Windows Phone, къде си?

admin
Site Admin
Регистриран: 19 апр 2017, 10:40

Windows Phone, къде си?

Мнение от admin » 19 май 2019, 19:32

Новина от MobileBulgaria Windows Phone, къде си?

nikito_blend
Регистриран: 20 юни 2013, 16:20

Windows Phone, къде си?

Мнение от nikito_blend » 19 май 2019, 19:32

Имах Lumia 650, страхотен смартфон но вече съм с Андроид. Жалко че Microsoft не се поучи от грешките си навреме.

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Windows Phone, къде си?

Мнение от Spikul » 19 май 2019, 21:07

Имах 1020 и 950 още от пускането им на пазара. 1020 беше уникален за времето си, но 950 беше леко бъгав, обаче много лесен и удобен за ползване.
Иначе така и не разбрах защо Microsoft не направиха дори един изцяло техен модел, защото 950 си беше разработка на Nokia? Не направиха поне един опит да пуснат водоустойчив телефон или такъв с голяма батерия. Софтуера им не беше чак толкова лош, по-скоро за мен хардуера им беше зле, с изключение на уникалните камери.
Така става с фирмите, които не произвеждат сами хардуера си.

Nokia920
Регистриран: 06 дек 2012, 20:48

Windows Phone, къде си?

Мнение от Nokia920 » 19 май 2019, 22:03

Още преди много години предрекох какво ще се случи с ВинМобайл, ако не се вземат мерки.
От време на време си включвам едно Артемисче да се порадвам на забравения интерфейс, на първите стъпки на HTC Sense... ехххх какви времена бяха. Закачам телефона и първата ми работа да му прочета ром-а и да си сготвя нещо.... Красота. Всичко беше отключено файловата система си я правих каквото си исках.... Колко покетПС-та си заминаха заради изтрит буутлоадер. и после радоста от възстановяването, ми онзи сайт за покетПС-та, първите стъпки с ГПС навигациите, Томтом,Иго, Гармин, Как се радвахме на иГо-то като запона да се запълва картата на България, ми как ме гледаха като Бог разни автомафиоти, дето караха таралясници от Европа и ми заявяваха, че сам не мога да се оправя, а аз с едно HP 1950 минах с любимия Томтом цяла Европа от край до край....
Според мен, загубата на която и да е опрационна система е загуба за свободата ни и парите ни.... Нека не се забравя, че когато ВинМобайл държеше монопола цената на 1 покет ПС зпочваше от 1200 долара, което е същото и сега. Замиава си ВинМобайл, заминава си Блякбъри, замиава Симбиан и цените си скочиха до старите нива, а никога няма гаранция дали няма да се вдигнат и оше....
Още си спомням, че заради едно мнение в защита на тази опреционна система в тоя сайт ме пратиха на баня за винаги....А то беше точно от тази гледна точка. Намаляването на операционните системи води до повишаване на цената на машинките.... Ама няма кой да те разбере.
Надявам се, че и след декември ВинМобайл няма да умре, като безсмъртния WinXP, защото все още се произвежда тази операционн система за магазини и промишлеността, на цени, които и най-новия IPhone завижда.

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Мнение от Боби13 » 19 май 2019, 22:25

Конкуренцията е нужна и винаги полезна !

Потребителски аватар
n1
Регистриран: 31 юли 2006, 10:51

Мнение от n1 » 20 май 2019, 08:55

Не бъркайте в почти зарасналата рана :roll:
Lumia 950 си беше много добър за годината, в която излезе на пазара.
Може би ако се бяха усетили година или две по-рано да пуснат устройства с Windows Mobile.
Ако, ако....ама приключиха.
OnePlus 11

Optimum82
Регистриран: 20 май 2019, 08:46

Мнение от Optimum82 » 20 май 2019, 09:11

Преди години след като ми беше омръзнал варианта на смартфон с андроид се насочих към Nokia Lumia 625 - бюджетен вариант. Носталгия към миналото, когато за пръв път имах възможност месеци наред да ползвам Motorola Q с Windows mobile. Беше ми интересно, какво е развитието на системата. Последва Nokia Lumia 1520, след това Microsoft Lumia 950. Жалко за спирането на развитието. Все още 950 си е в мен и работи прилично - като изключим бързо изтощаваща се батерия, липса на приложения и тяхното бавно зареждане ако са налични. Камерата си работи прилично и общо взето държа телефона, за да видя дали случайно няма нещо да се промени, но вероятно е дошъл края на windows phone. Жалко все пак беше приличен вариант за трета основна софтуерна система за мобилни устройства.

tweeg
Регистриран: 09 мар 2006, 10:23

Мнение от tweeg » 20 май 2019, 09:28

Windows Phone загуби битката маркетингово, а не технически.
Какво значение има колко голяма "екосистема" (каква хубава маркетингова думичка) има една OS? Хората масово ползват има няма 3-4 приложения извън това дето им идва с телефона. Смея да кажа, че всичко необходимо го имаше преинсталирано, че и отгоре - телефоните идваха с HERE с офлайн навигация. Имал съм 630, 950 (10-ката не ми хареса), а в момента това го пиша от 930. Единственото нещо дето съм инсталирал на тези телефони е било Adobe Reader.
Не ми пука дали спират поддръжката - аз продължавам да си ползвам телефона!

Потребителски аватар
n1
Регистриран: 31 юли 2006, 10:51

Мнение от n1 » 20 май 2019, 09:32

Е малко ли пари набиха за маркетинг през кино и телевизия?
OnePlus 11

tweeg
Регистриран: 09 мар 2006, 10:23

Мнение от tweeg » 20 май 2019, 10:22

Явно Стивън Макгарет не е достатъчен 😊

Отговори