Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Re: Zamunda и Arena може да бъдат свалени “всеки момент”

Мнение от radko89 » 06 апр 2020, 14:30

A4i написа:
06 апр 2020, 14:10
Поточното видео товари яко мрежите. Гледаш 10 серии от Игра на тронове в ХБО и пакета с мобилните данни за месеца заминава. Сърфираш ден в Спотифай и същата работа. Услугата зависи и от централни сървърни ферми. Това разпространение е куц кон. Ей сега на места с рехва мрежа и всички в къщи, пробвайте каква е скоростта. Ако е 1Мбит - печелите от тотото. Очаква се мрежите да се сринат. Може би торент технологията, като най-оптималната в случая следва да се адаптира от разпространителите. Малоумно е да борят прогреса и 60 инчовите телевизори. От тези кухари се очаква да приложат технологията за нуждите си, а не да я спират. В двадесетата година на дигитално столетие сме все пак, Удариха ни и с Корона -вирус. Касетки, плочи и кино салони на бунището на историята.
Ок, ама по колко серии се гледат на ден?
И преди това помня Вито спомена, че като гледал по цял ден трябвало да отдели по 200-300лв за филми.

Ако имате по цял ден за гледане или по толкова време, че да изразходите мобилния толкова бързо се замислете дали проблемът е в системата или във вас..
Няма как да се оплакваш, че не ти стигат парите и в същото време да казваш, че гледаш по цял ден филми или че изразходваш нета за норматив..

Хванете поработете в този случай..

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 06 апр 2020, 15:28

A4i написа:
06 апр 2020, 14:10
Поточното видео товари яко мрежите.
Като гледаш срийминг видео товариш мрежата, а като с дръпнеш същото видео от торент и след това го гледаш, не товариш, така ли? ;)

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 06 апр 2020, 15:37

defierofodds написа:
06 апр 2020, 05:31
И аз да им дам пари? Няма как да стане. Освен това всяка услуга е преходна, сега я има, след година - не. Задължително човек трябва да си има музиката и офлайн.
Основното което разбрах е, че ти пари не искаш да даваш, съответно си търсиш причини за това. ;)

Да имаш музика и филми офлайн, не означава задължително mp3-ки и торенти. Всяка една плейлиста от спотифай можеш с един клик да си я свалиш на телефона за офлайн слушане, както можеш и да си свалиш филмите от нетфликс при желание. Така че ако имаш притеснение за достъпа си до интернет имаш същото решение.

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Мнение от defierofodds » 06 апр 2020, 15:53

board написа:
06 апр 2020, 15:37
defierofodds написа:
06 апр 2020, 05:31
И аз да им дам пари? Няма как да стане. Освен това всяка услуга е преходна, сега я има, след година - не. Задължително човек трябва да си има музиката и офлайн.
Основното което разбрах е, че ти пари не искаш да даваш, съответно си търсиш причини за това. ;)

Да имаш музика и филми офлайн, не означава задължително mp3-ки и торенти. Всяка една плейлиста от спотифай можеш с един клик да си я свалиш на телефона за офлайн слушане, както можеш и да си свалиш филмите от нетфликс при желание. Така че ако имаш притеснение за достъпа си до интернет имаш същото решение.
Ако не се лъжа, спотифай-клиентът няма как да работи изобщо, ако спрат услугата (Все пак нали трябва да се логнеш), а офлайн песните работят само със спотифай, така че това няма да свърши работа след време, като спре да се поддържа ;) А както казах, и да беше безплатно с всички екстри, пак не бих го ползвал - проблемът далеч не са само парите. Пиратското просто предлага най-много във всяко отношение, поне за моите нужди.

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 06 апр 2020, 16:37

defierofodds написа:
06 апр 2020, 15:53
Ако не се лъжа, спотифай-клиентът няма как да работи изобщо, ако спрат услугата (Все пак нали трябва да се логнеш), а офлайн песните работят само със спотифай, така че това няма да свърши работа след време, като спре да се поддържа. ;) А както казах, и да беше безплатно с всички екстри, пак не бих го ползвал - проблемът далеч не са само парите. Пиратското просто предлага най-много във всяко отношение, поне за моите нужди.
Ще спре най-вървежната музикална услуга с над 100 милиона активни абонамента.... добре, солиден аргумент. ;)

И какво е по-доброто на пиратската музика? Че трябва да ровиш по разни сайтове да я търсиш, далнлоудваш и категоризираш, след което копираш по различните ти устройства... супер удобно.
Да разбирам и, че ти слушаш само позната ти музика, на която знаеш името за да си я свалиш, не ползваш услуги които да ти предлагат други парчета на база на това което слушаш?

