Telenor получи допълнителен честотен спектър в обхвата 1800 MHz
То хубаво ще почне да усвоява, ама според новото разпределение първо трябва да освободи 5 от сегашните си за Мтел и да вземе 10 нови МХц
Re: Telenor получи допълнителен честотен спектър в обхвата 1800 MHz
Това отдавна стана.
Няма значка - щом КРС са почнали да раздават, значи и другите трябва да ги е огряло. Това е добре за потребителите.
Ресурса е при тях вече ,в прес- събщението си го казват
ще разместват честотите през следващите дни
ще разместват честотите през следващите дни
явно това ще е едната опорна точка на радо дългия в понеделник - чак сега пускаме LTE, понеже вече има достатъчно честотен ресурс, за да получат клиентите ни най-доброто изживяване и т.н. хахаха
Сигурно са започнали да разместват честотите, защото в Пловдив от няколко часа държи на 3G, не иска да се свърже с 4G
Re: Re: Telenor получи допълнителен честотен спектър в обхвата 1800 MHz
В Стара Загора няма проблем ,но на нисък етаж на обхват 3/4 стига до 35 мбс засега,на открито ,близо до антена към 50 сваляне.В сервизното меню излиза,че се ползва лента 10 мхц,засега все още,очакваме подобрение,макар,че и така е добре.
Re: Re: Re: Telenor получи допълнителен честотен спектър в обхвата 1800 MHz
Защо Теленор са на 2600 MHz (band 7) в София?
Re: Re: Re: Re: Telenor получи допълнителен честотен спектър в обхвата 1800 MHz
Това на каква мрежа е,4G или 3G? При мен в Стара Загора 2G си е твърдо на 900 мхц,3G е на банд 1(2100) или на банд 8(900) мхц като често се сменя,не знам по каква логика а 4G е на банд 3 (1800) Може би в големите натоварени градове пускат и на 2600 за уплътняване.
Re: Re: Re: Re: Re: Telenor получи допълнителен честотен спектър в обхвата 1800 MHz
За 4G-то става въпрос. Бях спрял band 7 и днес на някои места премина на 3G. След като активирах честотата (2600MHz) и тела се закачи отново на 4G.