Sony спира да пуска смартфони в сегмента Premium Standard

frank zappa
Регистриран: 30 окт 2008, 10:29

Sony спира да пуска смартфони в сегмента Premium Standard

Мнение от frank zappa » 25 май 2017, 06:54

Толкова ли е трудно да направят един телефон без много рамка около дисплея?След това да изкарват един и същи модел всяка година и готово.:D Самсунг как се справят?

batproho
Регистриран: 19 юли 2013, 06:37

Re: Sony спира да пуска смартфони в сегмента Premium Standard

Мнение от batproho » 25 май 2017, 07:31

По-скоро трябва на цяло да прекратят производството на телефони... И без това въобще не им се удава.

Dichkogr
Регистриран: 22 авг 2011, 14:36

Мнение от Dichkogr » 25 май 2017, 08:36

Жалко е,че такъв гигант,не може да се ориентира в този бизнес вече доста време

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Re: Re: Sony спира да пуска смартфони в сегмента Premium Standard

Мнение от A4i » 25 май 2017, 09:08

Мисля, че Сони имаха вътрешна политика да правят само стоки с висока добавена стойност. Имаше дори процент на тази стойност, под която не е желателно да слизат. Конкурентите в напуснатия сегмент са многобройни и печалбата е под минималната за Сони. Това е. Фокусират се върху флагманите. Рисковете при тази стратегия са ниските продажби и снижаване на печалбата от мащаба на производство. HTC се сблъсква с подобен проблем, когато цената на закупувани те компоненти започна да расте, поради намаления обем на поръчките към външни доставчици.

more_bg
Регистриран: 08 окт 2009, 12:35

Мнение от more_bg » 25 май 2017, 10:13

Фенове на самсунгите да говорят за Sony, е все едно фенове на Kia, да плюят по Lexus... Сапунерките като македонците станаха вече!

LegolasElf
Регистриран: 19 яну 2015, 23:29

Мнение от LegolasElf » 25 май 2017, 12:47

Правилно решение на Сони. Даже трябва да останат средно-висок и висок клас. Ниския и средния сегмент са за китайците. Те там са непобедими.

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Re: Sony спира да пуска смартфони в сегмента Premium Standard

Мнение от Spikul » 25 май 2017, 13:47

[quote]Фенове на самсунгите да говорят за Sony, е все едно фенове на Kia, да плюят по Lexus... Сапунерките като македонците станаха вече![/quote]
Изобщо не е все едно, защото процесорите на двете марки се произвеждат от Samsung, а сензорите за камерите - от Sony.
Така, че явно нищо не разбираш от електроника, щом пишеш такива тъпотии. Сигурен съм, че на живо не може да различиш японец от кореец, но си тръгнал да пишеш колко били различни.
И за да не ме обвиниш в пристрастност, ще ти кажа, че сега не ползвам Samsung, но пък карам японски джип който ускорява под 7 секунди до 100 км/ч. Просто съм реалист и уважавам всеки създаващ и творящ човек, независимо дали е кореец, японец или швед!

Отговори