Презентацията на Теленор за сделката за Глобул, от таз сутрешната пресконференция в Осло. Подробности за мотивите за покупка, оценка на българския телеком пазар и очакванията за развитие.
Направи ми впечатление, от стр. 3
[Quote][B]Mobile data potential[/B]
Low mobile data usage
Low smartphone penetration[/Quote]
Макар че платежоспособно търсене за допълнителни услуги за данни не виждам от къде ще дойде? Потребителите, особено у нас, гледат да свиват разходи.
Според Теленор, дела на Мобилтел е вече спаднал до 44% от активните СИМ карти.
[Quote]Operating cash flow margin below Telenor’s regional subsidiaries[/Quote] стр. 5. Т.е. ще вдигат цените ли?!
[Quote]Telenor will leverage expertise from Serbia[/Quote]
http://www.telenor.com/investor-relations/presentations/2013/presentation-of-globul-acquisition/
www.telenor.com/investor-relations/presentations/2013/presentation-of-globul-acquisition/
Presentation
Presentation of Globul acquisition, 420 KB, PDF
Telenor купува GLOBUL за 717 милиона евро
-
- Регистриран: 06 фев 2010, 22:33
Re: Telenor купува GLOBUL за 717 милиона евро
Много интересно защо на сайта на Глобул няма и ред за или от новия изедник
Re: Telenor купува GLOBUL за 717 милиона евро
Като клиент на оператора съм със смесени чувства относно новината... Да Глобул имат нужда от промяна, но ако следват, както вече се спомена политиката и цените на Мтел, то съвсем не мисля, че българският клиент ще остане доволен. За мен успокоително е, че след няколко месеца договорът ми става брачен, което ще ми даде свобода на действието и ако нещо не ми допадне политиката на новите собственици няма да се поколебава да ги сменя, като разбира се не желая подобен сценарии. Ще видим... :|