Windows Phone може да стане втора мобилна операционна система още тази година

dxv_pro
Регистриран: 02 юли 2010, 18:27

Re: Windows Phone може да стане втора мобилна операционна система още

Мнение от dxv_pro » 02 фев 2014, 02:30

Майкрософт първо да си оправят уина и тогава да атакуват мобилния пазар, а относно нокия - бяха и все още са здрави (от към хардуер) телефони, обаче ако не се бяха инатили и пуснали поне един модел с андроид, сега нямаше да бъдат притежание на майкрософт. А на тези които андроида им забивал - с вилица супа не се яде ;)

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 02 фев 2014, 06:00

Аха, и Windows ти дава "всичко от което имаш нужда"? Ето типичен пример за заучени фрази...Или пък просто са ти много ниски изискванията, като на всички, които купуват телефони с такива ОС-и (Но и при много от купуващите телефони с Андроид го има, затова постоянно се опитват да ни цакат с несменяеми батерии, липси на слотове и какви ли не дивотии):
http://www.neowin.net/news/new-leak-shows-windows-phone-81-as-having-separate-volume-control-functions
Щом тепърва се вкарва подобна функционалност, ясно е колко недодялана ОС е. Но сигурно това също е било нещо, от което нямаш нужда? To и при iOS-феновете е така - щом нещо го нямат, значи не е важно.

Android е дърво, да, и лично аз ще се радвам, ако излезе достойна алтернатива. Обаче за момента е най-малкото зло, за който иска истински смартфон.

obje
Регистриран: 02 фев 2014, 10:33

Мнение от obje » 02 фев 2014, 10:51

И аз съм бил на андроид, и аз съм защитавал сляпо гугъл, докато не отидох в магазина и не си взехн най-евтината 520. В момента съм с упдейт то Блек и ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ СИ ДАВАМ НОКОЙКАТА ЗА АНДРОИД.

Сега обмислям да си взема 1520. Приятелката ми е с SIII и постоянно се заканва че ще го строши в стената, защото и забива дори като пише смс-и, и не е единствената, всички около мен с андроид се оплакват колко е лагав.

Телефона го имам от 10 месеца, получавал съм 2 или 3 ъпдейта, и до сега не е забил нито веднъж, напротив БЪРЗ Е КАКТО ТРЯБВА.

Не се заблуждавайте от коментарчетата на фенове, които никога не са използвали друго освен андроид и са предубедени. Вземете си най-евтиното на нокия и ще видите сами за себе си, че работи по-добре от доста по-скъпи продукти с андроид.

Относно на горния коментар, че изискванията ми явсно са малко - напротив приятелю, изискванията ми са големи, но няма да изпадам в подробности защо. И само WP8 ги покрива. Дори фейсбук, който използвам понякога, работи гладко и бързо, КАКТО СЕ ОЧАКВА ОТ ЕДИН СМАРТтелефон!

Времето ще покаже на вас, които плюете, че грешите. А за 8.1 че била калпава десктоп система - единствения проблем е че се нуждае от повече интеграция на апликациите с десктоп приложенията, но и това ще стане. Иначе положителната разлиак спрямо 7 е осезателна.
Но и Mac са добри спор няма... Все пак за всеки влак си има пътници, но недейте да говорите глупости преди да сте пробвали сами. И повечето приложения имат алтернативи за WP, а които нямат, просто са без пазар. Да не говорим за камерите на нокия, които са най-доброто като хардуер, и нокия кам, което е най-доброто като софтуер!

qwertys
Регистриран: 22 ное 2006, 12:01

Мнение от qwertys » 02 фев 2014, 10:55

Кучетата си лаят, кервана си върви... Не се заричам, но за сега трудно ще ме върнат при Android и iOS!

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 02 фев 2014, 11:51

Вижте приятели, няма смисъл да спорим, всеки има своите разбирания и нужди. Както знаете аз съм фен на убития Симбиан, в частност последния смарт с тази ОS 808. От един месец ползвам Андроид 4.2.2, от десетина дена и една Лумиа 820. Отбелязвам, че лумиата не съм я купил, а ми я дадоха да пробвам WP, защото бях сред абсолютните и противници... Просто споделям че съм много доволен от WP, а че има още много неща да се добавят спор няма. Програмите които ти липсват Кобрети не са ми трябвали. Това което ми е необходимо го има. Относно \"социалния\" FB мога да кажа, че e така добре вграден в OS, че няма нужда от приложение за него. А относно бързината между намирането на програмите е въпрос на свикване и настройка. Само човек, който не е ползвал WP8 може да смята, че са му необходими десетки скролвания в менюто, за да отвори програма с буквата Я примерно, казвам това, защото бях сред тези хора.
Относно бъдещето... Очаквам на пазара таблета на Леново - Тинкпад 8, който ще е винаги с мен, много се надявам април месец да пуснат Лумиа с две сим карти, която да замени сегашния ми Сони М. 808 ще оставя за снимки, поне докато не видя нещо повече в наследника на 1020, но предвид факта, че едва ли ще е под 4.5 инча имам резерви... И така. ;)

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 02 фев 2014, 15:23

[Quote]Единият пуснал списък с 10 приложения, които ги няма в WP, обаче е забравил да напише, че повечето имат в пъти по-добри аналози, а останалите няколко покриват свръх малка низша хора. [/Quote]
1. Казва се \"ниша\", а не \"низша\" ;)

2. Аз поисках да ми посочите алтернативи на тези приложения - моля те, направи го, това пък може да ме убеди да си взема лумия, ако наистина ги има ;) Моля те, наистина искам да видя кои са аналозите им :)

3. Никъде не съм писал, че тези приложения са важни за масата хора, а ЗА МЕН...

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 02 фев 2014, 15:26

[Quote] напротив приятелю, изискванията ми са големи[/Quote]
Аха, я кажи какво използваш освен за ФБ, снимки и СМСи?

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 02 фев 2014, 15:29

[Quote]Просто споделям че съм много доволен от WP, а че има още много неща да се добавят спор няма. [/Quote]
Именно това написах и аз още при пускането на Лумия 800, когато го ползвах за окло месец тестово... Приятна за работа, добре замислена, но още много неща липсват... Липсващите неща може би намаляват, но още си липсват...

qwertys
Регистриран: 22 ное 2006, 12:01

Мнение от qwertys » 02 фев 2014, 21:47

Очевадно е безмислен спора, само да вметна, че от времето, когато си ползвал тестово лумия 800 много вода е изтекла вероятно :D Щом този спомен все още те стимулира да си с андроид, стой си с него! (yes)

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 02 фев 2014, 22:56

Ами, айде стимулирайте ме да пробвам друго, де... Вижда се, че съм отворен за всякакви експерименти ;) Само ми покажете, че ще ми върши работа... Зададох конкретни въпроси дали мога да разчитам на конкретна функционалност и дали има алтернативни приложения за тези, които ползвам... Отговорихте ми, че имало и били по-добри, но не казахте кои са конкретно...

И без това за втори телефон ползвам една слушалка, ако има смисъл, що да не си взема някоя лумия...

Отговори