VIVACOM започва да предлага VoLTE
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM започва да предлага VoLTE
Съгласен съм мрежата на Близу поне на мен изобщо не ми харесваше, още докато бяха Близу. Обаче, не мога да кажа нищо лошо за оптичния нет и iptv. Не съм имал такава стабилност при друг оператор, а съм ползвал булсактом и други кабеларки.
Но се отклонихме от темата с разните спорове кой е по - по- най.
Но се отклонихме от темата с разните спорове кой е по - по- най.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM започва да предлага VoLTE
[Quote]Знам и за познат който има фирма със 80-90 карти и мина на А1, защото са му предложили телефон на много ниска цена, само че сега няма 4G на работното си място...[/Quote]
Просто без коментар :D
Просто без коментар :D
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM започва да предлага VoLTE
[Quote]Знам и за познат който има фирма със 80-90 карти и мина на А1, защото са му предложили телефон на много ниска цена, само че сега няма 4G на работното си място...
Просто без коментар [/Quote]
Той на работното му място да си пусне оптика, за какво му е 4G. А като му изтече договора да минава на Вива там предлагат и VoLTE яко се е прецакал :D
Просто без коментар [/Quote]
Той на работното му място да си пусне оптика, за какво му е 4G. А като му изтече договора да минава на Вива там предлагат и VoLTE яко се е прецакал :D
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM започва да предлага VoLTE
Да, единственото нещо на А1, което е стабилно, е телевизията и интернета, когато са на оптика. Сега ми предстои да се местя, и в новия блок също имам оптика на А1 като вътре в кутията има 2 свободни порта за свързване (понеже отварях кутията), обаче според картата в сайта пише, че може да ми предложат само по медна свързаност. Да им имам описанията каква свързаност имат. :D
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM започва да предлага VoLTE
Реално вече няма скрити планове. Тези посочени в сайта и списанието са за нови клиенти, пренос от друг оператор или активация на нова услуга. Оферти се правят само на вече съществуващи клиенти на дадените им услуги. Това се прави с цел 3-те оператори да не си крадат клиентите.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM започва да предлага VoLTE
През 2016-та докато им бях все още абонат на A1 (по-точно бившия M-Tel). Разговорите по мрежата най-често бяха през 2G (EDGE) и по-рядко през 3G, а 4G-то беше с доста по-лош обхват по него време.
Например (за M-Tel става въпрос) в Шумен отсечката започваща зад военното училище до РУМ минаваше директно на 2G режим (EDGE), а теренът е равен, т.е. би трябвало да имаше поне 3G обхват, ама не.
На работа M-Tel имаше 1 чертичка 4G и то на главния път на открито, а на закрито направо минаваше от 3G на 2G или извън обхват.
Понеже пренесох номера към Vivacom и не вярвах слуховете, че имат уж по-добър обхват викам си я да видя от първо лице как е положението. Отивам на работа гледам има си 4G (макар и на 2 - 3 чертички да се колебаеше има), а разговорите винаги през 3G мрежата и веднага след като затворя ме връща на 4G, а M-Tel "мислеше" поне 10 - 15 секунди преди да ме върне на 4G отново.
След 1 година и половина почти откакто съм пренесъл номера към оранжевите ... слуховете за по-добро покритие на Vivacom поне при мен се оказаха верни, а да не говорим за планове/мегабайти, че там другите 2 са окастрени или по-зле, но не и с по-добри оферти.
VoLTE в момента не ми е приоритет, който и ще да го предлага пръв от 3-те оператора.
Например (за M-Tel става въпрос) в Шумен отсечката започваща зад военното училище до РУМ минаваше директно на 2G режим (EDGE), а теренът е равен, т.е. би трябвало да имаше поне 3G обхват, ама не.
На работа M-Tel имаше 1 чертичка 4G и то на главния път на открито, а на закрито направо минаваше от 3G на 2G или извън обхват.
