Xiaomi може да представи четири модела със 108-мегапикселов сензор
Новина от MobileBulgaria Xiaomi може да представи четири модела със 108-мегапикселов сензор
-
Последна промяна от npet на 19 юли 2020, 17:58, променено общо 1 път.
-
Re: Xiaomi може да представи четири модела със 108-мегапикселов сензор
Ще могат да правят 108 МР снимка с процесор, който и 64 МР не поддръжка?
Ето за това ме дразнят китайците - лъжат като дърти цигани.
Ето за това ме дразнят китайците - лъжат като дърти цигани.
Самсунг ги ползват за бета тестери, като им дават новите си сензори, а самите те няма да ги слагат в близките две години. Ама нека китайците да са първи с иновациите... После, защо не искам да си купувам боклуците им
Samsung GALAXY S22 Ultra
За няколко секунди човек може да си направи справка, че актуалния SD 855 поддържа до 48 МР. Какви 108 сънуват тези китайци - ние да не сме чак такива балъци?
Ползвам китаец, но супер ме дразнят като започнат да лъжат най-нагло.
Е, надали ще има смисъл или опция да се снима в тази резолюция. Като разделиш на 4 се получава съвсем нормална снимка, за каквото е предвиден този сензор. И да, 64те мп които слагат в последните модели имат голяма разлика в качеството. Не ползвайте хубавото щом не ви дразни самата идея )
Напротив, аз съм един от тези, които харесват големите сензори с много пиксели. Само, че след като процесора не поддържа повече от 48 МР би ли обяснил как ще направиш снимка, в която да комбинираш 4 пиксела в един, след като за процесора те не съществуват като цифрова информация?arakchiev написа: ↑04 сеп 2019, 12:27Е, надали ще има смисъл или опция да се снима в тази резолюция. Като разделиш на 4 се получава съвсем нормална снимка, за каквото е предвиден този сензор. И да, 64те мп които слагат в последните модели имат голяма разлика в качеството. Не ползвайте хубавото щом не ви дразни самата идея )
Това ли е хубаво, да ти продават камера, която уж може да прави 108 или дори 64 МР снимки, а реално да не може повече от 20 МР?
Мерси, ползвай си ги със здраве тези хубавини. Утре може да ти кажат, че в един пиксел събират трилиони фотони и да се вържеш, че ще правиш снимки с 200 терапиксела.
Чакай, ти за кой процесор говориш? Защо реши, че става дума за 855?
Тази разработка е съвместна на Xiaomi и Samsung, така че явно са намислили нещо, за да се получи. Някакси си много недоверчив, мен не ме лъжат както теб. На всеки що годе грамотен му е ясно какво купува като на кутията пише 48 или 64 мп сензор - pixel-binning технология. Която, впрочем, кара P30 Pro да вижда в тъмното като сова ) Скептицизмът ви е безполезен, според мен, тук говорим за сензор със съвсем друг размер от обичайното
Тази разработка е съвместна на Xiaomi и Samsung, така че явно са намислили нещо, за да се получи. Някакси си много недоверчив, мен не ме лъжат както теб. На всеки що годе грамотен му е ясно какво купува като на кутията пише 48 или 64 мп сензор - pixel-binning технология. Която, впрочем, кара P30 Pro да вижда в тъмното като сова ) Скептицизмът ви е безполезен, според мен, тук говорим за сензор със съвсем друг размер от обичайното
Така ли? И с кой процесор ще е споменатия Mi Mix 4, с някой извънземен ли?arakchiev написа: ↑04 сеп 2019, 13:11Чакай, ти за кой процесор говориш? Защо реши, че става дума за 855?
Xiaomi Mi Mix 4 with Snapdragon 855+ and 108MP camera spotted in the wild - https://www-techradar-com.cdn.ampprojec ... n-the-wild
А P30 pro вижда толкова в тъмното, колкото да отбие номера. Имам любителски уред за нощно виждане и знам за какво говоря.
Абе братле, тия спекулации са само в твоята глава Изчакай да обявят нещо официално пък тогава да коментираме, става ли? Може и да не е Mix 4 планирания телефон с тоя сензор, може да ползват 865 за следващите модели... може много неща. Всичко дотук са догадки. Нахвърляш се сякаш тия някога не са си държали на думата, което е точно обратното. Щом са казали, че работят по въпроса, то 100% знаят какво правят. Спри се малко с тоя негативизъм. Докато не измислиме аз и ти как да произведеме процесор, който да ги чете тия мегапиксели, по-добре да седиме търпеливо и да гледаме. А аз и цъкам с език...
А иначе P30 Pro наистина вижда в непрогледен и за окото мрак. Това, брат, е снимано на 0.05 LUXa... знаеш какво значи това, щом имаш уред за нощно виждане
https://i1.wp.com/www.ubergizmo.com/wp- ... 1000&ssl=1
А иначе P30 Pro наистина вижда в непрогледен и за окото мрак. Това, брат, е снимано на 0.05 LUXa... знаеш какво значи това, щом имаш уред за нощно виждане
https://i1.wp.com/www.ubergizmo.com/wp- ... 1000&ssl=1