Телевизор

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Телевизор

Мнение от board » 23 юни 2021, 01:38

Spikul написа:
21 юни 2021, 18:39
математиката казва, че е едно и също за очите дали ще гледаш 50 инча телевизор от 2 метра или киноекран от 30 метра.
Е то по тази логика, ще е същото да си гледаш 6 инчовия телефон от 30см... та за какво изобщо да си купуваме телевизори или да ходим на кино, като имаме телефони?
Spikul написа:
21 юни 2021, 19:57
Бъдещето при гледането на филми ще е именно в очилата за виртуална реалност.
Да ти кажа към момента изобщо не ми е кеф като си пусна Netflix филм на VR очилата. Но може би някой ден като прогресират много технологиите може и да стане добре.

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 23 юни 2021, 01:55

Не разбирам защо трябва да се носят от пет кладенеца вода и да се опитваш да даваш научни обяснения как видиш ли това бил най-перфектния размер, като преди време сам ни сподели каква е причината за този избор.
Spikul написа:
17 мар 2021, 15:21
Иначе с жената не може да се разберем, даже иска 48 инча да влизал в секцията :lol:
Там дори е съгласна да дадем 3200 лева за Sony A9 серията 48 инча. Женска му работа :mrgreen:
И разбира се няма нищо лошо да се съобразиш с жената. Просто е безсмислено да опитваш защитаваш тезата как 55 инча или някакъв друг диагонал щял да бъде прекалено голям.

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 23 юни 2021, 15:06

board написа:
23 юни 2021, 01:38
Spikul написа:
21 юни 2021, 18:39
математиката казва, че е едно и също за очите дали ще гледаш 50 инча телевизор от 2 метра или киноекран от 30 метра.
Е то по тази логика, ще е същото да си гледаш 6 инчовия телефон от 30см... та за какво изобщо да си купуваме телевизори или да ходим на кино, като имаме телефони?

Само където аз ти сравнявам телевизори с различна големина и различно разстояние, а ти сравняваш различни класове устройства.
Ти ако може да извадиш такъв звук на телефона и ако може да гледаш от 6 см, за да постигнеш такова зрително поле - ок.

Spikul

Мнение от Spikul » 23 юни 2021, 15:16

board написа:
23 юни 2021, 01:55
Не разбирам защо трябва да се носят от пет кладенеца вода и да се опитваш да даваш научни обяснения как видиш ли това бил най-перфектния размер, като преди време сам ни сподели каква е причината за този избор.
Spikul написа:
17 мар 2021, 15:21
Иначе с жената не може да се разберем, даже иска 48 инча да влизал в секцията :lol:
Там дори е съгласна да дадем 3200 лева за Sony A9 серията 48 инча. Женска му работа :mrgreen:
И разбира се няма нищо лошо да се съобразиш с жената. Просто е безсмислено да опитваш защитаваш тезата как 55 инча или някакъв друг диагонал щял да бъде прекалено голям.
Май е точно обратното, ти си този, който няколко пъти се опитваш да си пробутваш тезата, че 48 инча са малко за 2 метра дистанция. И я пак прочети как отворих темата и какво бях написал изрично. Секцията хич не го пробутвай за оправдание, тя беше само една част, но не непреодолима.
И по двата калкулатора този размер е идеален.
И не аз ви се меся колко големи телевизори да си купите, а точно ти, Вито, Димчо и донякъде Радко ми обяснявате как нищо не разбирам и съм направил мега грешката да си взема 48 инча.
Хайде да си имаме уважението и да не се месим в избора на другия.
Мисля, че много ясно написах какво търся и благодарих за съветите, а те исках да са между LED и OLED.
Все си мисля, че след като съм се занимавал с рисуване и хората са били доволно, малко от малко разбирам от зрително поле и естетика.
Така, че нека спрем с глупостите за големина на телевизорите поне в тази тема!

