Защо е най-добре да зареждате iPhone 15 Pro Max с 20W адаптер
Новина от MobileBulgaria Защо е най-добре да зареждате iPhone 15 Pro Max с 20W адаптер
-
- Регистриран: 26 ное 2006, 03:12
"'На фона на това 20-ватовият адаптер е по-компактен, а също зареждането с по-ниска мощност помага за по-бавното деградиране на батерията.''', която и без това е най-ниския клас и качество във висок клас телефон. Има орязване на батерията, за да се спести от цената на телефона. Вместо 800, 1000 или 1600 цикъла във високия клас китайски телефони, APPLE ползва батерия с 400 цикъла. Затова последното поколоение 14 и най-новото поколение 15, батерията деградира по-бързо. За 15 тепърва ще се покаже, но се ползва същия нисък клас батерия, като преходонот поколение.
Samsung S23 Ultra Phantom Black 1TB
Re: Защо е най-добре да зареждате iPhone 15 Pro Max с 20W адаптер
Някакъв източник дали имаш за качеството на батерията?
След 6 години и 1700 цикъла iPhone X е с 81% от първоначалния си капацитет при мен.
След 3 години и 990 цикъла iPhone 12 pro max e с 87% от първоначалния си капацитет.
Сега ще видим и 15-ката, но няма основание да се мисли, че ще е по-зле.
След 6 години и 1700 цикъла iPhone X е с 81% от първоначалния си капацитет при мен.
След 3 години и 990 цикъла iPhone 12 pro max e с 87% от първоначалния си капацитет.
Сега ще видим и 15-ката, но няма основание да се мисли, че ще е по-зле.
-
https://www.aroged.com/2023/10/03/iphon ... w-quality/
Това е едно от местата.
https://www.kaldata.com/%D1%82%D0%B5%D0 ... 45052.html
Това е на български.
Имаше го ив REDDIT, ама са го изтрили...
Иначе съм объркал циклите:600 цикъла са, не са 400...
Моя грешка.
Това е едно от местата.
https://www.kaldata.com/%D1%82%D0%B5%D0 ... 45052.html
Това е на български.
Имаше го ив REDDIT, ама са го изтрили...
Иначе съм объркал циклите:600 цикъла са, не са 400...
Моя грешка.
-
И между другото, без да се заяждам ти как провери твоите цикли на тези телефони... циклите се мерят не с това колко пъти си ги зареждал, а с това колко пъти си го зареждал от 0 до 100 процента, тоест ако сега си го заредил от 20 до 100 то тогава не е цикъл а 4/5 от него и пак не е точно така. Защото от 85 до 100 процента е най вредно за батерията да се зарежда и тогава се износва най-много. Както и от 0 до 100 % така и да пада до 0 процента постоянно. Сложно се изчисляват. Но горе-долу така се изчислява. Ако една батерия например се зарежда 10% от цикъл между 30 - 80 процента, то тогава издържа около 10000 цикъла от 10%. Но никой не си зарежда телефона така... Демек 1000 пълни цикъла на батерията. Ако я помпиш от 0-100 процента постоянно, ще издържи обещаните 600 цикъла без проблем на 80% остатъчен заряд.
Ако я пазиш, което за мен е безмислено и я зареждаш от 20 до 80 процента, тогава ще издържи поне 800 цикъла без проблем с остатъчни 80%.
Ако я пазиш, което за мен е безмислено и я зареждаш от 20 до 80 процента, тогава ще издържи поне 800 цикъла без проблем с остатъчни 80%.
Когато закачиш айфон към мак и отвориш приложение като coconut battery можеш да видиш точния брой цикли, през които батерията е преминала. И да, мери ги точно така - 0-100%. Играл съм си доста и ги отчита правилно. Затова и цитирам гореспоменатите цикли - ще забележиш, че ако съм го зареждал от 20 до 80% и отчиташе пълен цикъл, то тогава щеше да е на повече от 2200 цикъла десятката просто защото е зареждан всеки ден и го имам от приблизително 6 години (от излизането му).
По другия въпрос - не виждам никакви факти в тази статия за лошото качество на батериите - лиикър е написал, че батериите ще карат по-малко. Но айфонът е нов и няма никакви данни все още за това.
Както казах - спекула. На база на личен опит ще заявя, че батериите досега са си били с чудесно качество и няма причина да се вярва в обратното за 15-ката докато не мине малко време и не видим как се държат.
Освен ако лиикъра разбира се не излезе с фактурите, които епъл си купуват батериите за сегашните модели и за предишни и не се види, че сегашните са значително по-евтини.
По другия въпрос - не виждам никакви факти в тази статия за лошото качество на батериите - лиикър е написал, че батериите ще карат по-малко. Но айфонът е нов и няма никакви данни все още за това.
Както казах - спекула. На база на личен опит ще заявя, че батериите досега са си били с чудесно качество и няма причина да се вярва в обратното за 15-ката докато не мине малко време и не видим как се държат.
Освен ако лиикъра разбира се не излезе с фактурите, които епъл си купуват батериите за сегашните модели и за предишни и не се види, че сегашните са значително по-евтини.
-
Така е, но няма друго обяснение, защо миналогодишния модел, тоест 14 има сериозна деградация на батерията за по-малко от година. Различно но от 89% до 94% стига процента, за по малко от година. Дали е случайно? Или са сменили с по-калпави батерии. Няма друго обяснение.
-
- Регистриран: 11 авг 2021, 02:40
Сменени са с по-калпави иначе щеше за под 3000лв да няма модел дори чистия без Про или Про Макс!maniaka_slr написа:Така е, но няма друго обяснение, защо миналогодишния модел, тоест 14 има сериозна деградация на батерията за по-малко от година. Различно но от 89% до 94% стига процента, за по малко от година. Дали е случайно? Или са сменили с по-калпави батерии. Няма друго обяснение.
Изпратено от моят SM-A546B с помощта на Tapatalk