Xiaomi влиза официално в Испания!!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi влиза официално в Испания!!
Да не забравяме и че ДДС-то в Испания е по-ниско 16% http://www.forcom-bg.com/dds/3/3.2.htm
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi влиза официално в Испания!!
Algor, не са 22 лв икономоите, заради които пазаруване от Китай, поне 100 са. Но съм напълно съгласен, че при по-високо ДДС, при нужда да се плати на сервиз, цената расте оправдано(друг е въпросът дали на сервиза е платено адекватно за гаранцията - ако не е - се търси всяко възможно оправдание, че клиентът е виновен, ако е - още на другия ден или другата седмица имате оправена машина без глупости).
Не съм съгласен и че се молим да дойде работещ телефон. Като поръчваме от търговци с висок рейтинг той е проверен преди пращане и е опакован със страшно много bubble wrap, стиропор, омекотяващи неща и си работи. Ако случайно не - aliexpress и ebay са като escrow - търговецът няма да получи парите, докато не се разреши спора.
Колкото до ДДС и митница - преди може да се е спестявало по-лесно от тях, сега почти няма телефон да не е спрян там. Хубавото е, че вече може да доплатиш 18 лв на БГ пощи и не е нужно да се разкарваш до там.
Ще кажеш - луд ли су да пестиш само от сервиза, може да ти потрябва.
Може, ама аз веднага си рутвам телефона, махам товарещи заводски приложения, спирам рекламите и излишния трафик. Повечето български гаранции така или иначе отпадат при тези действия.А и за 20 лв мога да го пратя да го ремонтират в Китай.
[B]Което ме кара да попитам:
Ще важи ли българската гаранция при root-ване? Китайската важи. [/b]
Не съм съгласен и че се молим да дойде работещ телефон. Като поръчваме от търговци с висок рейтинг той е проверен преди пращане и е опакован със страшно много bubble wrap, стиропор, омекотяващи неща и си работи. Ако случайно не - aliexpress и ebay са като escrow - търговецът няма да получи парите, докато не се разреши спора.
Колкото до ДДС и митница - преди може да се е спестявало по-лесно от тях, сега почти няма телефон да не е спрян там. Хубавото е, че вече може да доплатиш 18 лв на БГ пощи и не е нужно да се разкарваш до там.
Ще кажеш - луд ли су да пестиш само от сервиза, може да ти потрябва.
Може, ама аз веднага си рутвам телефона, махам товарещи заводски приложения, спирам рекламите и излишния трафик. Повечето български гаранции така или иначе отпадат при тези действия.А и за 20 лв мога да го пратя да го ремонтират в Китай.
[B]Което ме кара да попитам:
Ще важи ли българската гаранция при root-ване? Китайската важи. [/b]
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi влиза официално в Испания!!
Само че Алгор не сравнява цените с Китай, а с тези по европейските магазини. Оказва се, че ако искате читав сервиз, цената в България и другите европейски страни, където се предлага е почти еднаква.
Разбира се по Европата има постоянно някакви промоции, което е супер да се възползват и нашенци. Всеки е свободен да избира откъде да си купува техниката. Няма нужда от караници. (yes)
Разбира се по Европата има постоянно някакви промоции, което е супер да се възползват и нашенци. Всеки е свободен да избира откъде да си купува техниката. Няма нужда от караници. (yes)
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Xiaomi влиза официално в Испания!!
Наистина няма нужда от караници. Новината е добра, като миниум дава още една възможност за покупка на прилични телефони на разумни цени. За човек пътуващ два пъти месечно до Барселона например, не е проблем да пазарува от там.
пп. Фокскон искат да направят Шарп един от петте най-големи в бизнеса- ето още една добра новина от Далечния Изток.
пп. Фокскон искат да направят Шарп един от петте най-големи в бизнеса- ето още една добра новина от Далечния Изток.
Re: Re: Xiaomi влиза официално в Испания!!
Фокскон изкараха дори един нелош Андроид телефон под собствена марка. А орефвид, че правеха Iphone, чуваше се, че бил доста качествено сглобен. Но с малко памет и една сим карта, не много бърз процесор, не стана популярен.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi влиза официално в Испания!!
[Quote]Колкото до ДДС и митница - преди може да се е спестявало по-лесно от тях, сега почти няма телефон да не е спрян там. [/Quote]
Пет телефона последните две години. Нито един на митница, при това не бяха с DHL доставени.
Пет телефона последните две години. Нито един на митница, при това не бяха с DHL доставени.
[Quote]Новината е добра, като миниум дава още една възможност за покупка на прилични телефони на разумни цени. За човек пътуващ два пъти месечно до Барселона например, не е проблем да пазарува от там. [/Quote]
Точно така. Да не забравяме, че има и над 100 000 българи, живеещи и работещи в Испания!
Точно така. Да не забравяме, че има и над 100 000 българи, живеещи и работещи в Испания!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi влиза официално в Испания!!
[Quote]Разбира се по Европата има постоянно някакви промоции, което е супер да се възползват и нашенци. Всеки е свободен да избира откъде да си купува техниката.[/Quote]
Добре казано, Ванка! А когато нашите търговци се научат, че се печели от оборот, а не от висока надценка, ще купуваме и от България. Малко бавно стават нещата, но тук по принцип всичко става бавно. Добре че го има Европейския съюз и електронната търговия!
Добре казано, Ванка! А когато нашите търговци се научат, че се печели от оборот, а не от висока надценка, ще купуваме и от България. Малко бавно стават нещата, но тук по принцип всичко става бавно. Добре че го има Европейския съюз и електронната търговия!
Re: Xiaomi влиза официално в Испания!!
При отворен пазар нашите търговци не би трябвало въобще да ни вълнуват. Всеки преценя как, колко и на кого да плати от своите пари.
Така е. Аз съм виждал у нас преди да тръгне и да се популяризира aliexpress 5-6 пъти надценка на техника спрямо там.(да не говорим спрямо taobao и alibaba на едро). Сега това вече рядко се случва, само за редки неща.