Sony спира да пуска смартфони в сегмента Premium Standard
-
- Регистриран: 30 окт 2008, 10:29
Sony спира да пуска смартфони в сегмента Premium Standard
Толкова ли е трудно да направят един телефон без много рамка около дисплея?След това да изкарват един и същи модел всяка година и готово.:D Самсунг как се справят?
Re: Sony спира да пуска смартфони в сегмента Premium Standard
По-скоро трябва на цяло да прекратят производството на телефони... И без това въобще не им се удава.
Жалко е,че такъв гигант,не може да се ориентира в този бизнес вече доста време
Re: Re: Sony спира да пуска смартфони в сегмента Premium Standard
Мисля, че Сони имаха вътрешна политика да правят само стоки с висока добавена стойност. Имаше дори процент на тази стойност, под която не е желателно да слизат. Конкурентите в напуснатия сегмент са многобройни и печалбата е под минималната за Сони. Това е. Фокусират се върху флагманите. Рисковете при тази стратегия са ниските продажби и снижаване на печалбата от мащаба на производство. HTC се сблъсква с подобен проблем, когато цената на закупувани те компоненти започна да расте, поради намаления обем на поръчките към външни доставчици.
Фенове на самсунгите да говорят за Sony, е все едно фенове на Kia, да плюят по Lexus... Сапунерките като македонците станаха вече!
-
- Регистриран: 19 яну 2015, 23:29
Правилно решение на Сони. Даже трябва да останат средно-висок и висок клас. Ниския и средния сегмент са за китайците. Те там са непобедими.
Re: Re: Sony спира да пуска смартфони в сегмента Premium Standard
[quote]Фенове на самсунгите да говорят за Sony, е все едно фенове на Kia, да плюят по Lexus... Сапунерките като македонците станаха вече![/quote]
Изобщо не е все едно, защото процесорите на двете марки се произвеждат от Samsung, а сензорите за камерите - от Sony.
Така, че явно нищо не разбираш от електроника, щом пишеш такива тъпотии. Сигурен съм, че на живо не може да различиш японец от кореец, но си тръгнал да пишеш колко били различни.
И за да не ме обвиниш в пристрастност, ще ти кажа, че сега не ползвам Samsung, но пък карам японски джип който ускорява под 7 секунди до 100 км/ч. Просто съм реалист и уважавам всеки създаващ и творящ човек, независимо дали е кореец, японец или швед!
Изобщо не е все едно, защото процесорите на двете марки се произвеждат от Samsung, а сензорите за камерите - от Sony.
Така, че явно нищо не разбираш от електроника, щом пишеш такива тъпотии. Сигурен съм, че на живо не може да различиш японец от кореец, но си тръгнал да пишеш колко били различни.
И за да не ме обвиниш в пристрастност, ще ти кажа, че сега не ползвам Samsung, но пък карам японски джип който ускорява под 7 секунди до 100 км/ч. Просто съм реалист и уважавам всеки създаващ и творящ човек, независимо дали е кореец, японец или швед!