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 23 юни 2021, 16:10

Мне, никъде не съм писал, че си направил грешка с по-малък телевизор. Писах, че на мен ми е малък и че всеки е свободен да вземе това което го удовлетворява. Също така показах, че едно е разстоянието за кабеларката, друго е за филми. И не си прав, че с големия размер тв се виждат пикселите. Пак казвам, че за 16:9 сериали 2.40 метра ми е перфе 65 инча, а за кино съотношение с черни ленти по-голям телевизор ще е още по-добре (графиката долу ми дава 80 инча). Но за смесено ползване в това положение сончето ми е муцка. Туй то. Радвай се на каквото имаш и бий хепи. :D
Благодаря на колегата от форума, който ми прати покана за hd-torrents! Много uhd и fhd блурей филми има които липсват при руснаците, имащи по принцип всичко.

Spikul

Мнение от Spikul » 23 юни 2021, 16:18

Че аз 99% от времето съм на Булсатком, където има 5-6 HD канала на 720р.
Филмите в 4k не са малко, но няколко пъти се псувах как може да си губя времето с такива бози и вече много внимателно чета ревютата за филмите, та и за това ги намалих доста.

Потребителски аватар
Вито

Мнение от Вито » 23 юни 2021, 17:02

Е това с булсата вече е друго...
Много стари и качествени филми ги има вече с 4к hdr качество. Аз лично си ги припомням всичките. Преди няколко години като ходех на кино 3Д страшно много ме дразнеше. Тъмницата с очилата е отврат за мен, също така кадърът не е съвсем на фокус... Намразих 3д киното и се зарекох никога повече да не си го причинявам. Та исках да кажа, че същите филми сега гледам с 4к hdr качество, значииииии нищо общо със смотаното тъмно 3д.
Не малко сериали има също 4к hdr, в момента гледам епълския For All Mankind. Перфектно качество и не е лош като цяло. Чак в средата на сезона пръкна една лесбийчица, ама много дискретно, без натрапване. :lol:

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 23 юни 2021, 17:36

Spikul написа:
23 юни 2021, 15:16
И я пак прочети как отворих темата и какво бях написал изрично. Секцията хич не го пробутвай за оправдание, тя беше само една част, но не непреодолима.
Така е, сега прочетох пак и секцията наистина няма нищо общо :D
Spikul написа:
18 мар 2021, 08:57
Запя - иска 48 инча, защото не влизал друг в секцията. Не сме били циганска къща, за да държим на голям телевизор :mrgreen:
Предадох се и накрая тя хареса този:
https://www.tehnomix.bg/televizor-philips-48oled935-12
Ама такъв е живота, с жена не се спори :lol:
Иначе майтапа на страна, телевизора си е супер. Просто ей така от скука си чешем езиците. И ти като влизаш в обяснителен режим, подтикваш още повече нещата. :)
Телевизора ти е супер, ползвайте си го с кеф и не ни се връзвай.

Потребителски аватар
Диян
Регистриран: 01 фев 2012, 16:44

Мнение от Диян » 23 юни 2021, 18:27

Има ли смарт телевизори с голяма флаш памет?
Моя Филипс е 8 гигабайта.
Чета ,че по голяма от 16 гигабайта няма.
Може и да има но аз не съм намерил.
Как може на един телефон да му турят 1 гигабайт . а на големия телевизор ...!?
Знам,че с флашка може да се увеличи но друго си е да е стандартна.

Потребителски аватар
Вито

Мнение от Вито » 23 юни 2021, 19:30

board написа:
23 юни 2021, 17:36
Иначе майтапа на страна, телевизора си е супер. Просто ей така от скука си чешем езиците. И ти като влизаш в обяснителен режим, подтикваш още повече нещата. :)
Телевизора ти е супер, ползвайте си го с кеф и не ни се връзвай.
Сега остава да свали някой 4к блурей на външен хард и да гледа един филм с жената със супер качество и булсата отиде в кофата. :lol: Като нищо да дойде желание и за повече инчове. :D
edit
Видях в темата, че филипса му не пуска от флашка (странно що не може), ама видеото на компютъра му ще си върви без ядове щом е с hdmi 2.0b.

Дияне, не съм виждал повече от 16ГБ. Като цяло са доста ограничени в това отношение. Може би защото всеки ползва външни хардове, а паметта в телевизора е достатъчна да инсталираш нужните ти приложения...

Отговори