Точно мрежата на Теленор е най-лошата и проклета мрежа! В работата имам възможност да им ползвам мрежата както и на другите два оператора във и около София и е нещо трагично. С А1 и Виваком няма такива проблеми, нито с покритие, нито със скорост. За войс същата работа, има места в София, които са дупки и сигнала е тотал щета.mjoy383 написа: ↑14 фев 2021, 10:20Мрежата на теленор си е много добре и може да се каже, че може да не поддържат високи скорости, но са стабилни и имат най-малка латетност при отваряне на страници, гледане на клипове дори и в 3г мрежа. Странно, но факт когао сравниш времето за зареждане с един си същ телефон на едно и също място с трите оператора, Теленор най-добре се представя. А относно господина с 16.99 където ползва 25 гб. Ако ползва бисквитката - няма как да очаква чудеса от храброст...бисквитките са калпави на тема скорости даже повече от 10-15 мгбс немогат да предоставят. Нека си постави сим картата в телефон, но да е поне флагман заради по-добрия модем и да провери каква е мрежата. Качеството на разговорите е най-доброто, а дали ще предоставят телевизия не ми е някаква драма ( поне за мен ) защото от Неосат съм меко казано възхитен от качеството, а цените са по-ниски от другите оператори. Интернет може и мобилен от Ти ком и пак по евтино ще ми се върже от пакетните услуги на А1 или Виваком.
VIVACOM придобива NET1 и ComNet Sofia
Re: VIVACOM придобива NET1 и ComNet Sofia
Лично аз от мрежата на Теленор съм много доволен за София. Интернета им е стабилен, навсякъде където го ползвам, тегля големи файлове доста бързо и имам мрежа дори във вътрешни помещения, където Виваком примерно издъхва. Както каза и @Боби - много зависи къде се ползва, но като цяло и трите оператора са адекватни в столицата.
Samsung GALAXY S22 Ultra
-
- Регистриран: 19 ное 2017, 10:18
В нормална държава подобна сделка няма как да бъде одобрена от антимонополните органи. Юнайтед груп купиха Виваком и Нова Медиа Груп, а те от своя страна купиха Канал 3 и още няколко телевизии и радиа, както и Дарик Нюз Груп, а пък последните купиха Нетинфо (абв, vbox7, и т.н.).
Това са едни от най-гледаните телевизии, слушани радиа и посещавани новинарски и спортни сайтове в България. Представете си за какъв монопол иде реч.
Но от друга страна Нет1 имат финансови проблеми и не знам дали биха оцелели, ако тази продажба не се състои.
Това са едни от най-гледаните телевизии, слушани радиа и посещавани новинарски и спортни сайтове в България. Представете си за какъв монопол иде реч.
Но от друга страна Нет1 имат финансови проблеми и не знам дали биха оцелели, ако тази продажба не се състои.
-
- Регистриран: 22 дек 2013, 23:30
VIVACOM придобива NET1 и ComNet Sofia
Айдее, още два читави оператора заминаха. Нищо де, ще има нови.
Е как виждаш да има нови при всички тези изисквания които има вече за изграждане , следене на трафика + трябва да задоволиш ценово клиента.
Става точно като на Запад и това беше и причината, България да бъде в топ 10 по интернет скорост и наличност в цял свят за почти десетки години, докато другите постепенно ни застигаха.
Почти навсякъде в уж "цивилизования свят", доставчиците си "наемат" инфраструктурата на основния играч, някъде и по закон, което води до официализиран монопол, а от друга страна и не на последно място - по-лесен контрол над управлението на мрежите. Това последното е от изключителна важност, защото ако някой си мисли, че Китай и Русия са сами, а на запад не контролират и следят целия Интернет през няколко хъба, през които преминава всичко, жестоко се лъже. Ако бяха много играчи със собствена инфраструктура, първо това по-горе щеше да е много по-трудно да се случи, и второ - конкуренцията и цените щяха да са на много по-добри нива. Във Великобритания примерно, масовият интернет и в момента е ADSL и, който и да го предлага, е чрез инфраструктура на British Telecom, даже и оптика - ако искаш... Пет доставчика национално и всичките използват едни и същи мрежи, на основния телеком. Това, ако е пазар и нещо добро за потребителите - пепел му сложи.
Лошото е, че и в България нещата вървят натам, а това дългосрочно не само ще ограничи конкуренцията, но и ще доведе до малко поводи на доставчиците за подобрение на услугите. Пример - Италия или Гърция, или даже САЩ, където скоростта на интернет е плачевна, а големи региони са оставени на произвола и ти се налага да си купуваш сателитен интернет или боксове от телекомите, за да можеш да си изпратиш обикновен е-мейл. Върнете пак времената с висящите кабели по лампите и десетките оператори за само няколко блока клиенти...
P.S. Някой има ли проблеми с отварянето на форума от време на време или примерно сутрин? Сякаш почти постоянно е в "необявена техническа поддръжка". Сайтът си работи, новините се отварят, но не и форума.
Почти навсякъде в уж "цивилизования свят", доставчиците си "наемат" инфраструктурата на основния играч, някъде и по закон, което води до официализиран монопол, а от друга страна и не на последно място - по-лесен контрол над управлението на мрежите. Това последното е от изключителна важност, защото ако някой си мисли, че Китай и Русия са сами, а на запад не контролират и следят целия Интернет през няколко хъба, през които преминава всичко, жестоко се лъже. Ако бяха много играчи със собствена инфраструктура, първо това по-горе щеше да е много по-трудно да се случи, и второ - конкуренцията и цените щяха да са на много по-добри нива. Във Великобритания примерно, масовият интернет и в момента е ADSL и, който и да го предлага, е чрез инфраструктура на British Telecom, даже и оптика - ако искаш... Пет доставчика национално и всичките използват едни и същи мрежи, на основния телеком. Това, ако е пазар и нещо добро за потребителите - пепел му сложи.
Лошото е, че и в България нещата вървят натам, а това дългосрочно не само ще ограничи конкуренцията, но и ще доведе до малко поводи на доставчиците за подобрение на услугите. Пример - Италия или Гърция, или даже САЩ, където скоростта на интернет е плачевна, а големи региони са оставени на произвола и ти се налага да си купуваш сателитен интернет или боксове от телекомите, за да можеш да си изпратиш обикновен е-мейл. Върнете пак времената с висящите кабели по лампите и десетките оператори за само няколко блока клиенти...
P.S. Някой има ли проблеми с отварянето на форума от време на време или примерно сутрин? Сякаш почти постоянно е в "необявена техническа поддръжка". Сайтът си работи, новините се отварят, но не и форума.
-
- Регистриран: 19 ное 2017, 10:18
RIP, Net1...
RIP, Предплатен годишен пакет...
RIP, Предплатен годишен пакет...
Аз съм на безсрочен нет и интерактивна тв, дават и безплатен достъп до eon tv за смарт тв за 1 година..
Аз съм на безсрочен само за ТВ - 15.99лв. В My vivacom ми пише че вече съм "подписал" за 24м. на 19.99лв.
И при мен пише същото, а съм на безсрочен нет+InfiniTv.. Вероятно са нямали какво друго да попълнят при прехвърлянето, ще видим какви фактури ще генерират тоя месец..