Това остана най-скъпата мобилна услуга в България

t1h0m1r
Регистриран: 31 окт 2023, 10:16

Мнение от t1h0m1r » 16 апр 2024, 13:53

Аз си взех за 5zl (2.26лв) безсрочна предплатена карта от Play Полша, част от Virgin до колкото рабирам. Купува се от всеки хранителен магазин и си давате ЛК само да ви въведат номера и името, не я сканират като в България. Нещо, с което не съм бил съгласен никога и е престъпна практика. Получавам неограничени минути, смс и 300GB за три месеца в Полша за 2.26лв. Това е бонус разбира се и може да не важи винаги, но за 30zl ползвам предплатен пакет след това, който ми дава 30GB, от които 6,09GB в роуминг/България, и неограничени минути и смс към всички мрежи. Тествам го за пръв път и бих продължил да ползвам тази карта и в България.

Techniks
Регистриран: 22 яну 2024, 18:01

Мнение от Techniks » 16 апр 2024, 16:35

Възмутен съм от услугата, която не се е променила от 1995г., но за сметка на това цената и е поскъпнала все едно е най-търсената услуга. След появата десетки месинджъри, които доста умело изместиха SMS комуникацията в ежедневието, то наблюдаваме обратния ефект, поскъпването на услугата SMS. Един СМС се предлага на нескромната цена от 40 ст., а MMS -70 ст и повече. Да не говорим, че чувам напоследък от колеги и познати за сериозно "щавене" от фирми, които се крият зад операторите и таксуват SMS по 6 лв, Във фактурите излизат с номер 0145145 във фактурата на А1. А1 се правят на ни лук яли на ни лук мирисали, но реално те превеждат парите на прибрани от клиентите си. Нека всеки, който се е сблъскал с този вид измама също да опише случая си, за да предупреди останалите да не плащат на тези измамни фирми пари на вятъра. Излизат нотификации на смартфоните. Едно от известията е, че "viber приложението трябва да се обнови и ако не го направиш има опасност да изгубиш контактите си". Няма никаква логика в написаното, но хората го правят интуитивно и изгарят с 6лв с всяко натискане на обнови на това известие. Известията са много добре имитиращи, но няма нищо реално в тях, реалното е че се активира изпращане на SMS от мобилния номер към номер 0145145 и съответно се таксува 6лв от А1. (5лв за оператора и 1лв за България ДДС). И А1 доволни и НАП също. Единственото което остана да направим в съпротива на този на пръв поглед невзрачен обир, е да се известяваме за подобни неща помежду ни за да предотвратяваме незаконното забогатяването на измамниците!

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Re: Това остана най-скъпата мобилна услуга в България

Мнение от defierofodds » 18 апр 2024, 12:43

Пък аз тези дни установих, че ДСК даже за Вайбър-съобщенията таксуват и картата ми беше на минус заради олигофренията им. :roll:

Отговори