Цената на минута разговор с Call-Yo от VIVACOM вече е 10,8 ст.

DocHoliday
Регистриран: 13 юли 2006, 21:30

Re: Цената на минута разговор с Call-Yo от VIVACOM вече е 10,8 ст.

Мнение от DocHoliday » 23 мар 2012, 10:17

зашото няма кой да ги накара ;) докато нямаме свестен регулатор и закон който да ограничава % печалба - всеки ще гледа да е на максимума. причините мтел да имат виртуален оператор са чисто стратегически и политически и нямат нищо общо с ниски цени и т.н.
Ти ако имаш единствен оператор в една държава (мтел преди 10 години) би ли си намалил ценита, ако никой не те кара да го правиш? не забравяй, че това са търговски фирми, а не благотоврителни организации. Може да е обир, може и да не е - докато операторите имат възможност да потдържат тези високи цени - ще го правят. И бъди сигурен, че всички имат сметка от това, не само мтел. Попринцип логиката - мтел имат най-много абонати => имат най-много обаждания от други мрежи към тяхната не е толкова вярна, защото принципа е ако аз ти се обадя, най-вероятно и ти ще ми звъннеш ;)
Защо вместо да се разединяваме на мразещи мтел, глобул и вива, не се обединим на - КРС вършете си работата?! При 140% проникване няма как операторите да са мотивирани сами да свалят цените и да започнат ценова война. Кого ще привлекат? Видя се, че дори след огромния гаф на мтел преди година и нещо абонатите им намаляха с колко? 5%? Това е нищо - в една бяла държава това можеше да значи фалит.. Тук регулатора трябва да се намеси, операторите няма да се конкурират, защото не са мотивирани да го правят.

Пинокио
Регистриран: 08 фев 2009, 11:35

Мнение от Пинокио » 23 мар 2012, 10:22

И аз не го разбирам това да си привърженик на оператор, всички те заедно крадат с позволението на държавата. Трябва да си много глупав сектант, изклюителен слабоумник за не виждаш нещата. Или да бъркаш в каченто с меда, тоест и да участваш в ограбването на нацията си.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 23 мар 2012, 10:42

[Quote] докато нямаме свестен регулатор и закон който да ограничава % печалба - всеки ще гледа да е на максимума[/Quote]
я кажи според теб операторите колко са на печалба и колко % би било нормално? Вива като е на загуба да вдига ли цените?

[Quote]Ти ако имаш единствен оператор в една държава (мтел преди 10 години) би ли си намалил ценита, ако никой не те кара да го правиш? [/Quote]
Разбира се, ако това ще ми донесе по-голяма печалба - как, помисли сам...

Обективният
Регистриран: 18 авг 2010, 22:16

Мнение от Обективният » 23 мар 2012, 10:45

Айде пак го обърнахме на кой крадял, кой не. Ти пък си привърженик на Виваком и може би защитаваш това, че продадоха БТК за жълти стотинки, а сега са докарани да плащат милиарди дългове. М-Тел не е най-черната овца, има и много по-черни. За ЧЕЗ и Топлофикация какво ще кажеш, а ?

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 23 мар 2012, 10:54

Сметките на KOBRETI в другата тема бяха повече от красноречиви! В предната тема за БОБ-а гледах да не се меся, по простата причина, че се счупих от смЕх, честно! То не бяха увъртания, усуквания, смучене на доводи от пръстите...пък то какво - в крайна сметка става дума за предплатена карта, която тънко те "задължава" да зареждаш 10 левчета месечно, за да поддържа добрата цена на минута, а от друга страна имаме абонаментен план с договр, който няма месечна такса, но пък те цакат с минутите (заради отчитането на 60 секунди) и безумия като супер висока такса за премахване на гласова поща, високи цени на мобилен нет и свързване с оператор ;) Някак си не виждам защо трябва да се сравняват въобще ябълките с картофи?!?
Друго щеше да е, ако при Вива няма задължителната такса 10лв за да ползваш 10,8 стотинки/ минута, както и ако от М не те караха да подписваш договор, колкото и необвързащ да е той, имайки предвид славата на оператора, като най-некоректен спрямо своите потребители...и все пак месечни сметки. Както се спомена малко по-рано, все пак Мтел имат много силен коз и той е, че не е късно вместо с Боб да атакуват със същите условия с някоя предплатена карта ;)
За мен лично, колкото и да не ги харесвам Мтел (меко казано) тяхната оферта би ми била по-полезна, не толкова заради цената от 10,8 ахахаха, ами по-простата причина, че ще съм по-изгоден на зокостенелите си контакти, които не можеш да ги убедиш или просто не им се занимава да сменят оператора. Това съвсем не означава, че пък ще се възползвам от коя да е от офертите, не само защото и двете са поредното замазване на очите на КРС, че видите ли те предлагат най-ниските цени за разговр на минута в ЕС, както и не само защото смятам, че и тук става въпрос за поредните договорени отношения м/у операторите. Чудя се само какво печели Глобул с тяхната пасивност напоследък?!? (beer)

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 23 мар 2012, 11:00

Съгласен съм. Ако си следил темите за Боб и Кольо внимателно, аз също предположих, че за средностатистическия абонат на UniCall S примерно, боба ще е по-изгоден.
Аз също съм на тази тарифа, но имам сезонни пикове в потреблението и Кольо ще ми свърши по-добра работа в тези месеци.(yes)

Пинокио
Регистриран: 08 фев 2009, 11:35

Мнение от Пинокио » 23 мар 2012, 11:11

Ти си явно от хората които вменяват недействителни неща :) Напъни си още малко мозъчето и ще разбереш каква ми е връзката с този оператор.

TRACKER
Регистриран: 11 апр 2006, 17:49

Мнение от TRACKER » 23 мар 2012, 11:26

Глобул очаква най-доброто...:D да вземе да фалира (cyber)

Stislio
Регистриран: 02 дек 2011, 14:48

Мнение от Stislio » 23 мар 2012, 11:31

Моя БОБ ми е единствената невивакомска карта и въпреки намалението спрямо моето потребление БОБ остава по-изгоден от Кольо с такса* 10 лв месечно. Иначе бих се набутвал по-скоро на договор с повече включени неща в пакета.

DocHoliday
Регистриран: 13 юли 2006, 21:30

Мнение от DocHoliday » 23 мар 2012, 11:55

по първият ти въпрос - не съм достатъчно компетентен да го взема това решение аз :) За това си има органи (КРС) които да гледат цифрите и да направят сметката. До колко съм чувал в Германия например има максимален процент на надценка, който можеш да сложиш на даден продукт. Вива са на загуба, защото субсидират с идеята след време да имат достатъчно клиенти, от които да печелят. За сега явно не им се получава. Не съм наясно с тарифите им, но от форума оставам с впечатление, че промехват или променят условията на най-изгодните си тарифи и правят реално цените им по-високи. Някой който е по запознат може да потвърди.

По втория ти въпрос - няма как да получиш такава еластичност, имайки в предвид проникването на услугите в момента. Преди 10 години то беше доста по-ниско, но тогава реалността (доходи и т.н.) беше доста по различна, така че едва ли е можело до такава степен да се вдигне оборота, че да си на печалба от по-големия брой абонати (спрямо предходните периоди разбира се) ;)

Отговори