Стив Джобс: Искам да унищожа Android
Re: Стив Джобс: Искам да унищожа Android
Гейтс и компания са изпълнители. И точно защото са изпълнители, копират добрите идеи на Apple в Windows след това.
-
- Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10
Стига сте си чесали езиците!
Никой никого няма да унищожи - аман от евтини опити за сензация.Начетох се на всякакви глупости за тоя човек само дето не му приписаха свръхестествени сили(скоро и това може да прочета).Използват смъртта му до последно да издоят още някой долар.Това е.
Никой никого няма да унищожи - аман от евтини опити за сензация.Начетох се на всякакви глупости за тоя човек само дето не му приписаха свръхестествени сили(скоро и това може да прочета).Използват смъртта му до последно да издоят още някой долар.Това е.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
Не може да копира от кого да копира като ДОС който е създаден от Гейтс е създаден преди МАК.
Мак не е нищо особенно а е против правилата за ползване на unix и графичен интерфейс е на Ксерокс не на Бил нито на Стийв. Има един фил казва се Пирати от Силициевата Долина, гледай го и ще разбереш.
Мак не е нищо особенно а е против правилата за ползване на unix и графичен интерфейс е на Ксерокс не на Бил нито на Стийв. Има един фил казва се Пирати от Силициевата Долина, гледай го и ще разбереш.
Повярвай ми, гледал съм го и съм разбрал идеята му.
-
- Регистриран: 09 фев 2011, 23:01
Когато Епъл създават ДОС(дискова операционна система) нямат нищо общо нито с Бил Гейтс нито с някой друг. Самия компютър е първия по рода си персонален компютър Apple I а после и най-популярния компютър на Земята Apple II - няма друг компютър да е продаден в толкова много екземпляра и да има толкова много клонинги. Идеята графичната страница да е памет за адресиране е тяхна. Наистина революционно откритие ползвано и до днес. Тогава размера е бил 2 графични страници висока резолюция 192х280 с големина 8192 байта или 8 кб. (woo) Мишката също е дело на Епъл. Даже Джобс по-късно споделя, че съжалява за изобретяването и защото идеята е да не маха ръцете от клавиатурата си когато ползва компютъра си. Иконите също са дело на Епъл. Колкото до това, че има някаква прилика или крадене между Уиндоус и Дос на Епъл изобщо не е вярно. Двете неща са коренно различни. Когато създават Уиндоус, ДОС на Епъл е остарял и неизползваем. Уиндоус въвежда революционни неща - дървовидна структура на файловете(директории), прозорците, работа с твърди дискове, даже в някаква степен и сегашния мултитаскинг :D Но освен това ИБМ създават и доста по-мощен хардуер (несравнимо по-мощен) за да израстне Уиндоус. Изобщо в това е проблема на Епъл дори сега. Създават нещо супер велико и послеееее супер застой. От революционери се превръщат в консерватори....кому са нужни нарочните ограничения не знам.....които превръщат един иначе страхотен телефон в посредствен и дразнещ за употреба(имам 4)....
В това мнение има голяма доза неточности.
-
[Quote]Когато Епъл създават ДОС(дискова операционна система) нямат нищо общо нито с Бил Гейтс нито с някой друг[/Quote]
[Quote]MS-DOS (както и IBM PC-DOS която беше лицензирана от нея), и тяхната предшественица, QDOS, бяха имитация на CP/M (Control Program / (for) Microcomputers) — доминираща операционна система за 8-битови Intel 8080 и Zilog Z80 базирани микрокомпютри.
[u]Тя първо беше разработена от Seattle Computer Products от Тим Патерсон[/u] като вариант на CP/M-80 от Digital Research,[/Quote]
Та за какво става на въпрос...? (whistle)
[Quote]Мишката също е дело на Епъл. Даже Джобс по-късно споделя, че съжалява за изобретяването и защото идеята е да не маха ръцете от клавиатурата си когато ползва компютъра си.
