Как направих старият си телевизор смарт за под 20 евро с Roku
Re: Как направих старият си телевизор смарт за под 20 евро с Roku
Можеш да инсталираш каквито си искаш браузъри и приложения на Андроид ТВ:
Можеш да играеш на Ексбокс Клауд:
Това да не ти е затворения айфон...
Можеш да играеш на Ексбокс Клауд:
Това да не ти е затворения айфон...
Признавам си, от Roku, които не предлагат услугите си в България ми платиха колосална сума за да излъжа бедния българин да си купи техните скъпи приставкиNik21 написа: ↑28 мар 2023, 20:38H96 Max+.jpegПросто това е скрита реклама на Roku. Не се връзвайте на измислиците на колегата - Android TV Box-овете са перфектни, не създават никакви проблеми. Моят го имам от 4 години H96 Max+ RAM: 4GB, ROM: 64 GB. Работи без грешка. Има Google Play, може да си инсталираш каквото си поискаш.
Шегата настрана, давам друга гледна точка и по-големи възможности за избор. Никъде не споменах, че Roku е по-добър от андроид боксовете - предимството му е, че има AirPlay и на него може да се гледа защитено съдържание без проблем. Аз преди опитвах с легално купени от мен приложения и не можеше да се стриймва към него неща от HBO, Disney, apple през AirPlay.
И да - има проблеми с андроид боксове, аз имам с SkyShowtime и като чета коментарите и на други потребители в google play за тази услуга и при тях не тръгва. Най-вече потребители с EON боксове или други подобни.
И това не е тема да карам някой нещо да купува, тук процедурата е доста по сложна от обикновена покупка, шепа хора ще го направят и няма смисъл от коментари, че някой ми плаща да ги рекламирам.
А кое е по-добро андроид бокс или Roku, андроид или iPhone, LG или samsung - всеки преценя сам за себе си.
Еон ТВ като приложение няма за Roku, но няма проблем са се пуска съдържанието от телефон към него през AirPlay.mishobehar написа: ↑28 мар 2023, 23:54
Колега, благодаря за споделеното мнение.
Аз точно купих нов телевизор с Google TV и ... се оказа, че не поддържа AirPlay, а много ми трябва и мислих такъв Roku стик да взема само заради това. Понеже имам един стар телевизор, искам да питам - мисля, че не поддържа EON TV? Най-вероятно не, ама ако можеш да провериш, ще е супер - ще взема два ако има. И AirPlay си работи нормално, нали?
Иначе за Google TV и всичките му подобни боксове - доста слабо изпълнение с приложенията в Play Store, много беден избор има. Например не мога един свестен браузър да намеря, че искам понякога да гледам сайтове на голям екран.
Благодаря
Мишо, честно казано не разбирам каква е целта на цялата тази гимнастикаmishobehar написа: ↑28 мар 2023, 23:54
Колега, благодаря за споделеното мнение.
Аз точно купих нов телевизор с Google TV и ... се оказа, че не поддържа AirPlay, а много ми трябва и мислих такъв Roku стик да взема само заради това. Понеже имам един стар телевизор, искам да питам - мисля, че не поддържа EON TV? Най-вероятно не, ама ако можеш да провериш, ще е супер - ще взема два ако има. И AirPlay си работи нормално, нали?
Иначе за Google TV и всичките му подобни боксове - доста слабо изпълнение с приложенията в Play Store, много беден избор има. Например не мога един свестен браузър да намеря, че искам понякога да гледам сайтове на голям екран.
Благодаря
Първо, ако искаш да си свържеш телефона към телевизор с Андроид, просто си инсталираш FastCast и си готов - има и поддръжка на айфон. Стига да имаш читав и бърз Wi-Fi , спокойно може и 4k да върви на него в реално време.
Второ, физически не виждам проблем да си сложиш ЕОН приемника към по-стар телевизор, както съм направил и аз с дъртия телевизор, но на b-box. На него може отново спокойно да инсталираш FastCast и пак да си пускаш каквото съдържание искаш от телефона на телевизора,
Трето, за какъв браузер говориш на телевизор Ти пробвал ли си да пишеш с дистанционното За тази цел си има Google с гласови команди от дистанционното. Другия варинат е или през комп или през телефона да споделят дисплея - елементарно е.
