Тестовите коли на Uber вече се движат в София
-
- Регистриран: 23 фев 2009, 12:16
Тестовите коли на Uber вече се движат в София
До колко е легално това?
Без договор,без нищо?
Къде се отчитат тези пари?
Очаквам до месец най много два да се забрани...
Без договор,без нищо?
Къде се отчитат тези пари?
Очаквам до месец най много два да се забрани...
Re: Тестовите коли на Uber вече се движат в София
[Quote]До колко е легално това?[/Quote]
Кой ти гледа легално, нали искаш да ти е евтино и 2 безплатни пътувания ти дават до 30 лева ! Такситата някога да са ти пуснали аванта ?
[Quote]Къде се отчитат тези пари?[/Quote]
В касичката на Uber.
[Quote]Очаквам до месец най много два да се забрани.[/Quote]
Те в толкова държави пробиха та тук ли ?
Кой ти гледа легално, нали искаш да ти е евтино и 2 безплатни пътувания ти дават до 30 лева ! Такситата някога да са ти пуснали аванта ?
[Quote]Къде се отчитат тези пари?[/Quote]
В касичката на Uber.
[Quote]Очаквам до месец най много два да се забрани.[/Quote]
Те в толкова държави пробиха та тук ли ?
-
Последна промяна от npet на 14 авг 2020, 14:55, променено общо 1 път.
-
-
Re: Re: Тестовите коли на Uber вече се движат в София
Не, не работя в място свързано по какъвто и да е начин с таксита и не ми пука.
[Quote]На 22.07.2014 г. беше изменен Законът за автомобилните превози (чл. 24А, ал. 5), общинските съвети вече имат право да определят не както досега само максимални цени за таксиметров превоз на километър пробег, но и минимални цени.[/Quote]
В повечето градове това е направено, всеки момент и в София ще стане.
Та къде се намират техните услуги на Убер с цена 40ст. ? Предполагам че е законно? Или като си извикаш някой който е активирал услугата, той ще може да ти издаде касова бележка? Това си е на ръба на закона, и ако започне да се ползва масово, ще бъде забранено.
[Quote]На 22.07.2014 г. беше изменен Законът за автомобилните превози (чл. 24А, ал. 5), общинските съвети вече имат право да определят не както досега само максимални цени за таксиметров превоз на километър пробег, но и минимални цени.[/Quote]
В повечето градове това е направено, всеки момент и в София ще стане.
Та къде се намират техните услуги на Убер с цена 40ст. ? Предполагам че е законно? Или като си извикаш някой който е активирал услугата, той ще може да ти издаде касова бележка? Това си е на ръба на закона, и ако започне да се ползва масово, ще бъде забранено.
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
Re: Re: Re: Тестовите коли на Uber вече се движат в София
Това в държава от селски тъп като наща няма да прокопса много. Първо сигурно половината от работещите не получават заплата в банка,а кеш.От тези които получават 70% не са чували за оналайн разплащания изобщо, голяма част от чувалите ги е страх да не ги мине някой.Бай Ганьо няма ли банкнота в джоба не вярва. Дори някой да има "багаж" да работи със оналайн банкиране пак ще го е страх да не се мине. Аз лично не знам повече от трима(единия съм аз) който си плаща битовите сметки онлайн, какво остава за това.
-
Последна промяна от npet на 14 авг 2020, 14:56, променено общо 1 път.
-
Re: Re: Re: Re: Тестовите коли на Uber вече се движат в София
-
-
Доколкото знам касовата бележка се получава в дигитален вид на мейла - https://www.google.bg/search?q=uber+receipt&source=lnms&tbm=isch
-
Заплащане да те закарат от едно място на друго си е чиста проба - Транспортна Услуга, за която трябва да се плащат данъци!
Значи аз като работя в частна фирма трябва да плащам данъци, а оня дето ще транспортира не???
Със сигурност в другите държави където има такава услуга има и закони които да я регламентират.
За пример:
Германия е забранена услугата, защото Uber нямат комерсиален лиценз за превоз на пътници
В Австралия - момиче става инвалид след катастрофа в такава кола - застрахователите не плащат защото няма лиценз за транспорт - в момента ако заловят шофьор на Uber - глоба до $8000
В други страни например Англия Uber са лицензиран такси превозвач...
Значи аз като работя в частна фирма трябва да плащам данъци, а оня дето ще транспортира не???
Със сигурност в другите държави където има такава услуга има и закони които да я регламентират.
За пример:
Германия е забранена услугата, защото Uber нямат комерсиален лиценз за превоз на пътници
В Австралия - момиче става инвалид след катастрофа в такава кола - застрахователите не плащат защото няма лиценз за транспорт - в момента ако заловят шофьор на Uber - глоба до $8000
В други страни например Англия Uber са лицензиран такси превозвач...
Re: Re: Тестовите коли на Uber вече се движат в София
-
-