VIVACOM започва да предлага VoWiFi услуга

mjoy383
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Re: VIVACOM започва да предлага VoWiFi услуга

Мнение от mjoy383 » 08 мар 2019, 14:53

Услугата на виваком, както винаги е поредното изпълнение наречено: "на гол гъз - чифте пищови". Оказа се, че аз ползвам Хуятвей мейт 20 про, имам активно VOLTE, но се оказва, че когато изпратя смс за активация отново и на двете услуги от оператора получавам, че за моят модел не е възможно да се активират и двете услуги. Пълен парадокс, работещо ВОЛТЕ, а те ми обясняват, че го нямам. Излиза ми в менюто Vowifi, но реално не работи! Обаждам се оператор и там както винаги попадам на най-компететната /която се чуди защо е там/ и се оказа, че трябвало да си видя софтуерният ъпдейт. Е, софтуерният ъпдейт е ок, но истината е друга : ОПЕРАТОРА НЕ Е ОК! Всичко е един евтин пиар на поредната селска компания. И единствената причина, че стоя при тая /при това съм без срок на договора/ е в това, че предлагат неограничен мобилен интернет като услуга. НИЩО ДРУГО НЕ БИ МЕ ЗАДЪРЖАЛО ТАМ. Обслужване - гола-вода! Качество на разговорите в 3g или 2g мрежата е в под всякаква критика.Volte, меко казано не кореспондира с тази на Теленор. За съжаление, този профанизиран оператор така и не се научи на етика, компететност в лицето на служителите, които представляват оператора. Та, в близко бъдеще не виждам да оправят тази система която сега е качена. Слабо обучени служители - калпаво обслужване водят до нулеви резултати. За непретенциозните обаче става! А1, те продължават да си живеят в 2015г. никаква промяна в нищо! На базови станции от по три клетки то две са в 3г, а само една е в 4 г. И вече показват покритие - пълен фарс са. Имат задоволително покритие на магистрала Тракия ( за разлика от градовете). Теленор, прекрасно volte, задоволително 4г. извън населените места като скорост на мрежата. Покритието е сравнително добро и качеството на разговорите също, нещо повече времето за свързване без значение към кого се свързва човек е с най-малка латетност. И е единственият оператор който се свързва с HD войс ако се обаждаш на 3 -ка в Англия. А1 и Виваком не могат да осъществят връзка с абонати на този оператор! Всеки сам избира къде да е. Аз ползвам и трите заради мобилният нет, но за тези 5 год. от както ползвам трите имам сравнително добро наблюдение над трите из цяла България. Като цяло и трите имат кусури въпросът е кой какво използва.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 08 мар 2019, 17:25

То хубаво, ама тия чех, дето купи теленор надали ще изгради нещо повече. Каквото направено - направено...

Maxthon
Регистриран: 23 юни 2006, 00:14

Мнение от Maxthon » 08 мар 2019, 17:27

tzincbg написа:То хубаво, ама тия чех, дето купи теленор надали ще изгради нещо повече. Каквото направено - направено...
Ами в момента ако се види подробната им карта на покритие се стига до извода, че всяка 3г антена е надградена до 4г. И ново покритие реално доста по-бавно се добавя.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

tzincbg

Мнение от tzincbg » 08 мар 2019, 19:22

Е това норвежците го свършиха.

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Мнение от Apple_fan » 09 мар 2019, 10:19

...
Ами в момента ако се види подробната им карта на покритие се стига до извода, че всяка 3г антена е надградена до 4г. И ново покритие реално доста по-бавно се добавя.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Проблемът е, че много рядко вече хората се съгласяват да има базова станция на блока им или къщата(ако е в някое село), така че не винаги зависи от оператора. Чувал съм, че е имало случаи, в които от цял квартал нито един вход или блок не е съгласен. Така че вариантите са или да се надгражда направеното, и/или да се изграждат базови станции върху стари соц постройки или на отдалечени места.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 09 мар 2019, 10:48

Ето заради този проблем услугата vowifi е най-доброто решение. Дано от всички се въведе по бързо! Интересно ми е когато телефонът е свързан в този режим дали ще издържа повече батерията?

alexandrov1
Регистриран: 29 юни 2012, 20:36

Мнение от alexandrov1 » 12 мар 2019, 09:15

За хората, които са ползвали реалните предимства на VoWIFi услугата (популярна отдавна при голяма част от европейските оператори), е ясно, че тя е много полезна на всички, които са в зона на слабо мобилно покритие. Не струва нищо и ползваш по желание - ако решиш.
По-важното при VoWiFi е, дали може да се ползва извън домашната мобилна мрежа, т.е. дали абонат на Виваком може да ползва услугата например в Сърбия, Турция, САЩ и т.н. - без да ползваш роуминг услуга от чуждестранната мобилна мрежа.
Това е политика на оператора (в случая Виваком) и само негово решение.
Защото, ако например си в САЩ, и имаш разрешено VoWiFi, спираш мобилната връзка и се свързваш с една WiFi мрежа на хотел или ресторант.
И ползваш телефона си, точно както в България. Т.е. избираш и приемаш разговори според условията ти за национални разговори.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 12 мар 2019, 10:24

Е няколко пъти се спомена, че Виваком не дават да се ползва услугата в роуминг. Въпреки, че при сегашната ситуация не виждам проблем да се ползва в ЕС, но... Нека първо пуснат услугата за повече телефони!

tzincbg

Мнение от tzincbg » 12 мар 2019, 14:53

Може да се надхитри лесно с български VPN. За 5-6§лв на месец особено в някои държави си струва.
Доколкото разбирам от форумите обаче за да стане VPN трябва да е на рутера настроен, не на телефона, иначе го блокира.

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Мнение от Мilen » 12 мар 2019, 19:21

Кои са надежните български VPN доставчици? Намерих 3 фирми с цени 6-8 лв. на месец, но колко са надеждни? Някой ползвал ли ги е, реални отзиви?

https://evpn.bg/
https://www.myvpn.bg/plans
https://fvpn.com/plans.php?lang=bg

Отговори