За един AirPlay, си усложнявате излишно живота с някакви измислени еквилибристики, а и няма батерия на телефон, който да издържа нормално 5-6 часа пускане на съдържание през него към телевизор. То ако беше така, нямаше да има нужда от всичките тези боксове.
Но вие си знаете де
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Питам някакви въпроси дето ме интересуват.
Такива китайски аппове не искам да инсталирам.
Искам да си вържа Macbook-а с Airplay не за да гледам филми, а имам работни срещи и искам на голям екран да гледам някои неща. Не ми трябва за телефона.
Отделно имам малка безжична клавиатура и си пиша с нея лесно.
Искам да си вържа Macbook-а с Airplay не за да гледам филми, а имам работни срещи и искам на голям екран да гледам някои неща. Не ми трябва за телефона.
То може би зависи и какъв е телевизорът с Google TV - аз скоро си взех на TCL с Google TV и пише, че поддържа Airplay 2. При първото пускане имаше стъпка за настройване и на Airplay, но не съм го пробвал дали бачка.
Всеки според нуждите си, но тогава защо си купил айфон, а телевизорът ти е с Андроид?mishobehar написа: ↑29 мар 2023, 14:23Питам някакви въпроси дето ме интересуват.
Ако не искаш да инсталираш китайски приложения, може да си купиш един монитор на Apple, но започват от 3 бона за 27 инча и стигат до 12 бона за 32 инча и то за някакви кирливи IPS панели, не OLED
Освен това доколкото те разбрах, искаш и да гледаш телевизия от ЕОН на стар телевизор, защото темата е точно за това.
Пълно щастие няма - или ползваш айфон и цялата му екосистема, която обаче е абсурдно скъпа от към монитори или ползваш Андроид и неговата екосистема, която обаче все пак дава някаква възможна съвместимост с айфон, макар и с китайски приложения.
Иначе има няколко приложения в Google play на телевизора за Airplay, но ти си решаваш дали да ги теглиш или не.
Ако имаш андроид бокс - има апове, които са airplay сървъри. Ако ще е само за презентации и имаш бокс може да пробваш това.mishobehar написа: ↑29 мар 2023, 14:23Питам някакви въпроси дето ме интересуват.
Но ако търсиш евтин бокс, който поддържа native AirPlay - аз поне открих само Roku.
Друг начин за AirPlay сървър е MacOS комп, който е съвместим с Ventura/Monterey. Ако не е съвместим и ти се занимава - има OpenCore Legacy Patcher, аз с него на MacMini 6,1 (2012) сложих Ventura и го ползвах за AirPlay сървър.
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Купих си телевизора след айфона и макбука, но го взех не защото е с Google TV, а защото беше на много добра промоция, а аз гледам веднъж в седмицата и точно ми се вписа в бюджета. Не, няма да сваля аппове от някакви китайци да имат достъп до съдържанието ми.Spikul написа: ↑29 мар 2023, 14:48Всеки според нуждите си, но тогава защо си купил айфон, а телевизорът ти е с Андроид?mishobehar написа: ↑29 мар 2023, 14:23Питам някакви въпроси дето ме интересуват.
Ако не искаш да инсталираш китайски приложения, може да си купиш един монитор на Apple, но започват от 3 бона за 27 инча и стигат до 12 бона за 32 инча и то за някакви кирливи IPS панели, не OLED
Освен това доколкото те разбрах, искаш и да гледаш телевизия от ЕОН на стар телевизор, защото темата е точно за това.
Пълно щастие няма - или ползваш айфон и цялата му екосистема, която обаче е абсурдно скъпа от към монитори или ползваш Андроид и неговата екосистема, която обаче все пак дава някаква възможна съвместимост с айфон, макар и с китайски приложения.
Иначе има няколко приложения в Google play на телевизора за Airplay, но ти си решаваш дали да ги теглиш или не.
ЕОН ТВ е за на майка ми телевизора, в друг апартамент, че нейният телевизор е стар, но работи и за сега е ОК.. Просто е още с колаксиален кабел там и искам да взема един стик, да може да се връща и да има интерактивна телевизия. Искам да е със стик, а не с приемник, защото е закачен на стената и няма къде да го включа в тока този приемник.
Както и да е, ще гледам да взема май това на Xiaomi.