Задава ли се нова индексация на тарифните планове от мобилните оператори?
Новина от MobileBulgaria Задава ли се нова индексация на тарифните планове от мобилните оператори?
Ебати поръчковата статия... цените на тока паднаха.. дизела от 3,50 лв в момента е 2,80.. така че логиката е таксата да се намали, а не да се увеличава... да не говорим и за тъпотията написана за заплатите на служителите... в кол центъра на йетел заплатата е близо до минималната... ама във времена на капитализъм така ше е... тука проблема е в държавата, защото го позволява това нещо...
-
- Регистриран: 04 авг 2006, 22:05
Re: Задава ли се нова индексация на тарифните планове от мобилните оператори?
Абонатите на Виваком получиха съобщение миналия месец че предстои намаляване на на месечните им такси. Не знам за какво индексиране се говори и кой ви плати за да ни "подготвите"..
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Ама готини сте и вие Ако държавата ще се намесва за цените на плановете, да се намеси и за цената на кафето и газираната вода? Никой не ми е плащал каквото и да е да подготвям, споделих практика от други държави в ЕС. Пък вие си мислете каквото си искате.
Мамиц_та им! Още една индексация и вече няма да съм клиент на мобилните ни оператори! Ще говоря само от дома или от службата и само през Вайбър! Там поне ще ми е безплатно, пука ми, че няма да имам мобилна връзка!
По принцип си прав. И аз когато се отвратих от социалните мрежи ликвидирах ВСИЧКО - Фейсбуци, Тик-Тоци, Инстаграми, Телеграми, Туитъри-муитъри. Но когато имаш семейство и носиш отговорност за него, без мобилна връзка 24/7 не може.
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Безумна статия. Няма да коментирам печалбите им или съмнителната законност на подобни клаузи. Индексацията е базирана на инфлационния индекс. И не търпи никакви разсъждения какви разходи имали. Не могат да индексират по свое усмотрение таксите само защото било "оправдано".
Ти правиш ли разлика между EBITDA и Net income?defierofodds написа: ↑05 дек 2023, 06:21Безумна статия. Няма да коментирам печалбите им или съмнителната законност на подобни клаузи. Индексацията е базирана на инфлационния индекс. И не търпи никакви разсъждения какви разходи имали. Не могат да индексират по свое усмотрение таксите само защото било "оправдано".
И кое е незаконното? Сърди си на хората, които предизвикаха тази инфлация, не на операторите.
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Не може да не се появи някой, който да се направи на интересен и знаещ, и да спори само заради спора, бранейки с голи гърди безскрупулни "бизнесмени". Законно ли е да вдигат таксите на съществуващи планове не на база инфлационен индекс, а защото за решили, че са им се увеличили разходите (А то разход, между другото, е и купуването на друг оператор, като Булсат. Някой да ги е карал насила да купуват? Не е работа на клиентите да изплащат прищевки на самозабравили се мутри. Аз ако си купя последния модел флагман, няма да пропагандирам как трябва да ми намалят таксата, за да си покрия разходите около телефона)? Да или не? Останалото са празни приказки (Като 100% от статията, която изобщо не засяга потребителския индекс на инфлацията).Apple_fan написа: ↑05 дек 2023, 07:29Ти правиш ли разлика между EBITDA и Net income?defierofodds написа: ↑05 дек 2023, 06:21Безумна статия. Няма да коментирам печалбите им или съмнителната законност на подобни клаузи. Индексацията е базирана на инфлационния индекс. И не търпи никакви разсъждения какви разходи имали. Не могат да индексират по свое усмотрение таксите само защото било "оправдано".
И кое е незаконното? Сърди си на хората, които предизвикаха тази инфлация, не на операторите.
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Добре де, защо в Англия например си имат гарантиран ръст от 3.9%, без значение от инфлацията? И там ли е картел, мафия и т.н. и държавата трябва да се намесва?
Проблем си остава и в липсата на MVNO който ще предлага по-агресивни планове, както и някои екстри, които ви ги дават без да ги искате, но са сметнати в цената. Роумингът е един от тях. Баба ви ако никога няма да пътува в чужбина - защо да плаща изобщо план с включена услуга роуминг?
Написал съм и това мнение в последния абзац
Every year in April, we increase your monthly bill by the CPI (UK Consumer Price Index), plus 3.9% to cover the increasing costs of running our network
Проблем си остава и в липсата на MVNO който ще предлага по-агресивни планове, както и някои екстри, които ви ги дават без да ги искате, но са сметнати в цената. Роумингът е един от тях. Баба ви ако никога няма да пътува в чужбина - защо да плаща изобщо план с включена услуга роуминг?
Написал съм и това мнение в последния абзац
Every year in April, we increase your monthly bill by the CPI (UK Consumer Price Index), plus 3.9% to cover the increasing costs of running our network