defierofodds

Мнение от defierofodds » 06 апр 2020, 16:56

board написа:
06 апр 2020, 16:37
defierofodds написа:
06 апр 2020, 15:53
Ако не се лъжа, спотифай-клиентът няма как да работи изобщо, ако спрат услугата (Все пак нали трябва да се логнеш), а офлайн песните работят само със спотифай, така че това няма да свърши работа след време, като спре да се поддържа. ;) А както казах, и да беше безплатно с всички екстри, пак не бих го ползвал - проблемът далеч не са само парите. Пиратското просто предлага най-много във всяко отношение, поне за моите нужди.
Ще спре най-вървежната музикална услуга с над 100 милиона активни абонамента.... добре, солиден аргумент. ;)

И какво е по-доброто на пиратската музика? Че трябва да ровиш по разни сайтове да я търсиш, далнлоудваш и категоризираш, след което копираш по различните ти устройства... супер удобно.
Да разбирам и, че ти слушаш само позната ти музика, на която знаеш името за да си я свалиш, не ползваш услуги които да ти предлагат други парчета на база на това което слушаш?
Непознатата я намирам от онлайн-радиата - много по-ползотворно, отколкото да разчитам на някакви алгоритми да ми предлага уж според вкуса ми. :)
Имам 15К песни на телефона, слушам ги с плейър, който е на светлинни години пред Спотифай по гъвкавост и безбъгавост (А и ефекти/качество на звука), не разчитам на нет, песните са ми архивирани и на хардове, в клауда и т.н.

Същото и на компютъра. Всеки един аудио-плейър е далеч по-гъвкав от спокифай. Отделно, че мога да си сваля цели колекции с торентите и пак е много по-бързо и гъвкаво, отколкото да добавям чрез спотифай. А и наистина една немалка част от нещата ги няма. докато на мп3-ки единици не съм успявал да намеря. 8-)

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 06 апр 2020, 17:03

Странно,

наистина мислех, че mp3-ките си бяха изпяли песента (ако разбирате какво имам предвид 8-) )

Явно все пак има хора, които ги ползват.

Кой плеър ползвате за целта на тела и на компа?

defierofodds

Мнение от defierofodds » 06 апр 2020, 17:06

radko89 написа:
06 апр 2020, 17:03
Странно,

наистина мислех, че mp3-ките си бяха изпяли песента (ако разбирате какво имам предвид 8-) )

Кой плеър ползвате за целта на тела и на компа?
На телефона съм с Jetaudio premium+Xiialive pro за радиата, а на компютъра продължавам да си ползвам Winamp и за 2-те- имаше невероятни DSP plugin-и за подобряване качеството на звука, които не го "напомпват", а наистина подобряват и балансират, подобно на хардуерните процесори:
https://winampheritage.com/plugin/octimax/95237
До момента така и няма по-добър плейър. :)

"МП3-ките" ми са всъщност AAC/М4а, иначе за самия формат mp3 и аз съм съгласен, че е отживелица. ;)

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 06 апр 2020, 17:51

radko89 написа:
06 апр 2020, 14:30
И преди това помня Вито спомена, че като гледал по цял ден трябвало да отдели по 200-300лв за филми.

Ако имате по цял ден за гледане или по толкова време, че да изразходите мобилния толкова бързо се замислете дали проблемът е в системата или във вас..
Няма как да се оплакваш, че не ти стигат парите и в същото време да казваш, че гледаш по цял ден филми или че изразходваш нета за норматив...

Хванете поработете в този случай..
Аз не съм се оплаквал, че не ми стигат парите... Поработвам също така. Работното ми време е десет работни, двайсет почивни. Та за тва и гледам по цял ден филми, от малък съм си фен. :lol:

За мен по-удобно нещо от това като се прибера и махна слушалките да си продължа песента на ресийвъра с два клика. И преди да изляза като вържа слушалките сигналът да потече директно в тях без да правя каквото и да било. Само да изключа домашните системи...
Отделно сега се прибирам, гледах сериал преди да изляза, пускам hbo go, помни си минутите до къде съм гледал, коя серия... Като пускам от лаптопа сериали често преглеждам по няколко файла да видя кой съм гледал последно, което е досадно.

Потребителски аватар
n1
Регистриран: 31 юли 2006, 10:51

Мнение от n1 » 06 апр 2020, 19:10

Слушам музика основно в колата, допреди да заключат Европа и сложат КПП пътувах често.
Впрочем пуснах си 7-дневен trial на prime video на телевизора, но май и там няма бг-субтитри.
Четох във форума, но мненията са много стари и постни, нещо ново за тази услуга? :roll:
OnePlus 11

Отговори