Уточнение от VIVACOM относно автоматичното подновяване на договорите

s0me0ne
Регистриран: 30 окт 2004, 13:17

Уточнение от VIVACOM относно автоматичното подновяване на договорите

Мнение от s0me0ne » 15 фев 2012, 19:33

Е, това е ясно. Какво повече трябва да доизясняват? Единствено при дилърете като Jeff и Handy се пробват да не прекратяват договори с някакви мъгливи (разтегливи) обяснения. МТел късно започнаха да ги прекратяват по този параграф, но за мое щастие се отървах именно по този начин от тях и не бяха доволни. Като цяло и фирмите бяха прехвърлени, но в началото се пробваха да убеждават, че договора бил преподписан автоматично и нямало как да се прехвърли без неустойки....

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Re: Уточнение от VIVACOM относно автоматичното подновяване на договори

Мнение от milen888 » 15 фев 2012, 19:37

Колкото повече информация има, толкова по-добре (yes) Нека са запознати клиентите,да си знаят правата и да ги гонят до дупка.

ion4ev
Регистриран: 16 май 2006, 02:22

Мнение от ion4ev » 16 фев 2012, 10:49

Ами доколкото имам наблюдение, масово хората си мислят, че с новия закон може да си прекратят договора по всяко време, без значение дали е преподписан или не. И явно заради това си имат доста разправии по офисите и пускат тези съобщения в опит да разяснят ситуацията(а именно, че може да се прекрати САМО автоматично преподписан договор)

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 16 фев 2012, 11:17

Е ако някой си мисли, че ще вземе субсидиран тирилифон с най-високата месечна такса и ще сключи срочен договор за 2 години, който ще може да прекрати без неустойка след 1 месец - проблема си е в неговата глава! Друг е въпроса - да не продължават да ни правят на балами, че след като един договор бъде преподписан, то за неговото прекратяване преди новия срок след преподписването - да възпрепядстват това или да ни твърдят, че ще дължим неустойки! (whistle)

Mary13
Регистриран: 01 ное 2011, 14:04

Мнение от Mary13 » 16 фев 2012, 15:27

Според мен това уточнение на Виваком е излишно, но може би така чрез медиите инструктират служителите си какво да правят!

iavorski
Регистриран: 01 мар 2006, 22:30

Мнение от iavorski » 16 фев 2012, 16:24

Днес ходих в магазин на гадните византийци да прекратя договор от 2007-ма година, който е преподписан автоматично без мое писмено изрично съгласие преди да влезе новия закон в сила. Казаха ми че трябва да платя неустойка за всички месеци напред.

Сега пиша нежно писмо до КЗП. Нека да видим и тяхното мнение.

какъвто и да е изхода от ситуацията картата на глобул вече е извадена от телефона и оттук нататък ще им плащам само по 5 лева абонамент до края на договора. Смених я с една новичка MegaCall - вместо 100 минути към 3 глобулски номер за 5 лева на месец, сега имам 100 минути към цяла България за 9,90.

ne4o
Регистриран: 08 фев 2009, 09:27

Мнение от ne4o » 16 фев 2012, 16:48

И вашите/на М-тел/,не знаят.Или може би са инструктирани много добре и се правят на ударени,щом увъртат.Не ми се пресъздава разговора с ваш служител,относно въпросната клауза.Все едно бях на битака,такова надлъгване и увъртане падна.
Така,че уточнението на Виваком е много уместно и се отнася,по-скоро за клиентите на М-тел.

Отговори