Понеже пренесох номера към Vivacom и не вярвах слуховете, че имат уж по-добър обхват викам си я да видя от първо лице как е положението. Отивам на работа гледам има си 4G (макар и на 2 - 3 чертички да се колебаеше има), а разговорите винаги през 3G мрежата и веднага след като затворя ме връща на 4G, а M-Tel "мислеше" поне 10 - 15 секунди преди да ме върне на 4G отново.
След 1 година и половина почти откакто съм пренесъл номера към оранжевите ... слуховете за по-добро покритие на Vivacom поне при мен се оказаха верни, а да не говорим за планове/мегабайти, че там другите 2 са окастрени или по-зле, но не и с по-добри оферти.
VoLTE в момента не ми е приоритет, който и ще да го предлага пръв от 3-те оператора.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Има и за пренос. Особено от Теленор към Виваком, ама това е за друга тема!
Явно интересът към предоставянето и развиването на услугата VoLTE от оператора Виваком е голям, след като е най-обсъжданата тема, ако изключим спама.
Явно интересът към предоставянето и развиването на услугата VoLTE от оператора Виваком е голям, след като е най-обсъжданата тема, ако изключим спама.
Samsung GALAXY S22 Ultra
[Quote]Явно интересът към предоставянето и развиването на услугата VoLTE от оператора Виваком е голям, след като е най-обсъжданата тема, ако изключим спама.[/Quote]
Безспорен факт (yes)
[Quote]Има и за пренос. Особено от Теленор към Виваком.[/Quote]
Имаше и във форума хора, които се пренесоха от Теленор към Вива заради скритите планове. Так че явно офертите важат и за пренос!
В последните 1-2 години наблюдавам интересна закономерност: Теленор първи пускат някаква услуга, като например LTE от трите (изключваме Макс), LTE-A, VoLTE. Виваком надграждат и задминават- по-добро LTE покритие, по-високи достижими скорости в LTE-A мрежата, по-добри планове с повече нет за клиентите. Мтел/А1 изостават яко и мрежата им се влошава...
Безспорен факт (yes)
[Quote]Има и за пренос. Особено от Теленор към Виваком.[/Quote]
Имаше и във форума хора, които се пренесоха от Теленор към Вива заради скритите планове. Так че явно офертите важат и за пренос!
В последните 1-2 години наблюдавам интересна закономерност: Теленор първи пускат някаква услуга, като например LTE от трите (изключваме Макс), LTE-A, VoLTE. Виваком надграждат и задминават- по-добро LTE покритие, по-високи достижими скорости в LTE-A мрежата, по-добри планове с повече нет за клиентите. Мтел/А1 изостават яко и мрежата им се влошава...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM започва да предлага VoLTE
Напълно съм съгласен с написаното от теб, като ще добавя, че Виваком за преподписване и пренос от другите оператори имат доста хубави оферти. Днес пренесох теленорска предплатена към тях и за 27,99 предлагат 300 межд в ес и 25 гъбки.
Samsung Galaxy S9 Plus
Apple iPhone 8 Plus
Apple iPhone 8 Plus
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM започва да предлага VoLTE
[Quote]Днес пренесох теленорска предплатена към тях и за 27,99 предлагат 300 межд в ес и 25 гъбки. [/Quote]
Добре е да се пишат такива факти, защото по-горе някой беше писал, че скритите планове били само за старите абонати. Поне при Виваком офертите важат и за пренос (yes)
[Quote]Напълно съм съгласен с написаното от теб![/Quote]
Благодаря! Когато имаме конкретни факти, само тролове или служители може да се опитват да ги изкривяват (yes)
Добре е да се пишат такива факти, защото по-горе някой беше писал, че скритите планове били само за старите абонати. Поне при Виваком офертите важат и за пренос (yes)
[Quote]Напълно съм съгласен с написаното от теб![/Quote]
Благодаря! Когато имаме конкретни факти, само тролове или служители може да се опитват да ги изкривяват (yes)