[/Quote]
[Quote]Първоначалната идея за това посочващо устройство се появява и развива с PARC изследователския център на фирмата XEROX, където се разработва и първия графичен интерфейс. Идеята за графичен интерфейс и мишката не намират поддръжници всред шефовете на фирмата XEROX и в следствие на [u]фирмен шпионаж[/u] първата комерсиална система е Apple Lisa, последвана по-късно от популярната Microsoft Windows.
[/Quote]
Та Епъл не крадяли само другите от тях.
[Quote]Изобщо в това е проблема на Епъл дори сега. Създават нещо супер велико и послеееее супер застой. От революционери се превръщат в консерватори[/Quote]
Е за това съм съгласен (yes)
[Quote]MS-DOS (както и IBM PC-DOS която беше лицензирана от нея), и тяхната предшественица, QDOS, бяха имитация на CP/M (Control Program / (for) Microcomputers) — доминираща операционна система за 8-битови Intel 8080 и Zilog Z80 базирани микрокомпютри.
[u]Тя първо беше разработена от Seattle Computer Products от Тим Патерсон[/u] като вариант на CP/M-80 от Digital Research,[/Quote]
Та за какво става на въпрос...? (whistle)
[Quote]Мишката също е дело на Епъл. Даже Джобс по-късно споделя, че съжалява за изобретяването и защото идеята е да не маха ръцете от клавиатурата си когато ползва компютъра си.
[/Quote]
[Quote]Първоначалната идея за това посочващо устройство се появява и развива с PARC изследователския център на фирмата XEROX, където се разработва и първия графичен интерфейс. Идеята за графичен интерфейс и мишката не намират поддръжници всред шефовете на фирмата XEROX и в следствие на [u]фирмен шпионаж[/u] първата комерсиална система е Apple Lisa, последвана по-късно от популярната Microsoft Windows.
[/Quote]
Та Епъл не крадяли само другите от тях.
[Quote]Изобщо в това е проблема на Епъл дори сега. Създават нещо супер велико и послеееее супер застой. От революционери се превръщат в консерватори[/Quote]
Е за това съм съгласен (yes)
-
- Регистриран: 09 фев 2011, 23:01
Колега, Кансъзов вярвате или не дори сега ползвам понякога ДОС 3.3 и CP/M :D
CP/M никога не става супер популярна поради простата причина, че ресурсите които управлява са страшно ограничени. И принципите, на които залага, губят примуществата си. Иначе съм съгласен за прилики между нея и MS-DOS. За кражбите не сте ме разбрали - всеки краде от всякой и то не от вчера. Ще ви разкажа една позабравена случка. Тя се развива преди около 20 години. Става въпрос за флопи 3.5 инча. Един инженер споделя идеята си за това флопи с много по-малък размер и по-голяма памет за записване в разговор между колеги. Един от колегите му моментално се прибира в лабораторията си и буквално за дни прави работещ модел на флопито. След това се връща на изложението и го показва като взима патент за него и няколко хиляди поръчки....На това изложение Джобс с елементи за 30 долара показа платка, която улавя излъчването на мониторите в обхват 150 метра и прави супер шпионаж.....:| Извинете за объркване на името ви...
CP/M никога не става супер популярна поради простата причина, че ресурсите които управлява са страшно ограничени. И принципите, на които залага, губят примуществата си. Иначе съм съгласен за прилики между нея и MS-DOS. За кражбите не сте ме разбрали - всеки краде от всякой и то не от вчера. Ще ви разкажа една позабравена случка. Тя се развива преди около 20 години. Става въпрос за флопи 3.5 инча. Един инженер споделя идеята си за това флопи с много по-малък размер и по-голяма памет за записване в разговор между колеги. Един от колегите му моментално се прибира в лабораторията си и буквално за дни прави работещ модел на флопито. След това се връща на изложението и го показва като взима патент за него и няколко хиляди поръчки....На това изложение Джобс с елементи за 30 долара показа платка, която улавя излъчването на мониторите в обхват 150 метра и прави супер шпионаж.....:| Извинете за объркване на името ви...
-
Просто ми стана интересно та потърсих някои неща в уикипедия и ги цитирах.Несъм се интересувал чак толкова иначе.
И всъщност се казвам Кансъзов :)
И всъщност се казвам Кансъзов :)