VIVACOM започва да предлага VoLTE
Re: Re: Re: Re: VIVACOM започва да предлага VoLTE
[Quote]Нямаш БАН, защото с Ванката сте дружки[/Quote]
Значи и с теб сме дружки, понеже ти също нямаш БАН. :D
Значи и с теб сме дружки, понеже ти също нямаш БАН. :D
Samsung GALAXY S22 Ultra
-
- Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10
А в колко неща бяха последни?
Колко промени бяха стопирани и отлагани с години заради тях?Нещо да кажеш за преносимостта на номерата, за терминирането на разговорите, колко обжалвания?Колко неща отлагаха и само изпробваха докато другите не ги пуснат.Нищо не съм усетил от първите 8 обаче 9-тото... толкова претупано за да го пуснат че си изключих 4г-то им защото в къщи батерията отиваше за 12 часа без да го пипам при изключени данни.И покрай пускането му от бързане се стигна до там че известно време в !центъра! на Пловдив сигнала се губеше.Специално за него точно те се изказваха че било безполезна инвестиция която никой нямало да ползва.Да не говорим че много от пусканията им бяха само регионални тестове преекспонирани от пр-ите им но не влезли в реална употреба докато и другите не ги пуснат.
Освен това след въвеждането на този HD Voice рязко спадна качеството на разговора през обикновените телефони и служебните ни нокии(примерно) станаха почти невъзможни за употреба(много слаб звук, металическо стържене и разпадане на разговора през 20 -30 сек).Жертваха едното заради другото, при другите няма такива проблеми.
А онова наглото където бълнува "платените вивакомските тролове" навсякъде въпреки че е най-големия ментелски трол няма да обсъждам... :|
Колко промени бяха стопирани и отлагани с години заради тях?Нещо да кажеш за преносимостта на номерата, за терминирането на разговорите, колко обжалвания?Колко неща отлагаха и само изпробваха докато другите не ги пуснат.Нищо не съм усетил от първите 8 обаче 9-тото... толкова претупано за да го пуснат че си изключих 4г-то им защото в къщи батерията отиваше за 12 часа без да го пипам при изключени данни.И покрай пускането му от бързане се стигна до там че известно време в !центъра! на Пловдив сигнала се губеше.Специално за него точно те се изказваха че било безполезна инвестиция която никой нямало да ползва.Да не говорим че много от пусканията им бяха само регионални тестове преекспонирани от пр-ите им но не влезли в реална употреба докато и другите не ги пуснат.
Освен това след въвеждането на този HD Voice рязко спадна качеството на разговора през обикновените телефони и служебните ни нокии(примерно) станаха почти невъзможни за употреба(много слаб звук, металическо стържене и разпадане на разговора през 20 -30 сек).Жертваха едното заради другото, при другите няма такива проблеми.
А онова наглото където бълнува "платените вивакомските тролове" навсякъде въпреки че е най-големия ментелски трол няма да обсъждам... :|
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
Станиславе,в част от посочените неща са първи, защото тогава бяха сами и липсваха други оператори ! Коректно е да се посочат неща, които първи са внедрили преди конкуренцията ;)
Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM започва да предлага VoLTE
[Quote]А онова наглото където бълнува "платените вивакомските тролове" навсякъде въпреки че е най-големия ментелски трол няма да обсъждам...[/Quote]
Именно. Аз затова повече не му обръщам внимание, нито му отговарям.
Ето и едно сравнение на качеството на разговора при обикновена връзка и през VoLTE:
[Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CPFiufYmtAc[/Youtube]
Именно. Аз затова повече не му обръщам внимание, нито му отговарям.
Ето и едно сравнение на качеството на разговора при обикновена връзка и през VoLTE:
[Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CPFiufYmtAc[/Youtube]
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM започва да предлага VoLTE
Ето покритието на Виваком от преди да добавят 900 мхз и след добавянето. Може да сравниш с актуалното покритие на другите два оператора. При разлика от почти половин година Виваком са имали покритие като сегашното на Теленор като голяма част от новото им покритие (спрямо няколко месеца назад) извън градовете е също на 900 мхз. Пълният сигнал на 3/4г не гарантира качествена услуга никъде по света.
