Yettel увеличава цените на всички абонаменти с 15%

treyyy
Регистриран: 03 май 2008, 18:56

Re: Yettel увеличава цените на всички абонаменти с 15%

Мнение от treyyy » 22 яну 2023, 17:37

Друг въпрос е, че би трябвало да се атакуват и договорите, които са едностранно в интерес на оператора. Ами щом е заложил индексация за инфлация, не трябва ли да има и клауза за случаи на дефлация?

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 22 яну 2023, 17:53

bomobilebulgaria написа:
22 яну 2023, 09:35
И аз бих се включил в един подобен иск/подписка за премахване на помощите за тока от Йеттел на държавно ниво (дори отнемането им със задна дата), защото така те хем получават помощи от държавата заради инфлацията и в същото време втори път използват инфлацията за компенсация на фирмата си от нейните настоящи клиенти.
Също такя може да се включи и помощта за горивата (дори отнемането им със задна дата), все пак Йеттел си индексира всички клиенти с 15.3%, което значи че самите ние покривсме "загубите от инфлацията" и държавната помощ им идва като злоупотреба, освен това така те са превилигировани спрямо конкуренцията в други браншове.
Все пак държава даде тези помощи на бизнеса, за да не поемат всичко на гърба си гражданите на България.
Има логика в това, което казваш! :idea:

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 22 яну 2023, 18:49

Успех с колективните/индивидуалните искове, но клаузата в общите условия при всички оператори естествено е в ущърб на клиента.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

Cv3T0m1R
Регистриран: 17 сеп 2011, 02:38

Мнение от Cv3T0m1R » 22 яну 2023, 20:19

И аз бих се включил в един подобен иск/подписка за премахване на помощите за тока от Йеттел на държавно ниво (дори отнемането им със задна дата), защото така те хем получават помощи от държавата заради инфлацията и в същото време втори път използват инфлацията за компенсация на фирмата си от нейните настоящи клиенти.
Не че не заслужават, ама това важи за 90% от българските компании. Яйцата и млечните продукти почти си удвоиха цените за една година, въпреки тлъстите субсидии за тока които получават, ама никой не чувам да ги плаши за КЗП.

Иначе ето тук има образец на жалба.
https://bnr.bg/burgas/post/101767801/pu ... telekomite

mjoy383
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от mjoy383 » 22 яну 2023, 20:58

аз също съм пуснал жалба до КЗП и мои колеги също пуснаха в офиса. Колкото повече сме толкова по-добре, а ако искате може и по сутришните блокове да ги поканим да обяснят какво правят в бг тия малоумни компании

bomobilebulgaria
Регистриран: 04 авг 2006, 22:05

Мнение от bomobilebulgaria » 23 яну 2023, 07:50

Cv3T0m1R написа:
22 яну 2023, 20:19
Не че не заслужават, ама това важи за 90% от българските компании. Яйцата и млечните продукти почти си удвоиха цените за една година, въпреки тлъстите субсидии за тока които получават, ама никой не чувам да ги плаши за КЗП.

Пълна глупост е това, което евентуално са ти казали да напишеш. Нищо общо няма едното с другото.
До преди 4 години съм бил управител на животновъден обект плюс около 4ха обработваема земя.
Мога да ти кажа, че фуражите са скочили над два пъти.. наближават три, торовете и препаратите имат също над два пъти надценка. Мога още много да ти говоря за внушенията, които правиш - тук проблемът е в търговецът, а не в "компанията майка"/производителят както е при Йетел. Само ще ти дам пример - суровото мляко преди 4 години ни го изкупуваха на около 80 стотинки, сега го изкупуват на около 1лв. до 1.2лв. сам си обясни къде отива разликата до 20 лв. за кг. сирене, 30 лв. за кг. кашкавал и 3.5 лв. за литър прясно мляко.
Както и да е, това е технологичен форум и не е хубаво да се опитвате да разводнявате темата, евентуално с умисъл.

Това, което забравих да вметна е, че трябва дори и да спечелим срещу терора на компанията Йеттел, при никакви условия да не се връщаме или да не преподписваме отново.
Покрай мен над 40 човека, вече твърдо сме решили, че повече тази компания не съществува за нас. Доволни сме от услугата, но такава гавра не е за прошка :!:
Последна промяна от bomobilebulgaria на 23 яну 2023, 07:56, променено общо 1 път.

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Мнение от defierofodds » 23 яну 2023, 07:53

bomobilebulgaria написа:
23 яну 2023, 07:50
Cv3T0m1R написа:
22 яну 2023, 20:19

Пълна глупост е това, което евентуално са ти казали да напишеш. Нищо общо няма едното с другото.
До преди 4 години съм бил управител на животновъден обект плюс около 4ха обработваема земя.
Мога да ти кажа, че фуражите са скочили над два пъти.. наближават три, торовете и препаратите имат също над два пъти надценка. Мога още много да ти говоря за внушенията, които правиш - тук проблемът е в търговецът.
Както и да е, това е технологичен форум и не е хубаво да се опитвате да разводнявате темата, евентуално с умисъл.

Това, което забравих да вметна е, че трябва дори и да спечелим срещу терора на компанията Йеттел, при никакви условия да не се връщаме или да не преподписваме отново.
Покрай мен над 40 човека, вече твърдо сме решили, че повече тази компания не съществува за нас. Доволни сме от услугата, но такава гавра не е за прошка :!:
Точно, тук има невъзможност да обосноват нуждата от увеличение (Особено пък в съвсем същия размер като годишната инфлация и то инфлацията за миналата година, която вече отмина, а с нея и платените такси) и действат на принципа "Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак".

PanasonicMobile
Регистриран: 28 юли 2011, 11:56

Мнение от PanasonicMobile » 23 яну 2023, 09:59

Аз все още нямам смс за увеличение. Доколкото разбирам скъпите планове не ги вдигат, то иначе трябва с 8.50 да ми вдигнат плана.

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Мнение от defierofodds » 23 яну 2023, 10:09

PanasonicMobile написа:
23 яну 2023, 09:59
Аз все още нямам смс за увеличение. Доколкото разбирам скъпите планове не ги вдигат, то иначе трябва с 8.50 да ми вдигнат плана.
Интересно как ще процедират с цените за нови клиенти. Защото наистина вдигнат ли с толкова скъпите планове, няма кой да се излъже. От друга страна евтините вдигнал ли ги, те ще станат кажи-речи като сегашните скъпи. Никак не се връзва. Обаче пък ако не вдигнат нищо, тогава пак им издиша тезата за нужда от индексация.

bomobilebulgaria
Регистриран: 04 авг 2006, 22:05

Мнение от bomobilebulgaria » 23 яну 2023, 10:35

PanasonicMobile написа:
23 яну 2023, 09:59
Аз съм на 45 лв. (37 лв. без ДДС) на месец и имам смс, че ще се вдига.

Отговори