Засега Apple няма да вгражда сензор за отпечатъци в дисплея

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Засега Apple няма да вгражда сензор за отпечатъци в дисплея

Мнение от centur » 08 сеп 2018, 20:43

Не, не затварям нищо, а дори всичко да отворя работи идеално гладко. Специално за случая съм затворил следните: Messenger, Viber, Whatsapp, Contacts, Notes и Settings защото съдържат лични данни ... иначе и тях си ги минимизирам спокойно - общо 78 минимизирани приложения/игри, както се вижда 72 (заради изброените по-горе) не го тормозят: https://ndox.abv.bg/download?id=329648541d
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

terry1
Регистриран: 24 сеп 2007, 17:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Засега Apple няма да вгражда сензор за отпечатъци в дисплея

Мнение от terry1 » 08 сеп 2018, 21:11

(yes)

На Андроида ако му отвориш 20 във фон и умира ако ще и с 6 RАМ да е, липса на редовни актуализации, от версия на версия става наистина по-добре, но менютата все по объркани и неясни, при ябълката е точно обратното все по оптимизиран и добре работещ софтуер. Възстановяване на телефон или смяна при ябълката е много по лесно и ясно. Батерия, дисплей, аудио всичко при ябълката работи по добре. Скенер за отпечатък, докато бях със Самсунгите винаги се случваше да има проблем, с ябълката никога. Преди няколко дни видях че спират всякакви актуализации за S6, а това им е флагман който все още е по-добър от много такива на други фирми и по-добър от някой следващи на Самсунг. Apple ще предоставят iOS12 и на iPhone 5s който е от 2013. Сещате ли се за някоя пръчка на Самсунг или НТС от 2013 със стоков Андроид 9.0? Как ли ще работи :D:D

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Засега Apple няма да вгражда сензор за отпечатъци в дисплея

Мнение от tzincbg » 08 сеп 2018, 21:34

Няма как да отвориш 20 на Андроид. Последните си ги затваря автоматично. На някои устройства и на стари версии е имало проблеми, вече не, изключваме някои брутално лакоми приложения.
Но и затова има решение - lite версии, други подобни игри.

wer_aac
Регистриран: 23 юни 2013, 20:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Засега Apple няма да вгражда сензор за отпечатъци в дисплея

Мнение от wer_aac » 08 сеп 2018, 22:06

Благодаря за инфото. Има някои плюсове като i message и т.н, но всичко е по-скоро на лична симпатия спрямо дадена марка.
Гледам говорите и за приложения във фонов режим. Ами андроида е по тромавичък, но на А5 отворих 70 приложения и няма никакво забавяне. Това са по-скоро митове от преди. Андроид-а си работи гладко, а си представям на флагман как ще е примерно Ноут 9. Убеден съм, че и със 100 отворени приложения си работи нормално, защото нещата не са като преди 3 години.:)

zavod
Регистриран: 20 окт 2011, 21:43

Re: Re: Re: Засега Apple няма да вгражда сензор за отпечатъци в дисплея

Мнение от zavod » 08 сеп 2018, 23:33

Аз спокойно си ползвам андорид телефон, без да го хаквам, щото ми праща локализията на Гугъл, и да му махам средния фингер и т.н.
Това са неща важни за хората ползващи "работни коне", вместо телефон :) мислещи, че ще излъжат системата, като платят 300-400 лв по-малко за телефон, а отделяйки вероятно стотици часове от живота си в постигане на нещо минимално над посредственото от магарето си. Поне да стане върху целия дисплей, да има някаква реална разлика от сега.

И има различни начин за сваляне на отпечатък от предмети, може да видите в ютуб.

И именно защото има и други по-сигурни начини не бързат с въвеждането на нещо, което така или иначе има достатъчно недостатъци.

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Засега Apple няма да вгражда сензор за отпечатъци в дисплея

Мнение от tzincbg » 09 сеп 2018, 00:05

99% от статистиките се измислят на момента. Как пък го измисли стотици часове. Точно два часа ми отне днес едно Xiaomi на близка. От "виетнамски" ROM към Mi Globe с блокирана синхронизация с Китай. С magisk root, криене на рута от приложението на банката, блокиране на всички реклами с Adaway, изтриване на ненужни приложения, понижаване на честотата на процесора и постигане на още по-дълъг живот на двойната 4000mah батерия. Активиране на camera 2 api. Намиране на работещ Google cam mod за него. Получават се по-хубави снимки с него, защото HDR + не изисква множество снимки, а само една. Следват допълнителни оптимизации на свободната памет и батерията. Viper 4 Android mod за страхотен звук.
След всичко това си работи екстра и никой не може да ме убеди, че Qualcomm 625 лагва. Няма такъв филм. Сега собственичката на телефона може веднъж месечно да си пуска приложението Cleaner да обира боклуците и това е всичко - пей сърце.

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Засега Apple няма да вгражда сензор за отпечатъци в дисплея

Мнение от tzincbg » 09 сеп 2018, 05:34

Според мен могат. Но искат да усъвършенстват отключването с лице и потребители са им опитни зайчета. Ако сложат пак отпечатък - хората ще зареждат все още малко по-проблемното лицево отключване. То заради неговите компоненти е notch-ът, всъщност.

zavod
Регистриран: 20 окт 2011, 21:43

Re: Re: Re: Re: Re: Засега Apple няма да вгражда сензор за отпечатъци в дисплея

Мнение от zavod » 09 сеп 2018, 08:50

Прилича ми на вица. Човек го боли зъба повече от седмица и решава да отиде най-накрая. Сяда и зъболекаря за 5 минути му решава проблема. Става от стола и пита: Колко ще струва? Зъболекаря му казва двеста лева! Как двеста лева? Ти работи 5 минути! Да, но преди това съм учил 10 години!
И пак около самото рутване вероятно е имало още изгубено време.
И съвсем скоро секюритито ще стане комбинация от 2+ различни техники. Но нека изчакаме.

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Засега Apple няма да вгражда сензор за отпечатъци в дисплея

Мнение от PoceH_BS » 09 сеп 2018, 10:40

Изгубеното време е натрупано знание.
Изгубеното време и нерви когато не ти работи смартфона както ТИ искаш не може да се измери с времете което си вложил първоначално. Важи и за всички OS.
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

terry1
Регистриран: 24 сеп 2007, 17:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Засега Apple няма да вгражда сензор за отпечатъци в дисплея

Мнение от terry1 » 09 сеп 2018, 12:33

Нямам излишно време и нерви да ги губя за това да не ми работи телефона. Това е уред който трябва да ме улеснява, а не обратното и затова искам като взема някакъв модел да ми върши работа и да ми харесва.

[B]tzincbg[/B] - колко приложения в крайна сметка може да се отворят едновременно на Андроид че нещо се обърках аз не знам, но ти казваш че над 20 ги затваря автоматично, а [B]wer_aac[/B] е отворил 100!?

Снощи отворих всичките които имам на телефона ми, офис365, камера и работеше без видима разлика. Омръзна ми да ги сравнявам с Андроид в крайна сметка преминах на iOS и съм по доволен. Както написах и по-надолу защото очаквам и по дълга софтуерна поддръжка най малкото.

Отговори