А1 -Тв оптика странен проблем!!!!
А1 -Тв оптика странен проблем!!!!
Здравейте ,Имам 4 приемника kstb5019 проблема е малко странен и ме човърка .....По- принцип всичко си работи перфектно ,но проблема се изразява в следното .Например ако гледам на два телевизора една и съща програм БТв около 20-30мин. и реша да превключа единият телевизор на друг канал history channel hd превключва си без грижи .....но другият тв замръзва картината за оклоло 20-30сек. после
сам си продължава на Бтв. По време на гледане нямам никакво пиксализиране или насичане ,спиране на картината .....Не го прави винаги ,и за това не мога да разбера къде е проблема .Моля за вашето мнение .Благодаря
сам си продължава на Бтв. По време на гледане нямам никакво пиксализиране или насичане ,спиране на картината .....Не го прави винаги ,и за това не мога да разбера къде е проблема .Моля за вашето мнение .Благодаря
-
- Регистриран: 06 фев 2010, 22:33
Re: А1 -Тв оптика странен проблем!!!!
Описанието прилича на това, че сигнала не се възприема еднакво от двата телевизора.
Възможна причина е начина на декодиране на сигнала: дали картата се ползва чрез сеп-топ бокс, и тогава декодираният сигнал отива към телевизора, или картата за декодиране е поставена директно в самия телевизор. Може да се опита размяна на начина на достигане на сигнала до телевизорите, или размяна на картите за декодиране, които се ползват.
Имал съм подобен проблем, и още го имам: конкретната марка и модел телевизор е с CI+ слот, но често "не се разбира добре" с декодиращата карта и сигнала идващ от нея. Опитах да я сменя - не помогна. В някои моменти сигнала просто не се декодира, или не се декодира правилно ....
Имат си и трикове и недостатъци операторите.
Възможна причина е начина на декодиране на сигнала: дали картата се ползва чрез сеп-топ бокс, и тогава декодираният сигнал отива към телевизора, или картата за декодиране е поставена директно в самия телевизор. Може да се опита размяна на начина на достигане на сигнала до телевизорите, или размяна на картите за декодиране, които се ползват.
Имал съм подобен проблем, и още го имам: конкретната марка и модел телевизор е с CI+ слот, но често "не се разбира добре" с декодиращата карта и сигнала идващ от нея. Опитах да я сменя - не помогна. В някои моменти сигнала просто не се декодира, или не се декодира правилно ....
Имат си и трикове и недостатъци операторите.
Благодаря за отговора, ползвам устройствата на оператора през hdmi от устройството към телевизора сигнал идва от техния ont рутер минва през сючове 2бр.по съвет на техниците от А1 за да разтовари порта на тв -то ,но и това не помогна .Ще се примиря и ще се съглася , че найстина можеби синхронизацията на сетъп -бокса не е адекватен и от там идва проблема .Няма пълно щастие . Интернет сигнала е толкова за колкото плащам 300mb. Телевизори те са Panasonic Плазма 42 ,full hd ,другите са 32 inch.3бр Panasonic HD ready. Незнам дали това има значение..
Според мен онт или стрийма бъгва като едновременно трябва да подаде един и също канал на различни приемници зад него. Относно това да се прекара приемника през 2бр. суича да се разтоварил порта на онт е меко казано глупост. Какво разтоварване като суичовете приключват пак в него. Всяко едно междинно звено може да влияе негативно на връзката, а тук говорим за две. ако всеки път един и същ приемник прави проблема опитай с друг порт на единия суич и след това размени портове и на другия. Ако дадеш топология ще е по-лесно.
Поздрави
Поздрави
Тествах два дни .....за сега проблема е решен .Ще се опитам да обясна какво направих..
- Махнах втория сюич
-Плазмата я закачих директно на онт рутер тв....тя е с цепен лан който отива пак в онт рутера.... интернет няма как иначе ...кабелите са вкопани ...трябва ми за моя рутер който е в хола.....
