни е генетично заложена. Национализацията не решава никакви проблеми, а напротив - създава още повече. И също така тези, които искат да гледат филми и сериали на аванта - безплатен обяд НЯМА. И за тези, които си мислят, че съм поредният предател - господа, май не осъзнавате, че всъщност вие сте такива. Моят съвет е да мислете за вас самите и за вашата си страна, а не за нещо чуждо, дето хал хабер си нямате.
Обикновено като обвиняваш някой в пропаганда и лъжи, няма да е зле да посочваш кое точно е лъжата и пропагандата. Иначе крадеца вика, дръжте крадеца в стил DW и BBC.
Нито сме страна в конфликта, нито ще обиждам някой, само защото не мисли като мен, ама много се дразня на лъжите и дезинформацията!

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 12 мар 2022, 19:35

Ванката написа:
12 мар 2022, 18:01
Не национализацията, а санкциите са проблема за всички нас като обикновен народ.
Ще прощаваш, но не санкциите са проблема, а създадената война. И една санкция да нямаше, пак горивата и всичко щеше да лети нагоре.
Ванката написа:
12 мар 2022, 18:01
майките нямаше да получават 40лв месечно за детски, колкото са дневните за клетите украинци и куп други абсурди.
Нито един украинец няма да вземе и стотинка, ще ги вземат българските хотели, които са ги приютили, за да си покрият разходите. И всичко това е само временно. А накрая тези пари вероятно държавта ще ги вземе от ЕС. Ти какво предлагаш, да ги оставим да спят по улиците ли?

Dubspace
Регистриран: 28 мар 2014, 19:21

Мнение от Dubspace » 12 мар 2022, 19:58

За бедните - ясно, но има и начини как да живееш по-добре с такива доходи (макар и малко). Вместо да се дават пари за цигари и алкохол, то може да ги инвестираш в други неща, но за съжаление, мисленето на много хора е доста ограничено. А и това днес със олиото - донякъде си е наш проблем. Ще прозвуча грешно, но не мисля, че цялото население трябва да се втурва към магазина да взема нещо, което е на мега яката промоция, и то по неконтролируем начин (да разграбва като ненормален и да се бие с другите). Макар и за много хора олиото да е много важна част от кухнята на всеки българин (имаме навика да слагаме олио на всичко), трябва да се замислим, че в много съставки (като кайма и месо), има достатъчно мазнина.

Относно Русия: За да бъда по-точен, по-скоро не мога да разбера симпатията към Путин. Средностатистическият руснак не е лош човек, и ме е жал, че и те са жертви на това, което се случва, но правителството определено минава границата.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black

Ванката

Мнение от Ванката » 12 мар 2022, 20:13

Ти какво предлагаш, да ги оставим да спят по улиците ли?
Не. Всъщност и аз ще кандидатствам да приютя поне един човек. Всеки според възможностите си, нали така? За мен украинците както и руснаците са братя.
И една санкция да нямаше, пак горивата и всичко щеше да лети нагоре.
Ами то не е само до горивата, а като цяло за всякакви ресурси. Вече започнаха да негодуват и европейците за тия санкции, а умниците като Урсула започнаха да си признават, че не е възможно да се отделят от Русия толкова лесно.
Samsung GALAXY S22 Ultra

scenic
Регистриран: 16 май 2007, 18:59

Мнение от scenic » 12 мар 2022, 20:52

За да се разбере симпатията към Путин у масовия руснак трябва първо да си много добре запознат с периода на пълен разпад в Русия по времето на Елцин през 90-те години на миналия век. Което най-добре може да се получи при съвременници на този период. Той е като у нас. Но не си ли го преживял не можеш да го разбереш, това е. Затова днес руснаците в огромното си мнозинство подкрепят и вярват на Путин, защото той в техните съзнания се явява пълен антипод на Елцин. И той между другото наистина е такъв. В тази линия много жалко, че ние не успяхме да намерим(създадем) наш си Путин, но.....
Pixel 8

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 12 мар 2022, 21:23

Ванката написа:
12 мар 2022, 20:13
За мен украинците както и руснаците са братя.
Е не ти ли е тъпо тези братя да воюват? Едните да нахлуят на територията на другите с огромна огнева мощ? Единия брат да заплашва целия свят с ядрените си оръжия?
И защо заемаш странта на агресора, на по-силния, заради който милиони хора от страх напускат домовете си и търсят спасение?

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 12 мар 2022, 22:14

board написа:
12 мар 2022, 21:23
Ванката написа:
12 мар 2022, 20:13
За мен украинците както и руснаците са братя.
Е не ти ли е тъпо тези братя да воюват? Едните да нахлуят на територията на другите с огромна огнева мощ? Единия брат да заплашва целия свет с ядрените си оръжия?
И защо заемаш странта на агресора, на по-силния, заради който милиони хора от страх напускат домовете си и търсят спасение?
А не е ли тъпо да се гледа едностранно? Не е ли тъпо да се взема страна, без да се изслушват двете страни? Не е ли тъпо да се загърбва истината, че Майдана беше преврат, а война там има от 2014 г.? Не е ли тъпо да се забравя, че Киев е бил 3-тата столица на Русия? Не е ли тъпо да се лъже, че Русия била нахлула с огромна армия, след като самите американци казват, че там са около 100 000 руски войници, срещу почти половин милион украинска армия, която основно воюва с армиите на Донецк и Луганск?
И чисто хипотетично ако ние имахме ресурса и силата да защитим българите в Македония и евентуално имахме ядрено оръжие, което да възпре САЩ, дали пак така щеше да мислиш, че сме агресори?
Не защитавам в никакъв случай войната, но дори американци с малко повече акъл от нас, казваха, че политиката на САЩ ще доведе точно до това.
Съжалявам обикновените хора, защото те нямат никаква вина, но пропагандата за лошите руснаци и умните американци в стил Макгайвър, ми идва в повече.
В крайна сметка оня ден, не кой да е, а Австрия обяви неутралитет, пък все смятам, че не са русофили, а са доста по-умни от нас:
https://nova.bg/news/view/2022/03/07/36 ... %BD%D0%B0/
Освен това, предпочитам да вярвам на бесарабски българин като Руслан Мъйнов, отколкото на лъжливите и продажни медии:

Та той казва, че войната е между САЩ и Русия, не между Русия и Украйна. Дори споменава за 50 изгорени души в Одеса.
Така, че хайде стига лъжливи измислици за лошия окупатор, защото нещата са далеч по-сложни.

Ванката

Мнение от Ванката » 12 мар 2022, 22:59

По-добре няма как да бъде обяснено.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Отговори