VIVACOM ще започне тестове на LTE мрежа до 3 месеца
Re: VIVACOM ще започне тестове на LTE мрежа до 3 месеца
Какво общо има това? Темата е за изграждащата се LTE на Виваком!
-
- Регистриран: 03 авг 2006, 20:11
добре шефе извиняваме се ;)
един въпрос макар че е рано още-алкател ли ще доставят обрудването за теста ?
На този етап компанията Alcatel-Lucent има подписан договор с Виваком за управление на поддръжката и развитието на мрежата на Вива. Френската компания още миналата година пое оперативното управление на мрежата.
Явно започва някаква 4G треска... Според мен положителна, но доста прибързана.
-
аз не мисля,че е прибързана,но да,нешата може би вървят към положителна насока,но ще ми е интересно абонаментите на какви цени ще бъдат :)
Чакай да изградят и пуснат мрежата пък за цени има още много време да се мисли :) И не не е прибързано, при все по бързото развитие на технологиите операторите не могат да си позволят "лукса" да изостават и каквото и да си говорим Виваком и Мтел ще са основните конкуренти в бясната надпревара за развитие на мрежите им. Вива доказа че е в играта с пълна сила, като разви 3G- то си и издуха Мтел от класациите по покритие!
-
Абсолютно,БТК са силни в това,а ГраБул-те изобщо незнам за какво се борят :D:D:D
важното е в крайна сметка,ние потребителите да сме доволни :D
важното е в крайна сметка,ние потребителите да сме доволни :D
Глобул имаха късмет че са втори действащ оператор в Бг и натрупаха база с клиенти, но технологично са на трето място. Истинските конкуренти по внедряване и развитие на нови технологии за в бъдеще поне за мен ще са Виваком и Мтел.
за това са платили и лиценз и са започнали на зелено за ралика от вимаком където всичко беше под ръка- кули за първата фаза на изграждане шахти оптична мрежа и тн. не знам кой е по привилигирован.