-Пач кабел във втория порт на тв към суича .....захранвам другите три телевизора ......Това е
просто Плазмата вече не минава през суич.РЕШЕНО
Незнам какъв е проблема .....отдавам го на това че Плазмата е различна от другите три телевизора като характеристики.Благодаря за отговорите.Рутера на А1 е 5гх. и е супер ......с един репитер покрива 90квадрата апартамент......Ще махам моя.....
- Махнах втория сюич
-Плазмата я закачих директно на онт рутер тв....тя е с цепен лан който отива пак в онт рутера.... интернет няма как иначе ...кабелите са вкопани ...трябва ми за моя рутер който е в хола.....
-Пач кабел във втория порт на тв към суича .....захранвам другите три телевизора ......Това е
просто Плазмата вече не минава през суич.РЕШЕНО
Незнам какъв е проблема .....отдавам го на това че Плазмата е различна от другите три телевизора като характеристики.Благодаря за отговорите.Рутера на А1 е 5гх. и е супер ......с един репитер покрива 90квадрата апартамент......Ще махам моя.....
За това с бъгването на стрийма за телевизия от ONT-то, когато то трябва да подаде на няколко приемника през един порт, съм напълно съгласен. И аз имам подобно положение. Аз съм с 3 приемника, като основният е директно включен към ONT, а другите два са към суич. Тъй като суичът, който те даваха, не се разбираше добре с ONT-то (тъй като портовете му са 100-мегабитови, а тези на ONT-то са гигабит), и даваше много малък капацитет за стрийм към тях (някъде към 15-16 Mbps) го смених преди години с гигабитов, защото често имаше прекъсване на сигнала на един от двата допълнителни бокса (или дори и на двата), а и също имаше насичане на кадрите (особено на HD каналите). Тогава още бях със старите приемници преди да анонсират XploreTV. За даване на малко overhead помага по-големият капацитет на портовете, но за разпространението на един и същ сигнал към няколко устройства по една и съща линия все още продължава да е проблем. Така че няма нищо перфектно, за съжаление.Johnniie написа: ↑19 апр 2023, 20:18Според мен онт или стрийма бъгва като едновременно трябва да подаде един и също канал на различни приемници зад него. Относно това да се прекара приемника през 2бр. суича да се разтоварил порта на онт е меко казано глупост. Какво разтоварване като суичовете приключват пак в него. Всяко едно междинно звено може да влияе негативно на връзката, а тук говорим за две. ако всеки път един и същ приемник прави проблема опитай с друг порт на единия суич и след това размени портове и на другия. Ако дадеш топология ще е по-лесно.
Поздрави
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Така и така сме се разговори ли.....Още едно питане .Защо всички лан кабели техниците от А1 предпочитат да връзват само 2 усукани двойки ....поне при мен са така ,всички отиват в суйча за 4бр.телевизора .....бяло оранжево ,оранжево,бало зелено ,зелено и дотам другите 4 са срязани .....аз съм с розетки възах си и 8-те жила към розетките ....не че имам проблем ,но ми е странно защо го правят.
Сега разбрах….kstb 5019 ……rj-45…прехвърля дo 100mb….optic tv…затова не си правят труда ДА ГИ. …. Връзват….всичките 4х2…усукани двойки….Ей Страшни са ….
Щото са смотаняци. Ако след време замениш приемника с друга техника и искаш да вдигнеш гигабитова мрежа, кабела трябва да се прекримпва.
Дааа ...играх си около 2 часа и я направих гигабайтва.....но не всеки може ...да го направи свързано е с умения ...хората се доверяват....
и не мога да ги разбера тез техници утре пак трябва да идват....просто така си пазят работните места явно...като има повече заявки са по добре платени.....
и не мога да ги разбера тез техници утре пак трябва да идват....просто така си пазят работните места явно...като има повече заявки са по добре платени.....