Технически въпрос относно разговори в 3g мрежа
Технически въпрос относно разговори в 3g мрежа
Здравейте! Имам въпрос : при провеждане на разговор от gsm работещ в 3g мрежа , при лош сигнал( прехвърляне между две клетки при малка промяна на местоположението, слаб обхват) може ли отсрещната страна да спре да те чува ,докато ти я чуваш без проблем? В смисъл технически връзката допуска ли подобен сценарий или щом е осъществена между двата апарата,без значение на условията , не трябва да има загуба при приемане и предаване?
Re: Технически въпрос относно разговори в 3g мрежа
Без да съм технически запознат веднага ти потвърждавам, че е възможно и ми се е случвало много пъти. В повечето случаи като съм звънял в чужбина - там нямат добър обхват и някоя от страните спира да чува другата и това без говорене в движение.pipchi написа: ↑05 юли 2022, 20:15Здравейте! Имам въпрос : при провеждане на разговор от gsm работещ в 3g мрежа , при лош сигнал( прехвърляне между две клетки при малка промяна на местоположението, слаб обхват) може ли отсрещната страна да спре да те чува ,докато ти я чуваш без проблем? В смисъл технически връзката допуска ли подобен сценарий или щом е осъществена между двата апарата,без значение на условията , не трябва да има загуба при приемане и предаване?
Re: Технически въпрос относно разговори в 3g мрежа
Да, не се случва от това, че сменяш между клетки, това се случва неусетно. Може да се случи ти да чуваш хората, а те теб не, защото при лош сигнал най-много страда uplink-а.
Аз бях пробвал ако заключа телефона на LTE и да правя VoLTE разговор и на -125 dBm аз чувах хората отсреща перфектно, но те мен не чуваха. Същото може да се случи и на 3G.
Аз бих предположил, че при такива лоши условия на покритие, мрежата ще те свали на 2G, където телефонът може да излъчва с 10 пъти по-силна мощност, така че разговорът да продължи без проблеми.