Телевизор
Re: Телевизор
Аз така или иначе си ползвам телевизора за монитор... По-удобно от това за мене няма. 4к hdr пускам с харда. Нищо работа. Свалям 10 15 блурея по 50ГБ парчето качвам на ssd и вързвам за тв. От тв има 2 триметрови usb удължителя които стигат точно до лаптоп. Сменям usb гнездата точно за 2 секунди.
То по твоята логика през 2021 г. не е сериозно да се ползват настолни компютри.
Сигурен съм, че нямаш такъв, но изказваш мнение.
Кое е казал добре, че не ползвате настолни компютри или че тръгвате първи да се заяждате?
Спор няма да има, защото никой не ви е питал кое е несериозно и кое не.
Просто приемете, че има хора, които ползват настолни компютри с многократно по-мощни процесори от анемичните процесорчета на телевизорите.
Последна промяна от Spikul на 08 юли 2021, 09:05, променено общо 1 път.
-
- Регистриран: 15 авг 2020, 17:01
Между другото аз също не ползвам компютър от вече немалко години. С времето ми стана абсолютно ненужен. Само заемаше място до телевизора. Чета и пиша от 12.9 инчов таблет, а клипчета и филми си пускам от двата тв бокса (Епъл и андроид).
Даа, почна се. Нищо лично, върти си супер мощния компютър за някакъв си филм, щото телевизора нямало да го плейва добре. Като захапете нещо нямате спиране. Имаме мощни компютри, но ги ползваме за други много по-важни цели. Ама всеки да си преценява сам.Spikul написа: ↑08 юли 2021, 08:57То по твоята логика през 2021 г. не е сериозно да се ползват настолни компютри.
Сигурен съм, че нямаш такъв, но изказваш мнение.Кое е казал добре, че не ползвате настолни компютри или че тръгвате първи да се заяждате?
Спор няма да има, защото никой не ви е питал кое е несериозно и кое не.
Просто приемете, че има хора, които ползват настолни компютри с многократно по-мощни процесори от анемичните процесорчета на телевизорите.
Да, започна се, само че с измишльотините.
Къде съм казал, че ползвам компа само за филми?
След като го имам, работя на него и го ползвам за доста други неща, какъв е проблема да го ползвам и за филми? Още повече, че съм си направил сметката, че така ми е по-удобно и разположеноето го позволява.
За четено на формати, писането с дистанционно и пускането на субтитри, пък изобщо да не говорим колко е "удобно" на телевизор.
Не аз плямпам и убеждавам другите как са изостанали и ползват несериозни неща.
Всеки да си преценявал сам, пък се месите колко не сме в крак с модата, защото било 2021 г. и кабелите били отживелица.
След като го имам, работя на него и го ползвам за доста други неща, какъв е проблема да го ползвам и за филми? Още повече, че съм си направил сметката, че така ми е по-удобно и разположеноето го позволява.
За четено на формати, писането с дистанционно и пускането на субтитри, пък изобщо да не говорим колко е "удобно" на телевизор.
Всеки да си преценявал сам, пък се месите колко не сме в крак с модата, защото било 2021 г. и кабелите били отживелица.
Какви измишльотини, какви "пет лева". Явно има хора, които " по гръб не падат и на всяко гърне мерудия". Все те са прави, грешки не признават и да се наложат със своето мнение. Е затова му казват "хубава работа, ама българска". Поговорки колкото щеш за нашенския нрав и разбирания. Слагам край на безмислените спорове.Spikul написа: ↑08 юли 2021, 13:16Да, започна се, само че с измишльотините.
Спор се води с доводи, не с празни приказки за изостаналост.Rumm написа: ↑08 юли 2021, 14:25
Какви измишльотини, какви "пет лева". Явно има хора, които " по гръб не падат и на всяко гърне мерудия". Все те са прави, грешки не признават и да се наложат със своето мнение. Е затова му казват "хубава работа, ама българска". Поговорки колкото щеш за нашенския нрав и разбирания. Слагам край на безмислените спорове.
Иначе отлично си се справил с писанията ти за налагане на мнение, правота, нрав и разбирания.
Жалко обаче, че не осъзнаваш, че важат за теб.
В крайна сметка темата съм я пуснал аз и колегата я ползва, за да потърси съвет какво да направи, за да има HDR през HDMI. И вместо това, тези които ползваме кабели сме заклеймени от двама "иноватори" като вас, че сме много изостанали щом ползваме кабели през 2021г.
Страшно полезни мнения написахте, благодарим ви!
Ами имам лаптоп, който може да се справи с всичко - i7 с 10 поколене процесор, 16gb ram, nvidia видео с 6 gb и тн. Но при положение, че телевизорите имат чудесen плейър, с който върви всичко, не виждам логика да мъча с някакви плейъри на лаптопа.
Както и да е, поста ми беше шега, нека всеки си ползва каквото му е удобно. Щом ви е готино да гледате филми както през 2005г... няма какво да се каже
Надявам се правиш разлика между лаптоп и настолен компютър?jonibg написа: ↑08 юли 2021, 14:56Ами имам лаптоп, който може да се справи с всичко - i7 с 10 поколене процесор, 16gb ram, nvidia видео с 6 gb и тн. Но при положение, че телевизорите имат чудесen плейър, с който върви всичко, не виждам логика да мъча с някакви плейъри на лаптопа.
Както и да е, поста ми беше шега, нека всеки си ползва каквото му е удобно. Щом ви е готино да гледате филми както през 2005г... няма какво да се каже
След като бюрото, на което работя на настолен комп позволява връзка с HDMI кабел, не виждам изобщо какъв е паралелът с лаптоп???
Едната машина е стационарна, другата мобилна и изобщо не е подходяща за целта.
Пък колко е "удобно" да щракаш с дистанционното на телевизора, да търсиш субтитри и видео формати, които да вървят, нещо много така леко го пропускате.
Туй за субтитрите го казваш може би защото не си ползвал плекс - пробвай и ако си на същото мнение - ок, но е несравнимо и лесно, да не кажа по-бързо от това да свалям и да зареждам субтитри на компа.