Как направих старият си телевизор смарт за под 20 евро с Roku

Xiaomi
Регистриран: 09 юли 2017, 14:17

Re: Как направих старият си телевизор смарт за под 20 евро с Roku

Мнение от Xiaomi » 29 мар 2023, 00:35

Можеш да инсталираш каквито си искаш браузъри и приложения на Андроид ТВ:

Можеш да играеш на Ексбокс Клауд:

Това да не ти е затворения айфон...

peterbs
Регистриран: 12 юни 2020, 10:44

Мнение от peterbs » 29 мар 2023, 08:43

Nik21 написа:
28 мар 2023, 20:38
H96 Max+.jpeg
peterbs написа:
27 мар 2023, 21:36
и както написах по-нагоре, android бокса ми създаваше само проблеми.
Просто това е скрита реклама на Roku. Не се връзвайте на измислиците на колегата - Android TV Box-овете са перфектни, не създават никакви проблеми. Моят го имам от 4 години H96 Max+ RAM: 4GB, ROM: 64 GB. Работи без грешка. Има Google Play, може да си инсталираш каквото си поискаш.
Признавам си, от Roku, които не предлагат услугите си в България ми платиха колосална сума за да излъжа бедния българин да си купи техните скъпи приставки :)
Шегата настрана, давам друга гледна точка и по-големи възможности за избор. Никъде не споменах, че Roku е по-добър от андроид боксовете - предимството му е, че има AirPlay и на него може да се гледа защитено съдържание без проблем. Аз преди опитвах с легално купени от мен приложения и не можеше да се стриймва към него неща от HBO, Disney, apple през AirPlay.
И да - има проблеми с андроид боксове, аз имам с SkyShowtime и като чета коментарите и на други потребители в google play за тази услуга и при тях не тръгва. Най-вече потребители с EON боксове или други подобни.
И това не е тема да карам някой нещо да купува, тук процедурата е доста по сложна от обикновена покупка, шепа хора ще го направят и няма смисъл от коментари, че някой ми плаща да ги рекламирам.
А кое е по-добро андроид бокс или Roku, андроид или iPhone, LG или samsung - всеки преценя сам за себе си.

peterbs

Мнение от peterbs » 29 мар 2023, 08:48

mishobehar написа:
28 мар 2023, 23:54

Колега, благодаря за споделеното мнение.

Аз точно купих нов телевизор с Google TV и ... се оказа, че не поддържа AirPlay, а много ми трябва и мислих такъв Roku стик да взема само заради това. Понеже имам един стар телевизор, искам да питам - мисля, че не поддържа EON TV? Най-вероятно не, ама ако можеш да провериш, ще е супер - ще взема два ако има. И AirPlay си работи нормално, нали?

Иначе за Google TV и всичките му подобни боксове - доста слабо изпълнение с приложенията в Play Store, много беден избор има. Например не мога един свестен браузър да намеря, че искам понякога да гледам сайтове на голям екран.

Благодаря :)
Еон ТВ като приложение няма за Roku, но няма проблем са се пуска съдържанието от телефон към него през AirPlay.

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 29 мар 2023, 13:44

mishobehar написа:
28 мар 2023, 23:54

Колега, благодаря за споделеното мнение.

Аз точно купих нов телевизор с Google TV и ... се оказа, че не поддържа AirPlay, а много ми трябва и мислих такъв Roku стик да взема само заради това. Понеже имам един стар телевизор, искам да питам - мисля, че не поддържа EON TV? Най-вероятно не, ама ако можеш да провериш, ще е супер - ще взема два ако има. И AirPlay си работи нормално, нали?

Иначе за Google TV и всичките му подобни боксове - доста слабо изпълнение с приложенията в Play Store, много беден избор има. Например не мога един свестен браузър да намеря, че искам понякога да гледам сайтове на голям екран.

Благодаря :)
Мишо, честно казано не разбирам каква е целта на цялата тази гимнастика :shock:
Първо, ако искаш да си свържеш телефона към телевизор с Андроид, просто си инсталираш FastCast и си готов - има и поддръжка на айфон. Стига да имаш читав и бърз Wi-Fi , спокойно може и 4k да върви на него в реално време.
Второ, физически не виждам проблем да си сложиш ЕОН приемника към по-стар телевизор, както съм направил и аз с дъртия телевизор, но на b-box. На него може отново спокойно да инсталираш FastCast и пак да си пускаш каквото съдържание искаш от телефона на телевизора,
Трето, за какъв браузер говориш на телевизор :shock: Ти пробвал ли си да пишеш с дистанционното :mrgreen: За тази цел си има Google с гласови команди от дистанционното. Другия варинат е или през комп или през телефона да споделят дисплея - елементарно е.
За един AirPlay, си усложнявате излишно живота с някакви измислени еквилибристики, а и няма батерия на телефон, който да издържа нормално 5-6 часа пускане на съдържание през него към телевизор. То ако беше така, нямаше да има нужда от всичките тези боксове.
Но вие си знаете де ;)

mishobehar
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Мнение от mishobehar » 29 мар 2023, 14:23

Питам някакви въпроси дето ме интересуват.

