Защо изпращането на SMS в България е толкова скъпо?
Новина от MobileBulgaria Защо изпращането на SMS в България е толкова скъпо?
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Поредното доказателство, че илюминатите имат заговор срещу нас - само в България се плащат допълнително SMS-ите.. Помня 2006 бях на студентска бригада в САЩ и бях удивен как още тогава в предплатените им планове СМС-ите са включени почти неограничено.. Беше WOW!
Re: Защо изпращането на SMS в България е толкова скъпо?
Ще спрем въобще да ползваме SMS, опции много за пращане на съобщения, да не ги изреждам. Лично аз не съм пращал SMS повече от 2 години и не ми липсват. Въпрос на навик.
То не е да ти липсват а да ти се налага. Щеш не щеш пращаш и пат 25 ст гърмят (Теленор) и като ти се наложи да пратиш десетина не да ти липсва а да намразиш извратеното ценообразуване.
Лека
Ами защо не изпратите едно официално запитване до операторите ей така от интерес да видим какво ще отговорят. Аз мисля, че точно поради факта, че никой до сега не го правил на въпрос е такова положението. Спомена за автоматичното подписване мисля е все още пресен
Впрочем преди Глобул имаха навика да включват много СМС-и в плановете си,
Иначе според мен СМС-а е най-сигурният начин за текстова комуникация. Понякога при ползване на някои от приложенията съобщението понякога се забавя или не се изобщо доставя.
Иначе според мен СМС-а е най-сигурният начин за текстова комуникация. Понякога при ползване на някои от приложенията съобщението понякога се забавя или не се изобщо доставя.
Не е сигурна въобще. Изключително лесно се манипулира името/номера на изпращащия. На Стара нокиа поне можеш да видиш, че смс центърът не е българския с +359, а друг, в детайлите на съобщението, сега на смартфон не се вижда (или ако знаете как, подскажете, моля).
Дори така бяха откраднати пари. Ти виждаш където са ти писали revolut напр. в същия смс чат уж пак от тях, че трябва да кликнеш да си потвърдиш профила, но то не е от тях, само е манипулирано да пише, че е от тях и телефона понеже вижда същия изпращаш го слага пак там и ако кликнеш - гориш.
Дори така бяха откраднати пари. Ти виждаш където са ти писали revolut напр. в същия смс чат уж пак от тях, че трябва да кликнеш да си потвърдиш профила, но то не е от тях, само е манипулирано да пише, че е от тях и телефона понеже вижда същия изпращаш го слага пак там и ако кликнеш - гориш.
Не технологията, а потребителят не е сигурен. Дайте да правим тази разлика.
И по темата - дайте да сме сериозни: кога пък точно смс-ите са били причина да изберете един или друг план в последните 4-5 години?
Причина не са били, но определено бих махнал повечето IM апове ако знаех, че всички имаме неограничени SMS-и. Който с айфон минава през iMessage, който не е - смс-и и не се занимавам с други тъпотии. Но в това си мнение сигурно съм един от около 12 в страната.
Не е сериозно цената на националните текстови съобщения да е по-висока от тези в ЕС/ЕИЗ. Говори или за много лоша конкуренция, или за липсващи регулации, или за олигополни схеми, или за всичко по-горе комбинирано. Напомня ми на факта с липсващата въздушна линейка (хеликоптер) на ПСС или въобще със спешни случаи в национален мащаб, даже и да си милиардер от чужбина, дошъл за почивка за 3 дни, който не само може да си плати за пътуването, ами може и да си купи цялата линейка (или цяла флота от такива). Нямаме спешен хеликоптер и си умираш и пари да имаш, и това е неглижиране и въобще липса на отношение на национално топ ниво. Не друго. И срам за държавата.
Аз съм с план във Великобритания за 20GB дата, безплатни разговори и безплатни текстови съобщения в ЮК и ЕС за 20 паунда на месец. Мога и още данни да си взема, но имам wifi и на работа, а и навсякъде другаде и не ми трябва. Във връзка с първия абзац, къде е богатата България в конкуренциите и регулациите, че един прост смс да ми е 40 стотинки? 2019, а не 1999 с две клетки само в центъра на София??