Telenor отчита ръст на приходите и печалбата за тримесечието

NIkolay Nuk
Регистриран: 26 апр 2013, 14:42

Re: Telenor отчита ръст на приходите и печалбата за тримесечието

Мнение от NIkolay Nuk » 05 май 2017, 09:07

Добра е мрежата и офертите не са лоши. Цените на телефоните обаче са дърво. През декември сключих договор с тях. Предлагаха ми Леново К6 за 350лв с план 25лв/м. В метел и вивакома същото леново беше за 200-220лв.Разбира се не го взех.

mmstoicev
Регистриран: 30 апр 2017, 12:26

Re: Re: Re: Re: Re: Telenor отчита ръст на приходите и печалбата за тримесечието

Мнение от mmstoicev » 06 май 2017, 08:50

Фактите показват че Теленор продължават да губят клиенти всеки месец. Това се дължи на неадекватното поведение на мениджърите им в България и кофти мрежата им. Имайте предвид че са забатачени за 15 години с неизгодни договори за преноси на цена в размер на 4 пъти пазарната (пример с Комнет).
Щом направиш около терабайт на бърза скорост започват да ти напомнят че правите много трафик, при виваком и мтела няма грижи за трафика.

........
Регистриран: 28 мар 2017, 17:25

Re: Telenor отчита ръст на приходите и печалбата за тримесечието

Мнение от ........ » 06 май 2017, 09:59

И как така Теленор имат ръст в печалбата? Преди данъци са 2млн. нагоре, но оперативната печалба за периода е 1млн. надолу- аз доколкото помня е важна цифрата СЛЕД данъци и т.н.
И за да е съвсем весело- имат 2млн. ръст преди данъци, но в същото време имат 2млн. по-малко инвестиции за периода. Тоест реална печалба от дейността няма- просто са похарчили по-малко, а това никога не е добре.
Цифричките изглеждат добре за рекламни материали в интернет, но реално показват застой което не е никак добре за фирма наляла бесни пари в един умрял оператор. Както върви слуховете, че фирмата-майка се оглежда за купувач на нашенския Теленор стават все по-реалистични...

celitel
Регистриран: 19 апр 2017, 14:34

Re: Re: Telenor отчита ръст на приходите и печалбата за тримесечието

Мнение от celitel » 06 май 2017, 10:17

Мда, още със стъпването на пазара си показаха рогата, решиха, че сме завършени идиоти и могат да си ни стрижат както си щат, понеже имали били хубава мрежа. Че то каъо няма нет, каква полза от нея? А и далеч не е толкова хубава - миналата седмица забелязах на километри от София да не намира и 3г там, където намира4г на другите (Включително Булсатх - просто сигналът им затихва по-бързо. Включително и 3г, когато тествах с тяхна карта преди време, след прословутата подмяна намрежата.

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Мнение от samoznai » 06 май 2017, 13:12

Дай един линк с тия слухове, па ако ще и БЛИЦ да е, че май пак си измисляш, за да изглеждаш по-авторитетен :)))

........

Re: Re: Re: Telenor отчита ръст на приходите и печалбата за тримесечието

Мнение от ........ » 06 май 2017, 21:55

Не, линкове няма- има просто запитвания към мен "как се справят Теленор, клиентите им доволни ли са и т.н."... Когато такива питанки идват от служители на фондове опериращи с десетки милиарди и видиш в медиите какви планове (за много пари) в други региони са обявили от централата на Теленор е лесно да събереш 2 и 2, нали?

t_btt
Регистриран: 03 фев 2014, 13:59

Мнение от t_btt » 07 май 2017, 00:36

Мрежата е ок. Офертите от известно време не са. Цените на телефоните са направо огромно дърво. Дори и да са успели да увеличат моментно печалбата, в следващите месеци ще има спад заради преливане на абонати към другите. Ако продилжават така, процесът ще се задълбочава. Очаквам голям наплив към Вива в следващите месеци, защото и Мтел вдигнаха плановете от началото на Май.
Днес му дръпнахме голям пазарлък с тях само за да дадат на жена ми план 16,99 неограничени + 8 ГБ нет на втората карта, при условие, че на другата го има от преди месец. То не бяха неустойки, тъпотии. Вдигнаха цената на желания телефон...

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Re: Re: Re: Re: Telenor отчита ръст на приходите и печалбата за тримесечието

Мнение от samoznai » 07 май 2017, 05:15

Аха, приказваш си, както и предполагах:)

celitel
Регистриран: 19 апр 2017, 14:34

Мнение от celitel » 07 май 2017, 05:57

От известно време ли? Та те още от началото тръгнаха с безумни планове, по-куци от на другите и тенденцията се запази. Отделно и те единствени отказаха да намалят неустойките при предрочно прекратяване. Мрежата е ок, но нищо повече - лесно могат да се намерят места, където те са най-зле и при всички случаи мрежата имне оправдава високите цени.

Вива пък най-брутално вдигнаха цените - всичко под 50 лв е гавра, а гавра е и изнудването да минеш на такъв план.

На Ментел също от много отдавна плановете са гавра. Ако сравняваме стандартните условия, то при тях има подобрение, и при плановете под 50 лв са по-добре от Вива. Не виждам да са вдигнали цените. Но просто и така са си прекалено зле.

........

Мнение от ........ » 07 май 2017, 08:19

А какво искаш да получиш от оператора като му даваш 400лв. за 2 години- да ти правят минети и да ти подарят айфон ли? Или си мислиш, че оператора е благотворително дружество? Хем искате качество, хем искате да е без пари- не става така... Аз от години ползвам оферти които не си и сънувал и винаги са били супер изгодни, но никога не са били на ниски цени- в момента ми предлагат подобрена версия на Smart U като си остава на 50лв такса и вероятно ще подновя 3 договора.

@samoznai - за разлика от теб и тълпата смешници тук аз като говоря имам доказателства за думите си. Знаеш упражнението- слагаш 5-цифрена сума на масата и получаваш информацията. Последният смешник повярвал си твърде много сега дължи 20 бона на банката, а аз бодих на Малдивите за негова сметка- сега ми се ходи до Бали за 2 седмици, чакам да се явиш и да ме спонсорираш...

Отговори