Такива китайски аппове не искам да инсталирам.

Искам да си вържа Macbook-а с Airplay не за да гледам филми, а имам работни срещи и искам на голям екран да гледам някои неща. Не ми трябва за телефона.

Отделно имам малка безжична клавиатура и си пиша с нея лесно.

timoj
Регистриран: 07 апр 2020, 21:23

Мнение от timoj » 29 мар 2023, 14:45

То може би зависи и какъв е телевизорът с Google TV - аз скоро си взех на TCL с Google TV и пише, че поддържа Airplay 2. При първото пускане имаше стъпка за настройване и на Airplay, но не съм го пробвал дали бачка.

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 29 мар 2023, 14:48

mishobehar написа:
29 мар 2023, 14:23

Искам да си вържа Macbook-а с Airplay не за да гледам филми, а имам работни срещи и искам на голям екран да гледам някои неща. Не ми трябва за телефона.

Всеки според нуждите си, но тогава защо си купил айфон, а телевизорът ти е с Андроид?
Ако не искаш да инсталираш китайски приложения, може да си купиш един монитор на Apple, но започват от 3 бона за 27 инча и стигат до 12 бона за 32 инча и то за някакви кирливи IPS панели, не OLED :mrgreen:
Освен това доколкото те разбрах, искаш и да гледаш телевизия от ЕОН на стар телевизор, защото темата е точно за това.
Пълно щастие няма - или ползваш айфон и цялата му екосистема, която обаче е абсурдно скъпа от към монитори или ползваш Андроид и неговата екосистема, която обаче все пак дава някаква възможна съвместимост с айфон, макар и с китайски приложения.
Иначе има няколко приложения в Google play на телевизора за Airplay, но ти си решаваш дали да ги теглиш или не.

peterbs

Мнение от peterbs » 29 мар 2023, 14:57

mishobehar написа:

Ако имаш андроид бокс - има апове, които са airplay сървъри. Ако ще е само за презентации и имаш бокс може да пробваш това.
Но ако търсиш евтин бокс, който поддържа native AirPlay - аз поне открих само Roku.
Друг начин за AirPlay сървър е MacOS комп, който е съвместим с Ventura/Monterey. Ако не е съвместим и ти се занимава - има OpenCore Legacy Patcher, аз с него на MacMini 6,1 (2012) сложих Ventura и го ползвах за AirPlay сървър.

mishobehar
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Мнение от mishobehar » 30 мар 2023, 12:06

Spikul написа:
29 мар 2023, 14:48
mishobehar написа:

Всеки според нуждите си, но тогава защо си купил айфон, а телевизорът ти е с Андроид?
Ако не искаш да инсталираш китайски приложения, може да си купиш един монитор на Apple, но започват от 3 бона за 27 инча и стигат до 12 бона за 32 инча и то за някакви кирливи IPS панели, не OLED :mrgreen:
Освен това доколкото те разбрах, искаш и да гледаш телевизия от ЕОН на стар телевизор, защото темата е точно за това.
Пълно щастие няма - или ползваш айфон и цялата му екосистема, която обаче е абсурдно скъпа от към монитори или ползваш Андроид и неговата екосистема, която обаче все пак дава някаква възможна съвместимост с айфон, макар и с китайски приложения.
Иначе има няколко приложения в Google play на телевизора за Airplay, но ти си решаваш дали да ги теглиш или не.
Купих си телевизора след айфона и макбука, но го взех не защото е с Google TV, а защото беше на много добра промоция, а аз гледам веднъж в седмицата и точно ми се вписа в бюджета. Не, няма да сваля аппове от някакви китайци да имат достъп до съдържанието ми.

ЕОН ТВ е за на майка ми телевизора, в друг апартамент, че нейният телевизор е стар, но работи и за сега е ОК.. Просто е още с колаксиален кабел там и искам да взема един стик, да може да се връща и да има интерактивна телевизия. Искам да е със стик, а не с приемник, защото е закачен на стената и няма къде да го включа в тока този приемник.

Както и да е, ще гледам да взема май това на Xiaomi.

Отговори