Xiaomi Mi A1 има двойна камера и ще се предлага в България
Re: Xiaomi Mi A1 има двойна камера и ще се предлага в България
Има ли вече официален дистрибутор?
-
- Регистриран: 15 окт 2006, 12:11
Re: Re: Xiaomi Mi A1 има двойна камера и ще се предлага в България
Има, аз съм. Давам номер на айбан на л.с.:D
Note 20 Ultra 5G
Браво на Xiaomi, много добре напредват и постоянно разширяват пазарите, на които се продават официално!
-
- Регистриран: 26 апр 2013, 14:42
И аз привествам тази китайска марка на нашия пазар. Правят добри телефони за цената си. Бях с redmi 3s, но го дадох на племенника. За 8 месеца има само една забивка. Преди 4-5 месеца четох че са подписали споразумение с Нокия за патенти. И вече навлизат на европейските пазари.(yes)
Алчните търговци ще му сложат поне 200 кинта отгоре.
В Китай се продава за 250$ около 420 лева тук ще е поне 600 лева 4/64гб версия https://www.aliexpress.com/w/wholesale-Xiaomi-Mi-A1.html?spm=2114.search0104.0.0.ATFl3Y&initiative_id=AS_20170905080924&site=glo&g=y&SortType=price_desc&SearchText=Xiaomi+Mi+A1&needQuery=n
До всички, които коментират цената - в Индия официалната е 197 евро = 385,32 лева. Вероятно това е преди данъците. С Китай си има разни спогодби за избягване на двойното данъчно облагане на европейско ниво, така че върху стоките за крайните потребители се начислява ДДС в размер на 20% в България, което прави около 463 лева, но трябва да ви издадат и касов бон с номер на регистрация по ДДС на фирмата, който да регистрирате в лотариите на НАП за кола и други придобивки. Колко надценка ще си сложат търговците си е тяхно решение, защото сме на свободен пазар и всеки си преценява на колко да си продава стоките, стига да не са под себестойността, че иначе от КЗК могат да го посетят. Каква ще е цената - ще видим, само да ви припомня как Nokia 6 струваше около 600-700 лева, а сега всички са съгласни, че струва 469 лева, така че пазарът се саморегулира.
Нека имат избор хората! Който иска 2 години гаранция ще си го вземе от тукашните търговци. За който не е оправдано да дава 200 лв. отгоре за едната гаранция, ще си го поръчва както и досега от алиекспрес или olx.
Re: Re: Re: Xiaomi Mi A1 има двойна камера и ще се предлага в България
[Quote]Каква ще е цената - ще видим, само да ви припомня как Nokia 6 струваше около 600-700 лева, а сега всички са съгласни, че струва 469 лева, така че пазарът се саморегулира.
[/Quote]
Колега, с цялото ми уважение към мнението ви, позволете да не се съглася.
Примера, който давате не е саморегулиране, а регулиране на пазара с намесата на един от основните играчи - в случая Технополис.
Апарата на свободна продажба в т.нар. "гаражни фирми" струваше 580-590 лева, когато един петък привечер се появи в Технополис на цена 469 лева и от там нататък всички вече нямаше как да не се съобразят.
Това, обаче, не винаги е възможен регулатор, а само в случаите, когато Технополис са директен вносител на дадена стока, марка и модел.
Когато купува от представителите, няма как да се получи описаното по-горе.
[/Quote]
Колега, с цялото ми уважение към мнението ви, позволете да не се съглася.
Примера, който давате не е саморегулиране, а регулиране на пазара с намесата на един от основните играчи - в случая Технополис.
Апарата на свободна продажба в т.нар. "гаражни фирми" струваше 580-590 лева, когато един петък привечер се появи в Технополис на цена 469 лева и от там нататък всички вече нямаше как да не се съобразят.
Това, обаче, не винаги е възможен регулатор, а само в случаите, когато Технополис са директен вносител на дадена стока, марка и модел.
Когато купува от представителите, няма как да се получи описаното по-горе.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!
Много обещаващ, браво, че Шаоми навлизат в Европа и у нас!
Следващият ми телефон след хонора, без съмнение.
Ето едно превю от един много компетентен индиец, който макар че говори малко смешно английски, има страхотни ревюта, енджой...:
[Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TxMGFfVfSFQ[/Youtube]
Следващият ми телефон след хонора, без съмнение.
Ето едно превю от един много компетентен индиец, който макар че говори малко смешно английски, има страхотни ревюта, енджой...:
[Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TxMGFfVfSFQ[/Youtube]
Pixel 8