Като такъв, който миналата година имаше възможността да пробва HD Voice през 3G мрежата на Теленор (когато бях на тях) и слушането на звука през видеото, може да се каже, че няма разлика, защото се използва AMR-WB. Не знам дали при голям bitrade ще е голяма разликата, но май ще се усети, когато се пусне EVS (който се поддържа само от новите телефони като S серията от миналата и тази година и Note 8 на Samsung и последните iPhone-и). За картата с покритие - хич не е точна и имат много кръпки за запълване. Признавам ги само за това, че притежават най-голямата канална мрежа в България. За обслужването и мобилната мрежа са доста зле. В повечето случаи веднъж да падна на EDGE, и след това си оставам на него за постоянно като индикатора за трафика ми се бъгва (не е от телефона, да се знае) и трябва само с включване и изключване на самолетния режим да се върна на LTE. Така че трябва хваленето на Виваком да се махне от форума.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Честно и аз не харесвам 4G на 900 MHz, обаче честно всички взеха да го пускат на толкова. Честно аз не познавам човек който да е на А1 и да е доволен от услугите му, като наскоро с един човек поради едни обстоятелства трябваше да го набера и след четвъртия път се свързах с него, тъй като телефона му все беше изключен, ама в покритие и със заредена батерия... Честно ми писна всички що пишат тук и не пишат според изисквания на първородния кораб червена майка, да са тролове, работещи, ами честно ти се доказа като такъв, за всеки е ясно че си служител на А1. И няма ли най - накрая да разбереш че щом някой е в нарушение получава бан, независимо кой познава във форума. Вземи кажи на роботодателя си че вече е време да обърне внимание както на мобилната, така и на фиксираната си мрежа. Относно темата днес говорих с 123 и разбрах че съвсем скоро Самсунг са на линия за VoLTE. Мен няма да ме огрее с моя телефон.
Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM започва да предлага VoLTE
[Quote] Честно аз не познавам човек който да е на А1 и да е доволен от услугите му, като наскоро с един човек поради едни обстоятелства трябваше да го набера и след четвъртия път се свързах с него, тъй като телефона му все беше изключен, ама в покритие и със заредена батерия... Честно ми писна всички що пишат тук и не пишат според изисквания на първородния кораб червена майка, да са тролове, работещи, ами честно ти се доказа като такъв, за всеки е ясно че си служител на А1.[/Quote]
Много добре казано (yes)
Много добре казано (yes)
Щом говоря така това значи само едно нещо- ползвам услугите и на 3-те оператора едновременно и съм РЕАЛИСТ, а не платено идиотче като теб и другите 5 олигофрена които пишат от този профил. Явно ментелските тролове освен изключително малоумни сте и мързеливи до безобразие, но е разбираемо- ръсите глупости навсякъде за да не ви уволнят некадърните задници, а не от убеждения ;)
Я сега вземи разгледай какви честоти се ползват по света за 4Г- масово се ползват ниските 800-900мхц защото е по-важно да осигуриш 4Г мрежа с разумните 20-25Мбит/с на 95% от територията на държавата отколкото да имаш само в градовете прилично 4Г с 50-60мбит/с. Скоро ходих до Плиска, Мадара и Велики Преслав:
- Виваком- стабилно 4Г, клиповете от тубата в 1080р не засякоха и за момент. При разговор пада на 3Г и веднага връщаше на 4Г като затворя.
- Теленор- същото положение + там имам VoLTE и едва ли изобщо е слизал към 3Г тоя телефон.
- Ментел- 4Г не видях, бях на мизерно 3Г което при разговор се сриваше на 2Г.
Извод- дреми ми на колко Мхц е 4Г мрежата когато получавам стабилни поне 10-12Мбит/с и голямо покритие като територия.
Я сега вземи разгледай какви честоти се ползват по света за 4Г- масово се ползват ниските 800-900мхц защото е по-важно да осигуриш 4Г мрежа с разумните 20-25Мбит/с на 95% от територията на държавата отколкото да имаш само в градовете прилично 4Г с 50-60мбит/с. Скоро ходих до Плиска, Мадара и Велики Преслав:
- Виваком- стабилно 4Г, клиповете от тубата в 1080р не засякоха и за момент. При разговор пада на 3Г и веднага връщаше на 4Г като затворя.
- Теленор- същото положение + там имам VoLTE и едва ли изобщо е слизал към 3Г тоя телефон.
- Ментел- 4Г не видях, бях на мизерно 3Г което при разговор се сриваше на 2Г.
Извод- дреми ми на колко Мхц е 4Г мрежата когато получавам стабилни поне 10-12Мбит/с и голямо покритие като територия.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM започва да предлага VoLTE
Аз бях писал преди много време за мрежата на Мтел, когато тепърва изграждаха 4G мрежата си, още не беше пусната. Та точно тогава брат ми работеше в Мтел и работеше по тази мрежа. От него знам, че за разлика от Теленор и Виваком, които подмениха всичките си клетки, Мтел и в частност брат ми от първо лице, просто към съществуващите клетки са слагали допълнителен модул за 4G. И то по неговите думи най-евтиния вариант. Това ако се нарича “изграждане на нова мрежа”, здраве му кажи. Мога да го разпитам другия път, когато се видиме да ми каже повече подробности, подплатени с факти, за да му запушим устата веднъж завинаги на “фенчето”.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm