Telenor вече предлага 4G услуги на 57% от населението
-
- Регистриран: 26 апр 2013, 14:42
Telenor вече предлага 4G услуги на 57% от населението
Теленора изненада конкурентите. Сега да видим кога мтел и вива ще успеят да отговорят на норвежците?
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
Re: Telenor вече предлага 4G услуги на 57% от населението
Те вива изграждат ли изобщо 4г?
Re: Re: Telenor вече предлага 4G услуги на 57% от населението
Вивашита направо на 5G минават,ако не ги източат де.
-
- Регистриран: 16 авг 2010, 09:21
Re: Re: Re: Telenor вече предлага 4G услуги на 57% от населението
Сарказъм предполагам, че след като 5G като мрежа се очакваше най-рано 2017 година, не виждам как Виваком ще пуснат 5G. А и такава технология смяташ, че е единствено и само за таблети и лаптопи, не и за телефони, защото не смятам, че все още има толкова мощен от към батерия телефон и консумация, че да издържи и няколко часа на 5G.
Re: Re: Re: Re: Telenor вече предлага 4G услуги на 57% от населението
За да има смисъл от 4G трябва да пуснат по висока скорост и по голям обем данни , минимум по 50GB.Това в момента не си заслужава по бързото хабене на батерията за почти същата скорост като в 3G.
Re: Re: Re: Re: Telenor вече предлага 4G услуги на 57% от населението
A може Milenrec и интуитивно да е налучкал правилният отговор. Нали Тюрксел навремето се пробваха да купят Вива. Ако пробват пак за покупка, може и направо 4.5G да е. Турците заявиха това лято, че нямат намерение да губят време с 4G (LTE), търговете им за честоти са били за 4.5G (стартът на 4.5G мрежата им е 2016) и май ще се въздържат от инвестиции в LTE, a в момента са следващият най-голям национален инвеститор след Япония в изследванията и разработката на 5G.
Иначе поздравления за Теленор за първата стъпка. Очакваме VoLTE и ъпгрейд към 4.5G, защото LTE просто няма да издържи на товара http://www.techweekeurope.co.uk/networks/m2m/huawei-4-5g-hkt-networks-179916 ;)
Иначе поздравления за Теленор за първата стъпка. Очакваме VoLTE и ъпгрейд към 4.5G, защото LTE просто няма да издържи на товара http://www.techweekeurope.co.uk/networks/m2m/huawei-4-5g-hkt-networks-179916 ;)
Re: Telenor вече предлага 4G услуги на 57% от населението
Голяма изненада, даже вчера в Младост 2 си изключих прословутото "4G" и да си ползвам "бавното" 3g, защото не се издържа!
-
- Регистриран: 13 мар 2007, 17:53
Re: Re: Telenor вече предлага 4G услуги на 57% от населението
Това е от Ямбол. Почти в идеален център. Коментарите са излишни.
Re: Re: Re: Telenor вече предлага 4G услуги на 57% от населението
Квартал Левски,София
Re: Re: Re: Re: Re: Telenor вече предлага 4G услуги на 57% от населението
Не виждам връзка между това, което правят в Турция и Виваком.
Ико имате предвид, че Тюрксел може да купят Виваком, аз бих казал "едва ли". Те имат генералния проблем, че между основните им акционери - шведи и руснаци - има доста сериозен разрив от години и това блокира почти всички сериозни инвестиционни намерения. Между другото, това е една от причините да не наддават за Глобул преди две години.
Колкото до мрежата на Теленор, аз лично съм доста доволен от ЛТЕ-то им досега.Не знам защо някой е очаквал скорости от над 25-30 мбпс, предполагам от незапознатост, но за мен скоростите им, поне в София, са задоволителни. Пълна смехория е, когато някой в този форум обяснява как "в другите страни" скоростите били не знам какви си. Мисля,че това стана ясно, че не е вярно нито за 3Г, нито за 4Г. Така както стана ясно за офертите за телефони.
Колкото до Глобул, никога не бих отказал и по-високи скорости, но за нуждите ми в момента са повече от ОК. Вярно е, че не тегля торенти с телефона, но пък доста стриймвам видео и аудио, освен това качвам бая тежички файлове за клиенти и мога да преценя, че разликата е осезателна. Имам сега едно пътуване до Бургас и малко ме яд, че няма да мога да тествам ЛТЕ-то в движение. Малката обаче си гледа филмчетата и на 3Г (пробвано е, не ми спорете), така че съм ОК.
Ико имате предвид, че Тюрксел може да купят Виваком, аз бих казал "едва ли". Те имат генералния проблем, че между основните им акционери - шведи и руснаци - има доста сериозен разрив от години и това блокира почти всички сериозни инвестиционни намерения. Между другото, това е една от причините да не наддават за Глобул преди две години.
Колкото до мрежата на Теленор, аз лично съм доста доволен от ЛТЕ-то им досега.Не знам защо някой е очаквал скорости от над 25-30 мбпс, предполагам от незапознатост, но за мен скоростите им, поне в София, са задоволителни. Пълна смехория е, когато някой в този форум обяснява как "в другите страни" скоростите били не знам какви си. Мисля,че това стана ясно, че не е вярно нито за 3Г, нито за 4Г. Така както стана ясно за офертите за телефони.
Колкото до Глобул, никога не бих отказал и по-високи скорости, но за нуждите ми в момента са повече от ОК. Вярно е, че не тегля торенти с телефона, но пък доста стриймвам видео и аудио, освен това качвам бая тежички файлове за клиенти и мога да преценя, че разликата е осезателна. Имам сега едно пътуване до Бургас и малко ме яд, че няма да мога да тествам ЛТЕ-то в движение. Малката обаче си гледа филмчетата и на 3Г (пробвано е, не ми спорете), така че съм ОК.